Attığım linke bakar mısın
Bütçeniz 8223TL ise:
Vergi+kargo her şey dahilMSI GF65 THIN 9SD-1028 Gaming and Entertainment Laptop - Newegg.com
Buy MSI GF65 THIN 9SD-1028 Gaming and Entertainment Laptop (Intel i7-9750H 6-Core, 8GB RAM, 512GB SSD, 15.6" Full HD (1920x1080), NVIDIA GTX 1660 Ti, Wifi, Bluetooth, Webcam, 2xUSB 3.2, Win 10 Home) with fast shipping and top-rated customer service. Once you know, you Newegg!www.newegg.com
1660Ti-120Hz
Hemen bi inceliyimBütçeniz 8223TL ise:
Vergi+kargo her şey dahilMSI GF65 THIN 9SD-1028 Gaming and Entertainment Laptop - Newegg.com
Buy MSI GF65 THIN 9SD-1028 Gaming and Entertainment Laptop (Intel i7-9750H 6-Core, 8GB RAM, 512GB SSD, 15.6" Full HD (1920x1080), NVIDIA GTX 1660 Ti, Wifi, Bluetooth, Webcam, 2xUSB 3.2, Win 10 Home) with fast shipping and top-rated customer service. Once you know, you Newegg!www.newegg.com
1660Ti-120Hz
Attığım linke bakar mısın
Cihaz baya baya iyi fiyat performans olarak ama tabi ki yurt dışından geleceği için ürün babamı ikna edemem büyük ihtimalAttığım linke bakar mısın
Hemen bir inceliyim
MSI 1 yıl global garanti veriyor değişmediyse (sormadan almayın). En son ne zaman bir laptopu garantiye gönderdiniz ayrıca?Arkadaşın gönderdiği MSI linkindeki cihazda MSI Türkiye garantisi yok.
İlk iki sene içerisinde bir anakart arızası, RAM slotu arızası gibi şeylerde 4 bin lira gibi bir anakart ücreti öderim diyorsanız, göze alıyorsanız buyurun alın. Boşa fiyat farkı yok yani.
Öte yandan attıgınız linklerden gördüğüm kadarıyla cihazlar arasında hem işlemci, hem ekran kartı olarak nesil farkı var.
10300H ve 1650 Ti cihazı kafadan 1-2 sene öteler, ömür açısından.
Yarın bir gün çok canınızı sıkarsa 1500 TL civarına 144Hz bir ekran dahi alıp yükseltme yapabilirsiniz.
Ancak ne kadar öderseniz ödeyin işlemci RAM upgrade yapamazsınız.
MSI 1 yıl global garanti veriyor değişmediyse (sormadan almayın). En son ne zaman bir laptopu garantiye gönderdiniz ayrıca?
Siz bi laptop önerir misiniz fiyat 8500 tl yi geçmezse güzel olurÖncelikle kendim anakarta müdahale edebilecek kadar bilgisayar tamir edebilen bir mühendisim.
Bu sebeple hayatım boyunca göndermedim bir bilgisayarı garantiye.
Diğer sorunuza gelecek olursam hiçbir firmanın global garantisi Türkiye'de %100 geçerli değildir.
Tamamen yerel distrübitör'e bırakılmıştır. Eğer isterlerse garanti kapsamı dışında değerlendirebildikleri bir kanuna tabii tutulmaktalar. Bu da yerel satıcıları korumak adına (bence de saçma olan) çıkarılmış bir uygulama.
Öte yandan bir bilgisayarı tamire göndermeseniz bile kimse parayı sokaktan bulmuyor, Monster'ın daha üretimden taze çıkan mavi ekran hataları Çin menşei'li anakartlarından mı söz edeyim?
Yoksa MSI'ın 1650 ekran kartı diye 1650 with Max-Q design ekran kartlı cihazı Hepsiburada aracılığı ile iade almamasından mı söz edeyim?
Bunların hepsi birinci elden yaşadıklarım. Ben ROG aldım kafam rahat ve dediğim gibi kendim tüm sorunların üstesinden de geliyorum.
Ancak elektronik büyük ölçüde de şans işidir, en son ne zaman gönderdin düşüncesi ile alırsanız çok canınız yanar.
İnsanların canını yakmayın derim.
Hakkını aramayı bilirsen ararsın ek olarak zorlandın mı garantisi yok mu ki yolla kargo ile garantiye bu kadar. 1650Ti ile 1660Ti arasında dağlar kadar fark car, 144 Hz ekranı var insanlar parasını niye çöpe atsın. Senin mühendis olarak yaptığın tamiri ben 400 500 TLe yaptırırım zaten korkmayın bu kadar.Öncelikle kendim anakarta müdahale edebilecek kadar bilgisayar tamir edebilen bir mühendisim.
Bu sebeple hayatım boyunca göndermedim bir bilgisayarı garantiye.
Diğer sorunuza gelecek olursam hiçbir firmanın global garantisi Türkiye'de %100 geçerli değildir.
Tamamen yerel distrübitör'e bırakılmıştır. Eğer isterlerse garanti kapsamı dışında değerlendirebildikleri bir kanuna tabii tutulmaktalar. Bu da yerel satıcıları korumak adına (bence de saçma olan) çıkarılmış bir uygulama.
Öte yandan bir bilgisayarı tamire göndermeseniz bile kimse parayı sokaktan bulmuyor, Monster'ın daha üretimden taze çıkan mavi ekran hataları Çin menşei'li anakartlarından mı söz edeyim?
