60 Hz 60 FPS ile 120 Hz 60 FPS arasında fark var mı?

Faih1667

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi sabahlar, normalde 60 Hz kullanıyordum ve FPS'y sabit 60'a çektiğimde kasma 0'dı fakat 120 Hz'ye geçtikten sonra oyunları 60 FPS'e aldığım zaman aşırı derecede bir takılma oluyor ve bunu insanlara söylediğimde göz aşinalığı diyorlar fakat eminim ki böyle değil. Siz ne düşünüyorsunuz bunun için bilgisayarı bazı oyunlar için 60 Hz'ye alayım mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz geç olmuş ama aynı mantık 4K görüntü 1080p monitör vs 1080p görüntü 1080p monitörde de geçerlimi acaba sanki YouTube'da falan 4K açınca daha bir canlı oluyor yoksa bana mı öyle geliyor.
Bu olayı şöyle açıklayayım: bir bardağa su doldurursunuz ve doldurduğunuz su tam gelir. Ama bundan daha küçük bardağa aynı miktarda suyu koyarsanız bardaktan taşacaktır ve neticede dökülen su bittiğinde siz o bardağın aldığı kadar suyu içeceksiniz. Bu da öyle bir mantık. Kısaca 4k görüntü açsanız da monitörünüz 1080p ise 1080p olarak görürsünüz.
YouTube'daki olay biraz upscale gibi bir şey bence.
Çözünürlüğü yükselttikçe bitrate daha fazla artıyor ve daha net bir görüntü elde ediyorsunuz diye biliyorum.

Bu olayı şöyle açıklayayım: Bir bardağa su doldurursunuz ve doldurduğunuz su tam gelir. Ama bundan daha küçük bardağa aynı miktarda suyu koyarsanız bardaktan taşacaktır ve neticede dökülen su bittiğinde siz o bardağın aldığı kadar suyu içeceksiniz. Bu da öyle bir mantık. Kısaca 4K görüntü açsanız da monitörünüz 1080p ise 1080p olarak görürsünüz.

Çözünürlüğü yükselttikçe bitrate daha fazla artıyor ve daha net bir görüntü elde ediyorsunuz diye biliyorum.

Yani görüntü kalitesine etki etmiyor o zaman. 4K daha yüksek çözünürlük olduğundan daha kaliteliymiş gibi geliyor psikolojik herhalde.

FPS'ini hzine göre sabitle. 60HZ'e 300 fps veya 144 HZ'e 300 FPS falan oynama.

Konuna gelicek olursak 60hz + 60 fps = sıfır gecikme
120hz+60 fps = yine 60hz deneyimi alırsın ama ekran yırtılmaları falan olmaz. Eğer sistemin destekliyorsa 120'ye sabitle.

Yani görüntü kalitesine etki etmiyor o zaman. 4K daha yüksek çözünürlük olduğundan daha kaliteliymiş gibi geliyor psikolojik herhalde.
4k çözünürlük için daha fazla bitrate alabilirsiniz ama çözünürlük olarak hiçbir şey değişmeyecektir. 1080p ise isterseniz 8k açın yine o görüntü size 1080p olarak gelecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı