60 Mbps internet ile Chrome üstünden düşük hızlarda indirme yapması

Ahmet_1020

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: İntel G630
GPU:radeon hd5500
Ram: 4 gb ddr3
HDD
Meslek
Öğrenci
İnternet bağlantım 100 megabit gibi olmasına rağmen bilgisayarda 50 veya 60 megabit alıyorum, Chrome'da ise 19 veya 20 kilobayt indiriyor. Bu soruna yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (18).png
    230,9 KB · Görüntüleme: 43
  • Ekran Görüntüsü (17).png
    199,6 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet bağlantım 100 megabit gibi olmasına rağmen bilgisayarda 50 veya 60 megabit alıyorum, Chrome'da ise 19 veya 20 kilobayt indiriyor. Bu soruna yardımcı olabilir misiniz?
Sadece GitHub'dan dosya indirirken mi oluyor?

ben telefondan internete bağlanıyorum 5ghz kulanamam

Modemi yeniden başlatın. Bu yazılımsal sorunları çözecektir. Belirli aralıklarla ortalam 3-6 ay civarında bir yapın. Ayrıca elektrik, internet kesintisi vb. durumlarında da yapın. Bu tarz durumlarda da modem yazılımının saçmalama ihtimali var.

Sonrasında arayüzdeki değerlerine bakın. Eğer sınırlama varsa ISS ile iletişime geçip gerekli hızı almadığınızı belirtin.

Ayrıca modemler ısınınca da dengesiz değerler verebilir. Eğer modem hava almayan kötü bir yere yerleştirdiyse, daha düzgün bir konuma alın. Tekli ve az güç çeken bir dizüstü soğutucusu bulabilirseniz modemin USB girişne de takıp yazın serin kalmasını sağlayabilirsiniz.

Bunun dışında indirdiğiniz dosyanın sunucusu da etken olabilir. Sunucuların bir gideri olduğundan, dosya indirmede sınırlamalar olabilir. Eğer dosyanın indirme sunucusu yavaş ve sınırlıysa, aynı dosyayı daha iyi bir indirme sunucusundan indirebilirsiniz.

Parallel downloading ayarını açabilirsiniz. Bu ayar tarayıcının indirme işlemini iyileştirecektir. Ama belirteyim tarayıcılar her zaman sizin kullanımınıza göre indirme hızında oynamalar yapacaktır. Yani Steam gibi tüm indirme hızını kendine ayırmayacaktır. İndirme yaparken bilgisayarın ağ kullanımı ve modeme bağlanan diğer kişilerin internet kullanımı hızı etkileyecektir.

Kod:
chrome://flags

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…