Yoksa MSI'ın 1650 ekran kartı diye 1650 with Max-Q design ekran kartlı cihazı Hepsiburada aracılığı ile iade almamasından mı söz edeyim?
Bunların hepsi birinci elden yaşadıklarım. Ben ROG aldım kafam rahat ve dediğim gibi kendim tüm sorunların üstesinden de geliyorum.
Ancak elektronik büyük ölçüde de şans işidir, en son ne zaman gönderdin düşüncesi ile alırsanız çok canınız yanar.
İnsanların canını yakmayın derim.
Hakkını aramayı bilirsen ararsın ek olarak zorlandın mı garantisi yok mu ki yolla kargo ile garantiye bu kadar. 1650 Ti ile 1660 Ti arasında dağlar kadar fark car, 144 Hz ekranı var insanlar parasını niye çöpe atsın. Senin mühendis olarak yaptığın tamiri ben 400 500 tle yaptırırım zaten korkmayın bu kadar.
Siz bir laptop önerir misiniz fiyat 8500 TL'yi geçmezse güzel olur.
Okuduğumu anlamakta zorluk çektiğimi hissetmeye başladım, belli tecrübesizsin, 1-2 olay yaşamışsın ne yapacağını bilememişsin. Bak güzelim, 400-500 TL, 8000 liralık laptop alacak adama koyuyorsa almasın, bu 1. MSI global garantisini araştır, teknik servisin seve seve 1 mail ile sorunu çözdüğünü araştır, bu 2. 400-500 liraya ağlayıp hakettiğinden 2000 lira fazla bir laptopa para vermeye devam et, bu 3. Yurt dışında bu cihazın garantisi devam ediyor, Türkiye’de yaptıramasan bile kargo ile gönderir yaptırırsın, bu 4. Ki aldıktan sonra bunların hiçbirini yaşamasına gerek kalmayacağını, olası bir sorunda direkt ürünü geri aldıklarını ve cihazın hiçbir zaman garantiye gitmeyeceğini istatistiksel olarak söyleyebilirim, bu 5.Hakkını aramayı bilmeyle bir ilgisi yok bunun hocam. Sanırım okuduğunuzu anlamakta sorun yaşıyorsunuz.
Daha dün bir makale okumuştum Türkiye'nin %40'ı okuduğunu anlamıyor bulgusu içeren. Resmen kanıtısınız.
Neyse tekrar açıklamak istiyorum yine de ciddiye alıp;
Hak aramaktan söz ediyorsunuz ya hani? Az önce yazdığım Monster ve MSI örnekleri hakkımı arayıp alabilmem örnekleriydi.
Ancak yurt dışından satın aldığınız bir üründe bunları yapamayacaksınız. Aslında bundan söz etmiştim.
2.si ise, 400 500 TL sizin için çok kolay rakamlar olabilir ancak insanlar için öyle olmayabilir. İnsanlar o an, o parayı veremeyebilir. Ayrıca ilk yazımda söz ettiğim sorunlar 400 500 TL ile çözülebilecek sorunlar da değil.
İnsanları, sizlerin bütçesine, sizlerin yaşam tarzına göre yaşıyorlarmış gibi değerlendirip, ona göre şeyler önermek çok doğru değil. Her zaman en güvenli yolu önermektir erdemli olan hareket. Bu size son mesajım olacak umarım dediklerimi anlayabilmişsinizdir.
Hocam, size bir laptop öneremem işin doğrusu ama servis + hizmet kalitesi + sorun yaşamamanız adına hangi markalardan uzak durup hangilerine sıcak bakacağınızı önerebilirim.
Monster, MSI (Türkiye'deki en bilgisiz teknik servistir kendileri) ve Casper'dan kesinlikle uzak durmanızı öneriyorum başınız ağrımasın.
HP'nin Pavilion serisinden uzak durun, Omen serisini öneririm.
ASUS, Lenovo, Acer iyi markalardır ancak Acer'ın Nitro serisinde termal throttle sorunları söz konusu olabiliyor, alacağınız cihazı YouTube'da "jarrod's tech" adlı kanaldan arayıp incelemenizi öneririm.
Acer'ın Predator serisi şu an dünyadaki en iyi soğutma sistemlerinden birine sahip onu önerebilirim.
Kolay gelsin işiniz zor gerçekten.
Güzel zeka küpü kardeşim. Okuduğumu anlamakta zorluk çektiğimi hissetmeye başladım.
Belli tecrübesizsin, 1-2 olay yaşamışsın ne yapacağını bilememişsin.
Bak güzelim, 400 500 TL 8000LIRALık laptop alacak adama koyuyorsa almasın bu 1.
MSI global garantisini araştır, teknik servisin seve seve 1 mail ile sorunu çözdüğünü araştır bu 2.
2. 400 500 liraya ağlayıp hakettiğinden 2000 lira fazla bir laptopa para vermeye devam et bu 3.
Yurtdışında bu cihazın garantisi devam ediyor Türkiye’de yaptıramasan bile kargo ile gönderir yaptırırsın bu 4.
Ki aldıktan sonra bunların hiçbirini yaşamasına gerek kalmayacağını, olsı bir sorunda direk ürünü geri aldıklarını ve cihazın hiçbir zaman garantiye gitmeyeceğini istatistiksel olarak söyleyebilirim bu 5.