60-80 TL'ye İnternet Sağlayıcısı Önerisi

Daha önce Türk Telekom altyapısını kullanan bir ISS ile çalıştıysanız Netspeed öneririm; fakat daha önce kullandığınız ADSL bağlantı ise Netspeed'e geçerken çok büyük umutlarla geçmeyin. Ben 26 Aralıktan beri anca ADSL portumu VDSL porta çevirdim. Bağlantı hızım hala 16mbps. Burada Netspeed'in yapabileceği pek bir şey yok tamamen Türk Telekom ile alakalı. Superonline fiber bağlantınız veya altyapınız varsa millenicom deneyebilirsiniz. Onlar Superonline fiber altyapısını kullanabiliyorlar. Dediğim gibi almak istediğiniz hizmet tamamen altyapınıza bağlı olacak. Netspeed gözlemim 26 Aralıktan beri 1 kere kopma yaşadım genel netspeed üyelerinde kopma olmuştu. Ping olayı 19-23 saatleri arası ping 80-100 arası gidip geliyor (CS:GO) o saatler dışında 64 e sabitleniyor. LOL 'de durum tamamen değişiyor. LOL Türk serverlarında pinginiz 50-60'larda gezecek. EU serverlarda 60-70 arası. Bunları göz önüne alarak tercih yapabilirsiniz. Turk.net ile ilgili bir tecrübem olmadığı için yorum yapamayacağım.

TurkNet hakkında çok olumsuz yorum görmüştüm. Sizin nasıl? Sorun olduğunda ilgileniyorlar mı?

TurkNet şikayetlerin çoğu müşteri hizmetlerin aradıgında bir insanın çıkmaması bağrıp çağırma yani ya internet sayfasından ya da aradığında 1 bas 3 basdan sonra arıza kaydı bırakmak. Sonra oturup beklemek. TurkNet, Türk Telekom'un altyapısını kullanıyor kendisinden olan sorunu hızlı çözüyor ama altyapıdan olan sorunu Türk Telekom'a bildiriyor. Bu Da'ya işlemin uzum sürmesi ya da Türk Telekom'un sorunu çözmemesi TurkNet'in doğal olarak sorunu oluyor. Uzun süren sorunların çoguda binanın girişinden sonra kullanıcıya ayıt buradaki sorunun müşteri çözmesi gerektiginden çözülmemesi ya da altyapının zaten sorunlu olması. Ben bağlatıkdan 1 hafta sonra internetim gitti 5 gün kullanamadım sorun modeme takılan jakdan çıktı Türk Telekom'dan kişi görevi olmadıgı halde eve gelip kontorol sonucu buldu 2 aydır sorunsuz 35 mgbit olan aboneligimi yaklaşık 33 34 olarak kullanıyorum.

Tahminim sorunun port olmaması yani başvurdugunda port iptal oluyor senin oldugu bölgede port sayısı sorunu varsa seni sıraya koyuyor (kendisine geçecek olan için ayrılmış port vardır) Türk Telekom port açıldıgında bağlıyor.

TurkNet'te deneyebilirsiniz ben denemedim ama yakında ona geçeceğim bulunduğum konumda fiber veya VDSL olmadığı için maalesef 35Mbps indirme 3Mbps upload alabiliyorum.

Fiber veya VDSL yoksa 35 alamazsın çünkü ADSL vardır oda en fazla 16 alınıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ozaman VDSL var sanırım?
Bir sorum olacak ben adsl modeme sahibim vdsl modem mi almalıyım veya gelip vdsl modem kuruyorlar mı?

Ozaman VDSL var sanırım?
Bir sorum olacak ben adsl modeme sahibim vdsl modem mi almalıyım veya gelip vdsl modem kuruyorlar mı?
Ozaman VDSL var sanırım?

Evet vdsl modem alman gerekiyor. Firmaya göre degişiyor örnek türknet modem vermiyor asus bir modelini piyasadan biraz uygun olarak satıyor bazı firmalar kiralama yapıyor mesala aylık 6 tl gibi sen abone olmadan sorup veya internetde bakarak senin ihtiyacına göre ondan veya pıyasadan alabilirsin.

Herkezin yanılgıya düştügü ve kazıklandık, kandırıldık diyen çok arkadaş oluyor oda şu: Müşteri hizmetleri veya internet üzerinde adres veya telefon numarısıyla test etiriyor mesala diyorki 35 kadar hız alabilirsiniz diyor o diyor ama müşteri hızım 35 olacak diye düşünüyor hayır türknet 35 hızı açıyor ama senin altyapın nekadara kadar izin veriyorsa o kadar alıyorsun.

örnek: Arkadaşıma yappa bölgesindesiniz 100 kadar hız alacaksınız dendi 12 alıyor sebeb olduğu yerde adsl var 12 alıyor türktelekom hattı yenilerse 100 alacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…