600 TL HDD kutusu önerisi

Bütçe
Max 600₺

Batuhann_1923

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
sʏsᴛᴇᴍ ɪɴғᴏʀᴍᴀᴛɪᴏɴ
┈╭Lenovo LOQ 15IRH8 82XV00G9TX Notebook

𝐎𝐒 ⟿ Windows 11 Home
𝐃𝐢𝐬𝐩𝐥𝐚𝐲 ⟿ 15'6inch, 1920x1080p, FHD, 144Hz
𝐏𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬𝐬𝐨𝐫 ⟿ Intel Core i7-13620h, 10Core
𝐑𝐀𝐌 ⟿ 16 GB, 2 x 8 GB, 5200MHz, DDR5
𝐒𝐭𝐨𝐫𝐚𝐠𝐞 ⟿ 512 GB, NVMe M.2,
𝐆𝐫𝐚𝐩𝐡𝐢𝐜𝐬 𝐂𝐚𝐫𝐝 ⟿ NVIDIA RTX 4060 115W
𝐒𝐨𝐮𝐧𝐝 ⟿ Nahimic Gaming Audio, 2x2 Speaker
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𝐎𝐭𝐡𝐞𝐫 ⟿ Integrated LA1 AI Chip, TPM
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
Toshiba 300GB
Anakart
Lenovo LOQ 15IRH8
Merhaba geçen gün 512 GB SSD'lik laptop aldım. Yeterli gelmedi. Evde 7,8 yıl eski laptoptan kalan Toshiba 300GB HDD var. Eğer Amazon'dan 160TL gibi bir miktara HDD kutusu alsam evdeki HDD'yi takıp bilgisayara taksam çalışır mı? İşimi görür mü? Yardımcı olur musunuz?
Ve eğer varsa ucuza ve güzel HDD kutusu önerisi verebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kasamda 3.5'' HDD slotu ters yerde diye şu ürünü aldım ve 4 TB HDD'mi içine taktım.
Gayet memnunum.
HDD kutusu alırken doğru boyut için olanı almaya özen gösterin. 2.5'' ve 3.5'' kutular var.
Ayrıca USB bağlantısının hızlı olmasına dikkat edin.

Amazon.com.tr ucuz olanların ucuz olma sebebi USB 2.0 olmaları yani data iletiminin kağnı arabası gibi olmasından ötürü.
Attığım modelin 355TL'lik olanı amazonda var ama bulamadım bulabilirseniz ona bakın.

Hocam HDD zaten çok eski ve yavaş.

Hocam bir de ben HDD'ye genel olarak hikayeli oyunlar yükleyeceğim Cyberpunk vs gibi sıkıntı çıkartır mı?

Son düzenleme:
Hocam HDD zaten çok eski ve yavaş.

Hocam bir de ben HDD'ye genel olarak hikayeli oyunlar yükleyeceğim Cyberpunk vs gibi sıkıntı çıkartır mı?
Oyunları bilgisayarınızdaki SSD'ye yükleyin derim.
Harici HDD'lerde oyun oynamak eziyet olabilir. Oyun yükleme süresi baya bir yavaş olacaktır.

Harici HDD'lerin temel amacı arşivdir.

Harici HDD'lerde oyun oynamak eziyet olabilir. Oyun yükleme süresi bayağı bir yavaş olacaktır.

SSD 512 GB yetmedi.
İnternet hızımız zaten 3mb/s

Harici HDD'lerde oyun oynamak eziyet olabilir. Oyun yükleme süresi bayağı bir yavaş olacaktır.

Peki bu nasıl.

Hocam bu nasıl.
Lexar 512 GB SL100 550/445 MB/sn USB 3.1 Type-C harici (external) SSD Amazon.com.tr

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…