Arkadaşlar iyi sabahlar, normalde 60 Hz kullanıyordum ve FPS'y sabit 60'a çektiğimde kasma 0'dı fakat 120 Hz'ye geçtikten sonra oyunları 60 FPS'e aldığım zaman aşırı derecede bir takılma oluyor ve bunu insanlara söylediğimde göz aşinalığı diyorlar fakat eminim ki böyle değil. Siz ne düşünüyorsunuz bunun için bilgisayarı bazı oyunlar için 60 Hz'ye alayım mi sizce?
Tam tersi. 120Hz de 140 alırsan ekran tam 120 defa yenilenir kasma olmaz ama Free-Sync G-Sync yoksa monitörde 120Hz de 40FPS-60FPS alırsan kastığını ve yırtıldığını fark edersin.
Bilgisayarın 120Hz destekliyorsa kendini bu destekten neden mahrum ediyorsun?
60 FPS yani 60Hz oynadıktan sonra 120Hz geçip tekrar aynı şekilde ilk ayarlara dönmek göz aşinalığından başka bir şey değil. Bu ara da monitörünün desteklediği Hz'in yukarısına çıkmak oyunu kastırmaz ekranda yırtılmalara neden olur o da sana kasıyormuş gibi gelir. Ayrıca başlıkla arkadaşın söylediklerinin arasında ki alakayı görselle belirtmek istedim.
Moderatör hatası.
Tam tersi. 120Hz de 140 alırsan ekran tam 120 defa yenilenir kasma olmaz ama Free-Sync G-Sync yoksa monitörde 120Hz de 40FPS-60FPS alırsan kastığını ve yırtıldığını fark edersin.
Azıcık araştırın. Monitörün 120 olup 144 FPS vb. alırsanız yırtılma olur ki o da kasma hissiyatı verir. Sizin dediğiniz gibi olsaydı herkes 60 Hz monitör kullanırdı.
Azıcık araştırın. Monitörün 120 olup 144 FPS vb. alırsanız yırtılma olur ki o da kasma hissiyatı verir. Sizin dediğiniz gibi olsaydı herkes 60 Hz monitör kullanırdı.
Hocam bir bardak düşünün. Bardağa suyu tam doldurur içersiniz. Bundan daha büyük bardağa aynı miktarda suyu koyarsınız ve yine aynı miktarda içersiniz. Bu durum da aynı bu şekilde. Bence göz aşinalığı olabilir. Arayüzdeki akıcılığa gözünüz alışıyor ama oyunda 60 FPS'e geçtiğinizde bu yüzden kasıyor gibi görünüyor olabilir. İçiniz rahat değilse MSI Afterburner ile değerleri takip edin.
Biraz geç olmuş ama aynı mantık 4K görüntü 1080p monitör vs 1080p görüntü 1080p monitörde de geçerlimi acaba sanki YouTube'da falan 4K açınca daha bir canlı oluyor yoksa bana mı öyle geliyor.
Biraz geç olmuş ama aynı mantık 4K görüntü 1080p monitör vs 1080p görüntü 1080p monitörde de geçerlimi acaba sanki YouTube'da falan 4K açınca daha bir canlı oluyor yoksa bana mı öyle geliyor.