60 bin sıralama ile girilen devlet üniversitesi yazılım mühendisliğinde iş bulmak için yeterli mi?

Umut198

Hectopat
Merhaba hedefim yazılım mühendisliği okuyup bu sürede kendimi geliştirip yurt dışında çalışmak. Ama internetten biraz kendi istediğim bölüm ile ilgili yorumlara bakınca ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi gibi üniversiteler dışında başka üniversitelerde okuyan insanların işsiz kalacağı yazılmış. Benim hedefim Kocaeli üniversitesi yazılım mühendisliği bölümü. 2021 yılında 64 bin ile almış. Peki internette bu yazılanlar doğru mu? Yoksa ortalama bir devlet üniversitesinde okuyup bu süreç içinde kendini geliştiren insanlar da iş bulup yurt dışına çıkabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba herkesin bildiği gibi mezun olduğun üniversite ne kadar nitelikliyse ileride iş bulma şansın da o kadar fazladır. Bu yıl ilk defa mı sınava girdin?

Merhaba herkesin bildiği gibi mezun olduğun üniversite ne kadar nitelikliyse ileride iş bulma şansın da o kadar fazladır. Bu yıl ilk defa mı sınava girdin?
Daha girmedim. Ama bu dediğim üniversitelere girmek için ilk 1000-2000'e girmek gerektiği için pek girebileceğimi sanmıyorum.

İş görüşmelerinde; yaptığınız projeler, üniversite isminden çok daha önemli. Bunu tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum. Kendinizi ne kadar geliştirirseniz o kadar iyi yerlere gidersiniz. Burada üniversite ismine değil de eğitim kalitesine daha çok önem vermeniz gerek.

Daha girmedim. Ama bu dediğim üniversitelere girmek için ilk 1000-2000'e girmek gerektiği için pek girebileceğimi sanmıyorum.

Bence yapıcağın işte en iyisi olmak için çalışman en güzelidir şu 2bin sıralama yapanlardan neyin eksik ki? Sana kendimden örnek vereyim; bu yıl sınava girdim ve 1milyon sıralama yaptım girmek istediğim üniversite ise elli binden alım yapıyor mezuna kaldım ama yine de çalışacağım.
Yani demek istediğim sen 2000 ne girmek için elinden geleni yap giremezsen izmitte okursun

Üniversite bence bu konuda diğer alanlara göre daha pasif kalıyor. ODTÜ yazılımdan mezun olup hiç bir şey öğrenememiş birini almazlar. Ama sen üniversiteden mezun olup kendi projelerini geliştirirsen o zaman şansın artar. Yapma şansın varsa oyun yap. Etkisi daha fazla olur.

Evet yine de iyi bir sıralama yapmak için çalışacağım ama yapamazsam bu tarz üniversitelerde de okumanın bir yararı olur mu diye soruyum dedim teşekkürler cevabınız için.

Evet genel olarak ilk 1000-2000'e giren insanların doğuştan gelen benim gibi normal insanlardan daha zeki olduğunu düşünüyorum. Mesela sınıfımdaki yakın arkadaşlarımdan biriyle neredeyse aynı derecede çalışıyoruz ama o beni farkla geçiyor bazen.

Tamamen kendini geliştirmene bağlı. Doğuda kötü bir yerde okuyup Microsoft'ta çalışan var. Ayrıca işi sevip sevmemen de çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…