Ben 5080 fiyatına şaşırmadım. XX80 serisi genellikle %30-35 zam ile geliyor. Şu an 58 bine 5080 var. 4080 ve 3080 de %30-35 zam ile geldi ülkemize. Anormal durum yok ama gidişat kötü tabii . XX70 serisi ortalama %15 zam ile geliyor yani XX80 ile aynı yüzdelik ile zam gelmiyor. 5070 Ti NVIDIA fiyatı 35 bin buna hadi %20 ile olsun bu zam ile 42 bin oluyor. Eğer bazı şeylerden kısarsanız bence alabilirsiniz. Ancak şu var bu bir istatistik yani bir anda her şey değişebilir ama 5080 de değişmediğine göre umuyorum ki 5070 Ti içinde değişmez.
Ben 5080 fiyatına şaşırmadım. XX80 serisi genellikle %30-35 zam ile geliyor. Şu an 58 bine 5080 var. 4080 ve 3080 de %30-35 zam ile geldi ülkemize. Anormal durum yok ama gidişat kötü tabii . XX70 serisi ortalama %15 zam ile geliyor yani XX80 ile aynı yüzdelik ile zam gelmiyor. 5070 Ti NVIDIA fiyatı 35 bin buna hadi %20 ile olsun bu zam ile 42 bin oluyor. Eğer bazı şeylerden kısarsanız bence alabilirsiniz. Ancak şu var bu bir istatistik yani bir anda her şey değişebilir ama 5080 de değişmediğine göre umuyorum ki 5070 Ti içinde değişmez.
Diğer kısımları çok düşmeyi düşünmüyorum eğer 35-40 arasına gelirse 5070 Ti da olabilir ama o fiyata geleceğini sanmıyorum bir de DLSS 4 ile ne kadar performans farkı olur onu görmek lazım eğer acayip bir fark olursa 5070 Ti daha mantıklı olabilir ama diğer şekilde 4070 Ti superde olur zaten çok güçlü ekran kartlarından benim için.
Ki eğer performans testlerinden sonra 5070 de alınabilir eğer o performansları veriyorsa.
Ekran karti olarak Galax daha iyi.
Kasa markasi hakkinda hicbir fikrim yok, cok trendyol kasasi gibi duruyor benzetmemi mazur gorun Ben olsam Lian Li, Corsair veya NZXT alirdim. O sivi sogutucudan iyi hava sogutucular var, pa 120 se gibi. Anakart gayet iyi.
Ekran karti olarak Galax daha iyi.
Kasa markasi hakkinda hiçbir fikrim yok, cok Trendyol kasasi gibi duruyor benzetmemi mazur gorun ben olsam Lian Li, Corsair veya NZXT alirdim. O sivi sogutucudan iyi hava sogutucular var, pa 120 SE gibi. Anakart gayet iyi.
Eklemeler için teşekkürler hocam kasayı akvaryum ve beyaz olduğu için ekstra olarak 7 fan ve PSU da içinde olduğu için seçtim, soğutucu kısmı ise ben soğutucu kısmından çok anlamıyorum toplam fiyatı çok artırmadan bir şeyler toplamaya çalıştım eğer sizde başka seçenek atarsanız beraber değerlendirebiliriz.
NZXT kasalara ufaktan baktım ama çoğunda PSU dahil değil gibi gördüm PSU ile 8-12K arası bütçeyi zorlatıyor.
Anakart için de şeyi sorabilirim Wi-Fi özelliği olması sanırım fiyat artırıyor o fiyatlara daha iyi Wi-Fi olmayan varsa o anakartı da tercih edebilirim.