Anakart:
Sepette 6080₺
İşlemci:
17.000₺
Ram:
Kargo dahil 2170₺
Ekran kartı:
NVIDIA® GeForce RTX™ 40 Serisi GPU’lar, DLSS 3 desteğiyle oyuncular ve içerik oluşturucular için hızlının ötesindedir.
33.000₺
Ssd:
Kingston NV2 SNV2S/1000G 1 TB PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
2050₺
Güç kaynağı:
Teknik Özellikler Renk : Siyah Soğutma Sistemi : 12cm Smart Sessiz Fan Aktif PFC : Var Verimlilik Sertifikası : 80 Plus GOLD Max Verimlilik : %88+ Koruma : UVP/OVP/ OPP/SCP/OCP/OTP 12V Kombine Güç Çıkışı : 850W Ürün Kodu : HP1-S2850GD-F12S High Power Hakkında Dünyanın en...
3900₺
Kasa:
2250₺
Bu şekilde 66.500₺'ye yakın bir şey oluyor. Kalan bütçede ise güzel bir sıvı soğutma bakılabilir. Sıvı soğutmalardan pek anlamdığım için sizide yanlış yönlendirmemek için öneri yapamayacağım.
Bütçede varken, böyle üst seviye bir sistem de güç kaynağından kısmak istemedim açıkçası. RTX 5000 serisi satışa çıkmak üzere artık. İleride yükseltme yapmak isterseniz ilerde güç kaynağından sıkıntıya kalmazsınız belirli bir seviyeye kadar.
İşlemci seçimi 7800x3d gayet yeterli bir işlemci. Her ne kadar Render'da 14900K ve Ultra Core 9 285k'da bir tık geri kalsa da oyun da rakibi yoktur bu işlemcinin. 9800x3d var ancak aralarında çok fazla fark yoktur oyun performansı olarak. Fakat Render'da biraz daha katmış kendine.
Aşağıda bulunan görselden Cinebech üzerinden yapılan testlerde ki puanlara bakıp karşılaştırma yapabilirsiniz.
( Resim ekleyemiyorum site hata veriyor. Dilerseniz bu linkte ki videoya gidip dakikayı 1:47'e getiriseniz belirttiğim tabloya ulaşabilirsiniz:
)
@DMN
Hocam merhaba topladığım sistemi yorumlayabilir misiniz acaba?
Sizin görüşlerinizi almak isterim.
Konu sahibinin 60-70k bütçesi var ve sistemi render ve oyun için kullanacakmış. Yukarıda ki sistem hakkında ne düşünüyorsunuz?
Görüşlerinizi çok merak ediyorum, cevap verirseniz çok memnun olurum.