Razer mamba elite sensör:Yahu madem bilgisizsin, bari kesin yargılarla konuşma! Zowie, sensör olarak en tepede diyorsun ama mouselarında PMW 3310 ve PMW 3360 sensörlerini kullanıyor. Logitech G502'nin sensörü PMW 3366. Daha da ileriye gidersek, Razer Mamba Elite'in sensörü PMW 3390. Kaldı ki Zowie gibi, PMW 3310 ve 3360 sensörlerini kullanan markalar da var.
Ee, bu nasıl tepede olmak? BenQ gitsin, monitör üretsin. Hep ezbere konuşuyorsunuz.
Kaldı ki bu saydığım sensörler hepsi birbirine yakın ve performanslı. BenQ gidiyor, senin gibi markacı insanları kafalamak için, e-Sporda bir yerlere sponsor oluyor. Sen de oooo en tepede diyorsun.
Bunun bir başka örneği de daha dün Acer'e çöp diyenler, bugün e-Sporda sponsorlukları var diye Acer'e iyi gözle bakıyor (Acer kullanıcısı değilim).
İşte bunlar hep sen ve senin gibi markacı insanları kafalamak için.
Yoksa kaliteli ve köklü markaların mouseları zaten birbirine muadil ve siyah ile beyaz kadar fark yok.
Oyunu mouse oynamıyor, sen oynuyorsun. Yeteneksizliğinizi, mouselara anlam yükleyerek örtmeyin. Shroud, kafedeki mousela da oynasa, en pahalı mousela da oynasa Shroud'tur.
İlk olarak kullandığım mouse Mamba Chroma 2015 model, ikincisi ben sensörüne laf ederim çünkü lazer sensör kullanıyor ve mouse sensör olarak gerçekten çok kötü. Üçüncüsü kalite olarak Razer fiyatına göre yerlerde sürünüyor çünkü Razer logosu basılıp 10 liralık ürün alıyormuşsun gibi hissettiriyor. Aynı şekilde ben mousenin kalitesine laf attım senin beni suçladığın gibi sensörü yüzünden her oyunu kaybediyorum diye sızlanmadım. Bir yorumu yapmadan önce 2 kere düşün. Kullandığım mouse PLN2020 sensörünü kullanıyor G502 kat kat daha iyidir aynı şekilde.
Bu arada Razer fanboyluğu yapacaksan başka sitede yapmanı öneririm.
DPI değerinin hiç bir önemi yok, proların çoğu zaten 2500 RS in altında oynuyor.@Elina_089
Ya arkadaş, lütfen beni güldürme
Razer'ın orada yazdığı sensör adı değil, sensörü bir cümleyle tanımlamış.
Hero dediğin sensör de, G502 Hero modelinde kullanılıyor. G502 Proteus Spectrum'da PMW 3366 sensör var ve Zowie'nin 2 sensöründen de daha iyi. Ee, ne oldu tepeye?
Şu listeye bir bak: Sensor List
Burada hem hangi marka, hangi sensörü kullanıyor o yazıyor hem de hangi sensör kaç DPI ve IPS hızına sahip ona yer veriliyor.
Okuman yoksa, ben yazayım:
Örneğin, Razer Deathadder Elite'in PMW 3389 sensörünün DPI'ı 16.000 ve IPS hızı 400. Övdüğün Zowie ise PMW 3310 ve PMW 3360 (PMW 3360 aynı zamanda Steelseries Rival 700'ün de sensörü) sensörlerini kullanıyor ve bu doğrultuda PMW 3310'un DPI'ı 5.000, IPS hızı 130. PMW 3360'ın ise DPI'ı 12.000 ve IPS hızı 250.
Hatta o yazdığın Hero sensörünün DPI'ı 12.000 ve IPS hızı 400
Ee, nerede senin övdüğün Zowie?? Umarım, bir daha bilgi edinmeden yazmazsın.
2015'te üretilmiş wireless bir mouseu, daha yeni ve kablolu mouse versiyonuyla kıyaslaman, kafa yapını zaten gösteriyor.
Razer, ürünlerinde her amaca uygun sensörlere yer veriyor. Yeni mouselarında kullandığı sensörler piyasa lideri. Yukarıda verdiğim listeye ve kıyaslamaya sen de bak. Belki 3-5 bir şey kaparsın.
Ben 50 liralık mouse da kullandım 100 liralık mouse da 400 de. Nedense Razer Deathadder Elite, bana 10 liralık ürün hissiyatı vermedi. Zaten bu cümleyi kuran birisi ciddi anlamda ya trollük yapıyordur ya bilgisi sıfırdır ya da dokunma duyularında problem vardır.
Ek olarak ben Razer fanboyu değilim. Laflarına ve üslubuna dikkat et. Bu forumda ve başka birçok yerde, Razer'ı ağır eleştirdiğim noktaları görebilirsin. Şu an kullandığım mouse da ilk Razer ürünü. Daha önce Logitech, Bloody (A4Tech), Steelseries, Zowie ve Corsair mouselar kullandım. Yani bu konuda sataşabileceğin en son kişiyim.
"Güya", Razer'ın kulaklığını, klavyesini ve mouseunu ekipman olarak dizmiş ama bana fanboy diyor. Bak sen
Ayrıca kullandığın kaynak ne bilmiyorum ama söylediğin farelerin sitelerine gidip specs bölümünden kopyalayıp yolladım.@Elina_089
Ya arkadaş, lütfen beni güldürme
Razer'ın orada yazdığı sensör adı değil, sensörü bir cümleyle tanımlamış.
Hero dediğin sensör de, G502 Hero modelinde kullanılıyor. G502 Proteus Spectrum'da PMW 3366 sensör var ve Zowie'nin 2 sensöründen de daha iyi. Ee, ne oldu tepeye?
Şu listeye bir bak: Sensor List
Burada hem hangi marka, hangi sensörü kullanıyor o yazıyor hem de hangi sensör kaç DPI ve IPS hızına sahip ona yer veriliyor.
Okuman yoksa, ben yazayım:
Örneğin, Razer Deathadder Elite'in PMW 3389 sensörünün DPI'ı 16.000 ve IPS hızı 400. Övdüğün Zowie ise PMW 3310 ve PMW 3360 (PMW 3360 aynı zamanda Steelseries Rival 700'ün de sensörü) sensörlerini kullanıyor ve bu doğrultuda PMW 3310'un DPI'ı 5.000, IPS hızı 130. PMW 3360'ın ise DPI'ı 12.000 ve IPS hızı 250.
Hatta o yazdığın Hero sensörünün DPI'ı 12.000 ve IPS hızı 400
Ee, nerede senin övdüğün Zowie?? Umarım, bir daha bilgi edinmeden yazmazsın.
2015'te üretilmiş wireless bir mouseu, daha yeni ve kablolu mouse versiyonuyla kıyaslaman, kafa yapını zaten gösteriyor.
Razer, ürünlerinde her amaca uygun sensörlere yer veriyor. Yeni mouselarında kullandığı sensörler piyasa lideri. Yukarıda verdiğim listeye ve kıyaslamaya sen de bak. Belki 3-5 bir şey kaparsın.
Ben 50 liralık mouse da kullandım 100 liralık mouse da 400 de. Nedense Razer Deathadder Elite, bana 10 liralık ürün hissiyatı vermedi. Zaten bu cümleyi kuran birisi ciddi anlamda ya trollük yapıyordur ya bilgisi sıfırdır ya da dokunma duyularında problem vardır.
Ek olarak ben Razer fanboyu değilim. Laflarına ve üslubuna dikkat et. Bu forumda ve başka birçok yerde, Razer'ı ağır eleştirdiğim noktaları görebilirsin. Şu an kullandığım mouse da ilk Razer ürünü. Daha önce Logitech, Bloody (A4Tech), Steelseries, Zowie ve Corsair mouselar kullandım. Yani bu konuda sataşabileceğin en son kişiyim.
"Güya", Razer'ın kulaklığını, klavyesini ve mouseunu ekipman olarak dizmiş ama bana fanboy diyor. Bak sen
DPI değerinin hiç bir önemi yok, proların çoğu zaten 2500 RS in altında oynuyor.
IPS değerinin de 200 üstünde bir değeri yok, matematiğini yaparsan göreceksin ki biri kolunu 5m/s hızında sallamadığı sürece ölçüm hatası olmaz ki bu hız yaklaşık bisiklet sürme hızına yakın. Zaten PMW 3310 kullanan fareleri oldukça eski modeller, eski mambayla karşılaştırmaktan farklı falan değil.
Ayrıca kullandığın kaynak ne bilmiyorum ama söylediğin farelerin sitelerine gidip specs bölümünden kopyalayıp yolladım.
E sporculara bakıp ürün alınmaz, alayı sponsor ürün kullanıyor. Logitech 703 alacaktım orta tuş kronik sorunlu dediler. Ekipmanlarım logitech olmasına rağmen mamba elite aldım, bence harika. Elime pek uymadı orası ayrı tabiki...
2 yıldır Razer ürünleri kullanıyorum çoğu bozulma aşamasını geçti. Rival 600 almayı planlıyordum kronik sorunu varmış kenarları yapış yapış oluyormuş. Aslında düzeltmişler ama türkiyede satılmıyor gelmesi kaç yıl alır acaba o ayrı mesele. Zowie almayı planlıyordum 2000 DPI kullanamıyorum. Logitech G703 alıcağım ama yeni modeli çıkmış eskisinide almak istemiyorum ne yapacağım ben ya. Logitech G Pro Wireless desen 1000 liranın üstünde.
HyperX Pulsefire FPS Pro Gaming Mouse ( HX-MC003B ) - 1.089,99 TL - Zoccoshop - Profesyonel Oyuncu Ekipmanları
HyperX Pulsefire FPS Pro Gaming Mouse ( HX-MC003B ) en uygun fiyatıyla 1.089,99 TL! Mouse kategorisindeki HyperX marka ürünler Zoccoshop'da.www.zoccoshop.com
Şöyle birşey buldum nasıl acaba?