60-80 bin TL PC toplama önerisi

Bütçe
60000 80000

frknemn06

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi günler arkadaşlar. Ben bir sistem toplamak istiyorum 60-80k arası bu işlerle uzun zamandır ilgilenmediğim için pek bir bilgi sahibi değilim güncel donanımlar hakkında. Oynadığım oyunlar genellikle FPS türü oyunlar özellikle CS2 de sağlam performans almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Sizin tavsiyeniz nedir peki yardımcı olabilirseniz sevinirim biraz cahilim bu konularda çok kararsız kaldım
Estağfurullah hocam, elimizden ne geliyorsa tabiki seve seve yardımcı olmaya çalışırım. Öncelikle 7800x3d ile 4060 ti darboğaz yapıyor diye hatırlıyordum ama yanlış hatırlamışım. Oyunlarda darboğaz durumu yok. Genel amaçlı kullanımda oluşuyordu. Orası hafızamda karışmış ilk öncelikle özür dileyerek onu düzelteyim. Bütçemiz 80k'ya kadar çıkabiliyor bu bütçede 4060 ti yine de sırıtıyor. 4070 ti super'e kadar çıkabiliriz diye düşünüyorum. Parça parça yardımcı olmam gerekirse şunu düşünebilirsiniz;

CPU: 7800x3D
GPU: 4070 ti super
Anakart: MSI b650 gaming plus wıfı
Ram: xpg lancer 2x16 32gb 6000mhz cl30
Ssd: Kingston renegade 1tb
PSU: MSI MAG 750w (tavsiye edilen 750w ama içim rahat etsin diyorsanız FSP hydro 850w öneririm.)
Sıvı Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III 360
Kasa: Parçaların sığacağı özellikle sıvı soğutucunun sığabileceği, zevkinize uygun fanlı kasa.

Not: 750w psu ile 79k 850w psu ile 81k tutuyor kasa hariç ama sistem canavar ötesi. Uzun yıllar asla arkanıza bakmayacağınız başınızın ağrımayacağı bir sistem. 4k çözünürlükte rahat oyun oynayabileceğiniz bir kasa oldu.

Estağfurullah hocam, elimizden ne geliyorsa tabiki seve seve yardımcı olmaya çalışırım. Öncelikle 7800x3d ile 4060 ti darboğaz yapıyor diye hatırlıyordum ama yanlış hatırlamışım. Oyunlarda darboğaz durumu yok. Genel amaçlı kullanımda oluşuyordu. Orası hafızamda karışmış ilk öncelikle özür dileyerek onu düzelteyim. Bütçemiz 80k'ya kadar çıkabiliyor bu bütçede 4060 ti yine de sırıtıyor. 4070 ti super'e kadar çıkabiliriz diye düşünüyorum. Parça parça yardımcı olmam gerekirse şunu düşünebilirsiniz;

CPU: 7800x3D
GPU: 4070 ti super
Anakart: MSI b650 gaming plus wıfı
Ram: xpg lancer 2x16 32gb 6000mhz cl30
Ssd: Kingston renegade 1tb
PSU: MSI MAG 750w (tavsiye edilen 750w ama içim rahat etsin diyorsanız FSP hydro 850w öneririm.)
Sıvı Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III 360
Kasa: Parçaların sığacağı özellikle sıvı soğutucunun sığabileceği, zevkinize uygun fanlı kasa.

Not: 750w psu ile 79k 850w psu ile 81k tutuyor kasa hariç ama sistem canavar ötesi. Uzun yıllar asla arkanıza bakmayacağınız başınızın ağrımayacağı bir sistem. 4k çözünürlükte rahat oyun oynayabileceğiniz bir kasa oldu.
Valla hocam çok teşekkür ediyorum emeğinize sağlık, sistemi topladıktan sonra sizinle paylaşacağım :) ek olarak 9800x3d yapıp biraz daha kendimi şımartırsam gpu ile bi sıkıntı yaşar mıyım işlemci arasında

Valla hocam çok teşekkür ediyorum emeğinize sağlık, sistemi topladıktan sonra sizinle paylaşacağım :) ek olarak 9800x3d yapıp biraz daha kendimi şımartırsam gpu ile bi sıkıntı yaşar mıyım işlemci arasında
Estağfurullah hocam, maalesef yanlış hatırlayıp ufak bir yanlış bilgi versekte sonrasında odaklanıp yardımcı olmaya çalıştım :). Sorunuza gelirsem o işin sonu yok hocam :). Her zaman daha iyisi var. Martta 9900x3d geliyor mesela ama bütçeye 9800x3d sığıyorsa olur tabi çok daha iyi olur. Bir seçenek daha olarak işlemciden kısıp 4080super yapabilirsiniz 4k ultra gaming için. Çok aciliyet yoksa şubatta 5070 çıkacak 5070 ti ile birlikte onların fiyatlarını da bekleyebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı