60 Hz ve FPS uyumu

ozaii.x

Centipat
Yaklaşık bir hafta önce sistem topladım ve monitörüm 60Hz. Benim oyunlarda 60 FPS sabitlemem mi gerek daha üstü zararlı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vsync açarak ekran kartı ve işlemci kullanımını düşürebilirsin. Sistem yüke binmeyeceği için biraz daha serin çalışır. Onun dışında alacağın ekstra FPS sana hiç bir şey katmaz. Sadece FPS kısmında yüksek bir rakam gördüğün için tatmin olmuş olursun. Maalesef 60Hz gerçekleri.

Yaklaşık bir hafta önce sistem topladım ve monitörüm 60Hz. Benim oyunlarda 60 FPS sabitlemem mi gerek daha üstü zararlı olur mu?

Sabitlemez iseniz ekran kartını yorabilirsiniz. Tabi ekran kartınızada bağlı. Sabitlemeniz sizin için yararlı olur. Örneğin LoL oynarken FPS'i 60'ın yukarlarına çıkınca oyunda sıkıntı yaşarsınız. LoL'de bunu deneyimledim 60 Hz monitörde sınırsız yaptım. Oyunda sıçramalar meydana geliyordu.

Bir zararı olmadığı gibi bir yararı da olmaz burada yazan arkadaşların dediği gibi daha akıcı hissettirmez çünkü görüntü 60 Hz dir . Sadece şöyle bir durum olabilir mesela FPS değeriniz 90 birden oyunda sola döndünüz 75 oldu diyelim diğer taraftan sabitlendiğinde 60 FPS 'den 50 ye düşerse o Hz farkını ve FPS düşüşünü hissedebilirsiniz.Tek farkı bu.

Oyuna göre belli olur o. Vsync yeterli bir teknoloji olsaydı ne free sync g sync gibi teknolojiler çıkardı ne de eskiden oyuna girdiğimizde yaptığımız ilk iş v sync kapatmak olurdu.

Oyunu vsyncsiz oyna, kare atlamaları ve yırtılmalar oluyorsa açarsın, ama olmuyorsa bırak öyle kapalı kalsın.

Maaselef v sync mükkemmel bir teknoloji değil, dezavantajları var. İnput lag yapma vakası çok çünkü pc kare göndermek için monitörü bekliyor. Teoride pc'yi rahatlatması lazım ama o da olmuyor bazen performans sorunlarına yol açıyor. Bu yazdıklarım oyundan oyuna hatta sizin bilgisayarınıza kadar değişiyor unutmamak lazım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı