60 ortalama ile sınıfta kalır mıyım?

rackzen

Decapat
Daha fazla  
10. sınıfım, ortalamam 60, baraj derslerinden sadece 1 dersten kaldım, o derste ortalamam 48 ve bu dersle beraber toplam 6 zayıfım var. Sınıfta kalıyor muyum?

Yanlış bilgi: Bu durum 2023-2024 eğitim öğretim yılında yalnızca 9. sınıflarda geçerlidir.
4 ders ve üzeri zayıfınız varsa geçemiyorsunuz diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
Kalıyorsun ama kurur kararı ile belki geçirilebilir. Üst sınıfta 1 zayıfın olsa bile kalıyorsun yani kalman daha mantıklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -2 Eksi
Kalıyorsun ama kurur kararı ile belki geçirilebilir. Üst sınıfta 1 zayıfın olsa bile kalıyorsun yani kalman daha mantıklı.
Yanlış bakmışım özür dilerim. Sorumlu olarak geçiyorsun ama alt sınıf dahil toplam 6 zayıfın olursa seneye kalırsın.

Yoook. Kalmazsınız. 4 ders kuralı 9. sınıflar için geçerli. Devamsızlığınız özürsüz 10 gün'den azsa ve 50 üstüyse geçersiniz. Sorumlu dersin sınavına girersiniz 50 puan alırsanız sorumluluk kalkar. Senede 3 ya da 4 kez yapılıyor diye biliyorum.

Sınıfta kalma yıl sonundaki ortalamaya göre oluyor. Yani 1 ve 2. dönemdeki ortalamaların da ortalamasına. Eğer 2. dönem daha çok çalışır ve şartları sağlarsan sınıfta kalmazsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…