60.000TL'ye kadar hazır sistem tavsiyesi

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 9800X3D, Asus TUF GAMING B850M, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 5070 Ti 16GB, Lexar Ares RGB 32GB 6000MHz CL30 DDR5, Kingston Renegade 7300/7000MB/s, MSI MAG CoreLiquid M360
İşlemci AMD, ekran kartı NVIDIA olursa güzel olur. Önerilerinizi bekliyorum.

Not: Sistem oyun için.

Toplama olmaz mı?

Atılan hazır sistemler çok iyi değil.

Parça kalitesi olarak yakın değiller.

Şu sıvı soğutmayı da işlemci için alırsın.

Son düzenleme:
Toplama olmaz mı?

Atılan hazır sistemler çok iyi değil.

Parça kalitesi olarak yakın değiller.

Şu sıvı soğutmayı da işlemci için alırsın.

Bence böyle bir sistem toplamanın herhangi bir mantığı yok, işlemci küçük farklar ile Ryzen 7 9700X yapılabiliyor ki kendisi neredeyse 7800x3D ile eş değer sonuçlar veriyor, evet yer yer 15-20 FPS gerisinde kaldığı oluyor mu evet oluyor ancak hem 7800x3D'nin fahiş fiyatlarının düşmesi hem de daha yeni teknolojiler için 9700X daha iyi bir seçenek. Ayrıca 9700X e geçilince otomatikman 65W bir işlemciye geçtiğiniz için sıvı soğutucuya öyle ahım şahım paralar vermeye gerek kalmıyor Peerless Assassin gibi bir kule tipi rahatlıkla işinizi görür. Ekran kartına gelirsek ne yalan söyleyeyim ben orta segment de AMD öneririm ancak bunun gibi orta-üst segment diyebileceğimiz bir sistemde ben AMD tercih etmem açıkçası. ( NVIDIA fanboyu olduğumdan değil ben de RX 6600 kullanıcıyım ancak bu baremde NVIDIA daha iyi bir seçenek )

Bence böyle bir sistem toplamanın herhangi bir mantığı yok, işlemci küçük farklar ile Ryzen 7 9700X yapılabiliyor ki kendisi neredeyse 7800x3D ile eş değer sonuçlar veriyor, evet yer yer 15-20 FPS gerisinde kaldığı oluyor mu evet oluyor ancak hem 7800x3D'nin fahiş fiyatlarının düşmesi hem de daha yeni teknolojiler için 9700X daha iyi bir seçenek. Ayrıca 9700X e geçilince otomatikman 65W bir işlemciye geçtiğiniz için sıvı soğutucuya öyle ahım şahım paralar vermeye gerek kalmıyor Peerless Assassin gibi bir kule tipi rahatlıkla işinizi görür. Ekran kartına gelirsek ne yalan söyleyeyim ben orta segment de AMD öneririm ancak bunun gibi orta-üst segment diyebileceğimiz bir sistemde ben AMD tercih etmem açıkçası. ( NVIDIA fanboyu olduğumdan değil ben de RX 6600 kullanıcıyım ancak bu baremde NVIDIA daha iyi bir seçenek )

7900XT daha iyi olduğu için seçtim. 4070 Ti S daha iyi olsa onu seçerdim.

İşlemci konusunda 7700X'te yeterli olur ama satıcı ben daha iyisini isterim derse R7 9700X'te tercih edebilir.

Yok iyiliğini kötülüğünü tartışmıyorum kas gücü bakımında 7900 XT 4080'nin rakibi zaten farkındayım ancak üst segment de az daha pahalı olsun NVIDIA olsun kafasındayım.
Sıvı soğutma konusunda ise kule tipi yerine sıvı soğutma önerilmiş 7700X için forumlarda bu yüzden tercih ettim.

Sadece oyun için alacakmış bence 7900XT alabilir.

Sıvı soğutucudan neredeyse 1K daha ucuza alınabilir.

Son düzenleme:
Sıvı soğutma konusunda ise kule tipi yerine sıvı soğutma önerilmiş 7700X için forumlarda bu yüzden tercih ettim.

Sadece oyun için alacakmış bence 7900XT alabilir.
Ona dikkat etmemişim oyun içinse evet 7900 XT tercih edilebilir, 7700x için ise evet sıvı soğutucu gerekli ancak 9700x temelde 65W bir işlemci ve kule tipi tercih edilebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı