60 bin TL sistem önerisi

Soezak

Femtopat
Daha fazla  
60 bin TL bütçem var yazılım mühendisiyim kasa önerisinde bulunur musunuz?

Bütçe 60k Siz 80K'lık PC atıyorsunuz?

60 bin TL bütçem var yazılım mühendisiyim kasa önerisinde bulunur musunuz?

Bu şekil özelleştirip alın.

Bosuna bunu atmadim ben; nisan ayinda 50-60 max butce diye yola ciktim, sonrasinda biraz daha odeyip boyle bir sey almadigima pisman oldum.
Karar senim dostum. Illa bunu al demiyorum, ama o butcede bir sey alacaksan senelerce uzmeyecek bilesenler topla

4070 Ti Super üzecek bir kart değil adamın bütçesinden 20k daha fazla atıyorsun.
Bir de parayı sen mi veriyorsun yazıyorsun bende 4090 atayım üzmez sonuçta?

GPU'yu 4070 TI super'e dusurdugunde bir anda 4k'dan 2k'ya dusuruyorsun. 2k'da bile omrunden en az 2 sene yiyorsun. Hem zatem aradaki fark 20k olmaz, illa downgrade yapilacaksa islemci 7800x3d'den 7700'e indirilir. 4k'da fps degisimi hissedilmez. Ama 2K da 0-25 fps arasi fark yaratir.

Yalnis olmasin, son 6 ayda 2 tane ust segment PC dizmek durumunda kaldim, bayagi arastirdim, test etme olanagim oldu. Youtube'taki fake videolalardan veya tecrube etmeyen insanlarin sagdan soldan yorumlarimi okuyup soylemiyorum

Arkadaşım 2K 4K diyorsun adam mühendis ne yapsın 4K oyunu?
Aradaki 20k farka değmez.

Ek olarak 4K monitör alması gerek oda pahalı.
Arkadaşın amacı oyunu 4K oynamak değil tasarım yapmak boş yere insanlara masraf çıkarmayın.
Attığım sisteme 2K monitör alır 70k gibi bir fiyata bitirir.
Sizin attığınızı alacak üstüne 4K monitör ekleyip 100k gibi bir fiyata yakınlaşacak.
Bütçe 60K'den 100K'ya kadar çıkınca ne anlamı kalıyor bütçenin?

Konuda bir bütçe varsa ona göre yorum yapın.
Aradaki fark 2-3K olsa tamamda 17k gibi bir fark var para yerden toplanmıyor.

Son düzenleme:
Birader gercekten seni anlamiyorum. Deneyim ve tavsiyelerimi seninle paylasmiyorum. Kusura bakma da; Sana Ne?
Gercekten bildigin ayrica birsey varsa soyle gec. Ne diye israrla benimle polemige girmeye calisiyorsun. Konu sahibi ayrica bir sey merak ederse samimiyetle tecrubelerimi aktaririm; onun disinda kaprislerinizle yormayin insanlari lutfen

Dostum burası forum, bu bir fikir konusu değil, bütçede en iyi ne varsa onu atarız.
Sen ilk o sistemi attığında şöyle yazsaydın; "Eğer bütçenizi arttırabilirseniz bu sistemi alın, çok daha uzun yıllar kullanırsınız ve 4K oyun oynayabilirsiniz." bu şekilde yazsaydın tamam derdim.
Ama sen direk atıp "yıllarca 4K oyun" oynarsınız yazıyorsun.
Adamın bütçesi çıkar mı?
4K monitör alabilir mi?
Oyun oynayacak mı?
Gibi soruları sormadan yapıyorsun bunu.
Belki de hiç oyun oynamayacak gerek duymayacak sen hala 4K oyun diye ısrar ediyorsun.

Bende sana şunu söylüyorum;
Bir şey diyorsan net bir şekilde konuş.
Neredeyse sistemin 3'te biri kadar bir fiyat aşımı var ve sen bunu görmüyorsun galiba.
Eğer adamın 80k bütçesi olsa 80k yazardı zaten sen niye 80K'lık sistem atıyorsun.
4090 atıp "bu fiyata değer çıkıp bunu alın" yazsam ne kadar mantıklı olur?

Bütçedeki en iyi sistemi atmalısınız bütçeyi aşan bir sistem değil.
4080S'in kat kat daha iyi olduğunu bizde biliyoruz ama bütçe 60k.

"Senle paylaşmıyorum"
ne demek?
Burası senin mesaj kutun değil forum.
Saçma tercihe saçma derim yani, hatanı açık açık yazmakta özgürüm benim hatamı görüyorsan sende yaz ama hatamın olduğunu düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…