60 TL'ye uçlu kalem önerisi

Hocam eğer bastırarak yazıyorsanız faber castell 1347 asla almayın.
2 yıl içinde kırmızı yeşil siyah renklerini aldım 3-5 aya ucundaki metalin takıldığı plastik gövde kırıldı. 100 liram çöp oldu.

https://www.amazon.com.tr/rOtirng-Rapid-Mekanik-Kurşun-Kalem/dp/B0091G743K?th=1 (84 tl, bütçeyi 20 tl daha arttırabilirseniz üzmez hatta kırtasiyelerde daha ucuzdur belki)

Şunu kullanıyorum. Bence bu kalem ortadoğu ve balkanların en f/p kalem. Umarım nazar değdirmem

Rotring rapid+ 0,5 HB tombow(fiyatı tuzlu biraz) uç kombinasyonuyla en son ne zaman yazarken uç kırdım hatırlamıyorum.

Ayrıca ben 3'lü 5'li kalem setleri alıp uç sıkıştı kalem kırıldı dertleriyle uğraşmaktansa o parayı doğru düzgün bir kaleme vermenin daha az sinir stres sahibi yapacağına inanıyorum (şahsi fikrim)

Son düzenleme:
Faber castell grip 1347, yıllardır değişmez klasiklerindendir, çok memnunum.
Öve öve bitiremeyerek almıştım. Aldıktan bir kaç ay sonra ucu resmen 3 kez renk değiştirerek paslandı. Ve ucunun tamamı paslanmayınca pürüzlü bir his uyandırıyor ve çok rahatsız ediyor. Yanlış kullandığımı hiç sanmıyorum. Bu sorun sadece bende yoksa tavsiye etmem bu kalemi.

O da güzel ama hemen kırılıyor.
Biraz kullanıma bağlı, sonuçta çelikten değil. Bana göre çok sağlam, okulda falan kullanmıyorum sadece evimin çalışma masasında kullanıyorum. 2 yıl oldu şimdiye kadar bir sorun görmedim.

Adel Blackline Mekanik Kurşun Kalem 0.7 mm Siyah : Amazon.com.tr: Ofis ve Kırtasiye eğer sürekli sökmezsen bu da güzel.

Paslanma değil de gövdesi kırıldı benimkinin.

Aynen haklısın paslanma benim kalemimde de oldu, sadece ucunda.

Paslanma değil de gövdesi kırıldı benimkinin.
Benimkinin de renkli gövdesi ucundan biraz çatladı fakat şuanda çok sorun yaratmıyor. Sorun olmaması için de bantladım orası çok rahatsız etmiyor fakat paslı yer çok sinir bozuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…