60-65 bin TL'ye iş odaklı sistem önerisi

Bütçe
65000

3rN

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar.

Şu anda ASUS ROG G513 laptop kullanıyorum ancak is icin daha iyi bir sistem ihtiyaci duydugum ve mobil GPU konusunun da yetersizliklerinden oturu bir kasa satin almaya karar verdim.

Oncelikle hazir sistemlere ufak bir ayar cekip satin almayi dusunuyorum. Ilk toplama kasam olacagindan oturu hangi anakart hangi GPU CPU ile dogru calisir 2 veya 3 fanli GPU arasinda fark var midir? Varsa ne vardir cok anlayan birisi degilim, o yuzden parca parca secip almak istemiyorum. (suanlik) Ama GPU olarak NVIDIA konusunda biraz israrim var, o da biraz eski kafaliliktan sanirim. Kullandigim programlar AMD ile uyumlu calisir mi veya bana gereksiz sorunlar cikartir mi?

4K monitor kullanıyorum, ayrica sistem oyun odakli olmayacak yani AAA/High-end oyun arada tabii ki oynuyorum ancak duzenli olarak Max LoL-MC falan yani.

Cogunlukla kod yazacagim, build/bake alacagim bol bol render islemi ve 3D modelleme yapacagim. Yardiminiza ihtiyacım var.

Bütçem sadece PC icin 60-65k.

Mesela aklimda şu an buradaki PC'nin RAM'lerini yukseltip almak var, ne dusunuyorsunuz?

Buyur hocam özelleştirme pek gerekli görmedim o yüzden direk 10 taksit hatta 1 karta 12 taksitte olmasi lazim direk alabilirsiniz en fazla sizi ssd uzer ama cok kötü bir model değil.

Bütçe arttırırsın bence taksitle ama peşin alımda daha iyi seçenek zaten mevcut.

Son düzenleme:

Hocam bu bütçede 9070 XT daha mantıklı olmaz mı? Ya da en azından 5070 olacaksa 9700X gibi daha üst işlemciler?

Hocam bunun iyi olacağını düşünüyorum çok acele karar vermeyin.

Hocam bu bütçede 9070 XT daha mantıklı olmaz mı? Ya da en azından 5070 olacaksa 9700X gibi daha üst işlemciler?
Arkadaş taksitle çıkarım derse atıcam sistem ama iş odaklı demis ondan nvidia seçmek ön planda şuan dönüş yapsın peşin 65k verebiliyorsa taksitle daha fazla çıkar diye düşünüyorum.
Örnek:
5070ti 7800x3d

Arkadaş taksitle çıkarım derse atacağım sistem ama iş odaklı demis ondan NVIDIA seçmek ön planda şu an dönüş yapsın peşin 65k verebiliyorsa taksitle daha fazla çıkar diye düşünüyorum.

Benim kafamı 7500F karıştırdı hocam attığınız sistemde o var. Bu bütçede çok saçma geldi.

Benim kafamı 7500F karıştırdı hocam attığınız sistemde o var. Bu bütçede çok saçma geldi.
12 taksit avantajı var fiyata aldanma cok gamegarajda taksit var fakat senin ve arkadaşın attıkları peşin fiyat eğerki arkadaş 120k çıkarsa 10 taksit 12 taksit ile 9800x3d 5080 sistem önericem 5070ti olani attim zaten şuan sana fiyat saçma geldi fakat bunu trt bandrol + ocak zammı vurduğunda 12 taksit ile geçen senin fiyatından almış olacaksın mesela.

Yani taksitten bahsetmemiş taksit istiyorsa ayrı ayrı toplanabilir güvenilir bir bilgisayarcıda birleştirilir ya da İtopya gibi mağazalarda bu bütçede 7500F çok mantıksız para çöpe gitmiş gibi oluyor NVIDIA AMD kısmı tartışılır. HB'dan 10 taksit alınabiliyor parçalar.

Akakçeden fiyatlara tek tek bakarsan pekde mantıklı olmuyor dediğin zaten 11 11 indirimleri geçti gitti 11 11de su attığım 5080 100kdı

9800x3d 22k
B650s 7.3k
2x16gb ram 11k
1tb m2 3.4k
Kasa psu 9k
Ekran kartı 61k
Sogutucuda 2.300 desem dandik olsun
120k etti ayrı ayri almanin ne manası kaldı. Aynı fiyata geliyorsa ayrı ayrı almak kar sağlamaz burdaki parçaların hepsindede taksit yok en düşük Akakçe fiyatını baz aldım.

650W 5070 için? 7500F? 6000 TL'lik işlemci bu bütçede çöp. PSU'nun markası RAM'in markası belli değil.

Hocam 5080 istemiyoruz 9070 XT ya da 5070 işlemci 9700X ya da 7800x3D PSU en az 750W kaliteli RAM desen gecikme değeri CL 28 30 32 gibi frekans ayrı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…