Merhabalar, %60 klavyeye son zamanlarda ilgi duydum ve yeni de bir klavyeye ihtiyacım var. Özellikle Switch'lerimi satın alımdan sonra yağlamak istediğimden biraz fazla ek ödeme çıkıyor ve ben de bunlar ile hangi klavyeyi alıp da hem gres alabilirim diye internette gezindim ve bir iki sonuç buldum:

www.banggood.com

www.banggood.com

www.banggood.com

www.banggood.com

Bu iki klavye arasında kaldım, akko 3061 ve SK61. aralarında yaklaşık vergiler zart zurtla beraber 100 TL bir fark oluşuyor. (akko 3061:700 SK61:600)
Aralarındaki farkları ise şöyle:
Akko 3061.
-Pbt tuş takımı.
-Çift mod (Bluetooth, kablolu)
-Gateron Switch (yellow tercihim)
SK61.
-Abs tuş takımı.
-Tek mod (kablolu)
-Gateron optical Switch (alırken Red seçmeyi düşünüyorum fakat sadece onun aralarındakilerine nazaran daha iyi olduğunu düşündüm)
SK61'in tuş takımı ve Switch'lerini değiştirmeyi düşünüyordum ama optical Switch'te pek bir seçenek olmadığından bu seçenekten uzaklaştım. Abs keycap kullanan keyboardların kullancıları (keychron, SK61 vs.) Belirli bir süre kullanımdan sonra tuşlarının yağlı hissetiklerini söylediklerinden bende şüphe uyandı. Normalde klavyeyi aldıktan 5-6 ay sonra alırım demiştim tuş takımını fakat böyle bir sorun olunca stok tuş takımının yerinde pek durmayacaklarını ve bana masraf açacaklarını fark ettim.
Hesaplamak gerekirse en ucuz bir pbt tuş takımı için vergiler dahil 150-200 TL falan vermem gerekiyor ki bu minimum bir fiyat. Sonuçta tuş takımı stilleri bir zevk meselesi olacağından bundan daha fazla da para vermem gerekebilir. Ama Banggood'ta gördüğüm en ucuz ve en çok satılan tuş takımı gözüme hoş göründü. O yüzden 150 TL ek masraf olacağını buradan itibaren varsayacağım.
İkincil bir mesele de klavye için gres ve yağ almak olacak. Birkaç sitede krytox G205 ve 105 için fiyatlara baktım ve ikisinin ortalama 250 TL civarı bir fiyat oluşturduklarını fark ettim.
Bunun dışında da pek ufak tefek harcamalar olacağından hesaba katmadım.
Akko 3061 için pek de bir şeye ihtiyacım yokmuş gibi hissediyorum. Sadece yağ ve gresi yeniden almam yeterli.
İkisinin fiyatlarını bu gerekli işlerle karşılaştırırsak şöyle oluyor.
Akko 3061: Klavye fiyatı + Yağ/Gres=950 TL.
SK61: Klavye fiyatı + tuş takımı fiyatı + Yağ/Gres=1000TL
Benim baktıklarımda böyle bir fiyat tablosu oluştu. Birkaç da soru da var kafamda:
1-abs yerine pbt almam boşuna mı yoksa mantıklı mı?
2-optik Switch normal Switch'e göre fark oluşturacak mı?
3-50 TL fiyat farkına SK61 değer mi?
Sizin bana 900-1200 TL değerinde olacak bir öneriniz varsa memnuniyetle dinlerim.

AKKO 3061 Neon Mechanical Keyboard 61 Keys Wireless Rechargable bluetooth5.0 Type-C Wired Dual Mode Gateron Switch PBT Keycap RGB Backlit Gaming Keyboard
Only US$89.99, buy best akko 3061 neon mechanical keyboard 61 keys wireless rechargable bluetooth5.0 type-c wired dual mode gateron switch pbt keycap rgb backlit gaming keyboard sale online store at wholesale price.

СКАЙЛУНГ SK61 Механический Клавиатура Оптический переключатель NKRO Gateron с 61 клавишей Type-C Проводная RGB-подсветка ПБТ Ключcaps Gaming Клавиатура
Только 6 710,44 руб., купите лучший интернет-магазин распродажи СКАЙЛУНГ SK61 Механический Клавиатура Оптический переключатель NKRO Gateron с 61 клавишей Type-C Проводная RGB-подсветка ПБТ Ключcaps Gaming Клавиатура по оптовой цене.
				Bu iki klavye arasında kaldım, akko 3061 ve SK61. aralarında yaklaşık vergiler zart zurtla beraber 100 TL bir fark oluşuyor. (akko 3061:700 SK61:600)
Aralarındaki farkları ise şöyle:
Akko 3061.
-Pbt tuş takımı.
-Çift mod (Bluetooth, kablolu)
-Gateron Switch (yellow tercihim)
SK61.
-Abs tuş takımı.
-Tek mod (kablolu)
-Gateron optical Switch (alırken Red seçmeyi düşünüyorum fakat sadece onun aralarındakilerine nazaran daha iyi olduğunu düşündüm)
SK61'in tuş takımı ve Switch'lerini değiştirmeyi düşünüyordum ama optical Switch'te pek bir seçenek olmadığından bu seçenekten uzaklaştım. Abs keycap kullanan keyboardların kullancıları (keychron, SK61 vs.) Belirli bir süre kullanımdan sonra tuşlarının yağlı hissetiklerini söylediklerinden bende şüphe uyandı. Normalde klavyeyi aldıktan 5-6 ay sonra alırım demiştim tuş takımını fakat böyle bir sorun olunca stok tuş takımının yerinde pek durmayacaklarını ve bana masraf açacaklarını fark ettim.
Hesaplamak gerekirse en ucuz bir pbt tuş takımı için vergiler dahil 150-200 TL falan vermem gerekiyor ki bu minimum bir fiyat. Sonuçta tuş takımı stilleri bir zevk meselesi olacağından bundan daha fazla da para vermem gerekebilir. Ama Banggood'ta gördüğüm en ucuz ve en çok satılan tuş takımı gözüme hoş göründü. O yüzden 150 TL ek masraf olacağını buradan itibaren varsayacağım.
İkincil bir mesele de klavye için gres ve yağ almak olacak. Birkaç sitede krytox G205 ve 105 için fiyatlara baktım ve ikisinin ortalama 250 TL civarı bir fiyat oluşturduklarını fark ettim.
Bunun dışında da pek ufak tefek harcamalar olacağından hesaba katmadım.
Akko 3061 için pek de bir şeye ihtiyacım yokmuş gibi hissediyorum. Sadece yağ ve gresi yeniden almam yeterli.
İkisinin fiyatlarını bu gerekli işlerle karşılaştırırsak şöyle oluyor.
Akko 3061: Klavye fiyatı + Yağ/Gres=950 TL.
SK61: Klavye fiyatı + tuş takımı fiyatı + Yağ/Gres=1000TL
Benim baktıklarımda böyle bir fiyat tablosu oluştu. Birkaç da soru da var kafamda:
1-abs yerine pbt almam boşuna mı yoksa mantıklı mı?
2-optik Switch normal Switch'e göre fark oluşturacak mı?
3-50 TL fiyat farkına SK61 değer mi?
Sizin bana 900-1200 TL değerinde olacak bir öneriniz varsa memnuniyetle dinlerim.