60 bin TL monitör dahil sistem toplama önerisi

Bütçe
60k

Hak_n

Zeptopat
Daha fazla  
Hocalarım selamlar yakın zamanda bir sistem toplamak istiyorum birkaç haftadır detaylıca araştırıyorum. Kullanım şeklim karma şekilde oyun da oynarım film de izlerim. Almadan önce size de tam halini sormak istiyorum. Parçalar şu şekilde;
İşlemci: AMD R5 7600
işlemci soğutucu: Thermalright Peerless Assassin
Anakart: Gigabyte B650m Aorus elite
Ekran kartı: Sapphire pulse 9060xt
SSD: Kioxia exceria pro 1tb
RAM: XPG Lancer Black 16GB 6000Mhz 30CL
PSU: High Power Performance ATX 3.1 850W
kasa: Zoko Amiral DK431
monitör: Samsung G65B (öğrenci indirimiyle 12K)

Bu şekilde yaklaşık olarak 60 bin TL yapıyor. Bütçe çok değişmeden gerekli gördüğünüz daha iyi olur dediğiniz şeyler varsa önerilerinize açığım. Bir şeyin değişmesini gerekli görmüyorsanız bile tamam gerek yok derseniz iyi olur. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocalarım selamlar yakın zamanda bir sistem toplamak istiyorum birkaç haftadır detaylıca araştırıyorum. Kullanım şeklim karma şekilde oyun da oynarım film de izlerim. Almadan önce size de tam halini sormak istiyorum. Parçalar şu şekilde;
İşlemci: AMD R5 7600
işlemci soğutucu: Thermalright Peerless Assassin
Anakart: Gigabyte B650m Aorus elite
Ekran kartı: Sapphire pulse 9060xt
SSD: Kioxia exceria pro 1tb
RAM: XPG Lancer Black 16GB 6000Mhz 30CL
PSU: High Power Performance ATX 3.1 850W
kasa: Zoko Amiral DK431
monitör: Samsung G65B (öğrenci indirimiyle 12K)

Bu şekilde yaklaşık olarak 60 bin TL yapıyor. Bütçe çok değişmeden gerekli gördüğünüz daha iyi olur dediğiniz şeyler varsa önerilerinize açığım. Bir şeyin değişmesini gerekli görmüyorsanız bile tamam gerek yok derseniz iyi olur. Önerilerinizi bekliyorum.
Monitör dahil bu kadar tutuyorsa alabilirsin. Ama anakart yerine bunu al, işlemci yerine de bunu.

Monitör dahil bu kadar tutuyorsa alabilirsin. Ama anakart yerine bunu al, işlemci yerine de bunu.

Peerless assasin yerine Arctic freezer 36’da alabilirsin. Daha sessiz, daha ucuz, daha şık ve fazlasıyla yeterli.

Hocam bütçe monitör dahil 60k. Kendi attığımda monitör dahil şekilde 60 bin tutuyor buralara çıkmam çok zor.

Hocam 7600X ile 7600 arasında çok bir performans farkı yok 1000TL fazladan vermeye gerek var mı?

Peerless assasin yerine Arctic Freezer 36'da alabilirsin. Daha sessiz, daha ucuz, daha şık ve fazlasıyla yeterli.

Hocam dediğiniz soğutucuyu bulamadım Duo'su çıkıyor 1900TL'ye link atabilme imkanınız var mı?

Son düzenleme:
Hocam bütçe monitör dahil 60k. Kendi attığımda monitör dahil şekilde 60 bin tutuyor buralara çıkmam çok zor.

Hocam 7600X ile 7600 arasında çok bir performans farkı yok 1000TL fazladan vermeye gerek var mı?

Hocam dediğiniz soğutucuyu bulamadım Duo'su çıkıyor 1900TL'ye link atabilme imkanınız var mı?
Birincisi 7600 ile 7600x arasında fark var. O anakartı almak yerine benimkini aldığınızda performans anlamında hiçbir şey değişmiycek. O yüzden anakartı değiştirip işlemciyi daha iyi almak mantıklı.

Altta önerdiğim sistemin toplam fiyatı yaklaşık olarak 55.000 TL falan yapıyor. Bütçeyi bir tık zorlasan çok güzel olur çünkü aşağıdaki sistem 2K oyunculukta seni seneler boyunca çok rahat götürür.

Ekran Kartı:
İşlemci + Stok Fan:
Anakart:
RAM:
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...5u6000c3016g-clabk-ddr5-fiyati,556613121.html (2x)
SSD:
Kasa + PSU:

7600x aşırı boş bir işlemci neredeyse 7600den farkı yok

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı