600 TL Mouse Önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Razer mamba elite sensör:

Razer 5G Advanced Optical Sensor

g502 sensör:
  • Sensor: HERO™

@Elina_089

Ya arkadaş, lütfen beni güldürme

Razer'ın orada yazdığı sensör adı değil, sensörü bir cümleyle tanımlamış.

Hero dediğin sensör de, G502 Hero modelinde kullanılıyor. G502 Proteus Spectrum'da PMW 3366 sensör var ve Zowie'nin 2 sensöründen de daha iyi. Ee, ne oldu tepeye?

Şu listeye bir bak: Sensor List

Burada hem hangi marka, hangi sensörü kullanıyor o yazıyor hem de hangi sensör kaç DPI ve IPS hızına sahip ona yer veriliyor.

Okuman yoksa, ben yazayım:

Örneğin, Razer Deathadder Elite'in PMW 3389 sensörünün DPI'ı 16.000 ve IPS hızı 400. Övdüğün Zowie ise PMW 3310 ve PMW 3360 (PMW 3360 aynı zamanda Steelseries Rival 700'ün de sensörü) sensörlerini kullanıyor ve bu doğrultuda PMW 3310'un DPI'ı 5.000, IPS hızı 130. PMW 3360'ın ise DPI'ı 12.000 ve IPS hızı 250.

Hatta o yazdığın Hero sensörünün DPI'ı 12.000 ve IPS hızı 400

Ee, nerede senin övdüğün Zowie?? Umarım, bir daha bilgi edinmeden yazmazsın.

2015'te üretilmiş wireless bir mouseu, daha yeni ve kablolu mouse versiyonuyla kıyaslaman, kafa yapını zaten gösteriyor.

Razer, ürünlerinde her amaca uygun sensörlere yer veriyor. Yeni mouselarında kullandığı sensörler piyasa lideri. Yukarıda verdiğim listeye ve kıyaslamaya sen de bak. Belki 3-5 bir şey kaparsın.

Ben 50 liralık mouse da kullandım 100 liralık mouse da 400 de. Nedense Razer Deathadder Elite, bana 10 liralık ürün hissiyatı vermedi. Zaten bu cümleyi kuran birisi ciddi anlamda ya trollük yapıyordur ya bilgisi sıfırdır ya da dokunma duyularında problem vardır.

Ek olarak ben Razer fanboyu değilim. Laflarına ve üslubuna dikkat et. Bu forumda ve başka birçok yerde, Razer'ı ağır eleştirdiğim noktaları görebilirsin. Şu an kullandığım mouse da ilk Razer ürünü. Daha önce Logitech, Bloody (A4Tech), Steelseries, Zowie ve Corsair mouselar kullandım. Yani bu konuda sataşabileceğin en son kişiyim.

"Güya", Razer'ın kulaklığını, klavyesini ve mouseunu ekipman olarak dizmiş ama bana fanboy diyor. Bak sen

DPI değerinin hiç bir önemi yok, proların çoğu zaten 2500 RS in altında oynuyor.
IPS değerinin de 200 üstünde bir değeri yok, matematiğini yaparsan göreceksin ki biri kolunu 5m/s hızında sallamadığı sürece ölçüm hatası olmaz ki bu hız yaklaşık bisiklet sürme hızına yakın. Zaten PMW 3310 kullanan fareleri oldukça eski modeller, eski mambayla karşılaştırmaktan farklı falan değil.
Ayrıca kullandığın kaynak ne bilmiyorum ama söylediğin farelerin sitelerine gidip specs bölümünden kopyalayıp yolladım.

PMW 3310 ve üstünde fark zaten anlaşılmıyor bu zeka küpü hala konuşuyor değil mi ustam? Takma bu cahiller Razer gibi şirketlere 100-150-200 dolar kaybetsin. 50 Dolara Corsair ve BenQ gibi markaların taş gibi mouseleri dururken. Sonra 2 ay sonra bozulunca hala daha savunurlar çünkü para verdiler ya. Ben artık Razer almıyorum bunun gibilere kandım eskiden 2017-2016 gibi dizdim. Şimdi pişmanlığını yaşıyorum.

Ahaha, bozacının şahidi şıracı. Git o zaman taş gibi mouseları al. Madem 200 IPS'den önemli değil, o zaman niye en tepede sensör olarak Zowie var diyorsun @Elina_089 senin mantığınla hepsi 200 IPS üzerinde ve DPI da önemli olmadığına göre, sensör olarak tepede Zowie olamaz ve hepsi birbirine eşit olur. İşte böyle çürütürler tutarsızlığını DPI'ın önemi yokmuş. Cidden bilgisizsin. 1080p'de oynadığın DPI ile 4K'da oynadığın bir mi? Herkes senin gibi karınca duası ekranlarda oyun oynamıyor.

@Toplayan36

Bozuk üsluplu, bilgisiz bir insanın tekisin. Razer'a dolarları saçan sensin, ben değilim. PMW 3310 ve üzerinde fark anlaşılmıyorsa o zaman niye tavsiye istiyorsun? Razer da Logitech de Zowie de PMW 3310 ve üzerinde. Madem PMW 3310 yeterli, Razer Deathadder Elite ya da Mamba Elite'in sensörü PMW 3310'dan üstün. O zaman ona çamur atamaman gerekir. 2 ay sonra bozan sensin, ben uzun zamandır kullanıyorum ve taş gibi. Senin kişisel kullanımın ya da şansın, markayı kötü yapmaz.

Bu da ikinize, iki bilgisiz şahsiyete verdiğim son cevaptır. Allah sizi birbirinize bağışlasın. Mutluluklar dilerim.

2 yıldır Razer ürünleri kullanıyorum çoğu bozulma aşamasını geçti. Rival 600 almayı planlıyordum kronik sorunu varmış kenarları yapış yapış oluyormuş. Aslında düzeltmişler ama türkiyede satılmıyor gelmesi kaç yıl alır acaba o ayrı mesele. Zowie almayı planlıyordum 2000 DPI kullanamıyorum. Logitech G703 alıcağım ama yeni modeli çıkmış eskisinide almak istemiyorum ne yapacağım ben ya. Logitech G Pro Wireless desen 1000 liranın üstünde.

Şöyle birşey buldum nasıl acaba?

@Paister

Bana zekilik hakkında ders vermeye çalışıyorsun fakat e-sporun sponsorluk sistemiyle yürüdüğünü ve o ekipmanların sponsorluk karşılığında verildiğini bilmiyorsun. Mesela bir dönem (hala öyle mi bakmadım), Fenerbahçe 1907 LoL takımının sponsorluğunu HP Omen almıştı ve takımın kullandığı ekipmanlar HP'nindi. Ee, şimdi o takımda oynayan profesyonel e-sporcular HP kullandı diye en iyi ürünleri HP mi üretmiş oldu?

Ben kağıt üstüne değil, kullanıma bakıyorum. Birçok PC ekipmanı elimden geçiyor.

Neden oldukça basit konuları bile birbirine hakarete, aşağılamaya varmadan karşılıklı anlayış içerisinde çözemiyoruz gerçekten anlayamıyorum.

Rival 600 güncel sürümlerde kauçukların çok problemli olacağını sanmıyorum. G703 yeni versiyon sadece Logitech Hero sensörüne sahip onun dışında bir önceki versiyon (3366) ile tamamen aynı. Sensör konusunda hiç tereddüt etmeyin. G pro wireless ise muazzam bir fare ama pek bütçe dostu değil.
Fare alırken öncelikle nasıl bir fare aradığınızı belirlemelisiniz. Hafiflik/ergonomi/sensör/tuş sayısı/ayarlanabilir ağırlık gibi. Bütün bu parametreleri elinizin boyutunu da düşünerek gözden geçirmelisiniz. Ancak bu şekilde uygun fareyi tespit edebilirsiniz.

3310 sensör bile gayet yeterli bence kriter burada bu olmamalı. Sensörde problem olsa CS:GO oyuncularının %90'ı Zowie kullanıyor olmazdı. Sonuçta kötü oynamasına sebep olsaydı sponsoru olsa bile böyle bir ürünü kullanmazlardı.

Zowie şu an piyasanin önde gelen markalarından, sebebi de ürettiği mouselar çok ergonomik. Her tutuş için en sade, gereksiz özelliklere sahip olmayan mouseları üretiyorlar. Artık zaten 3310 kullanan mouse sürmüyorlar piyasaya. Yenileri hep 3360 sensöre sahip. Kısacası sensöre bu kadar takılmayın.

Ben kablo, ağırlık malzeme kalitesi gibi kriterlere bakıyorum. Elimdeki mouse'dan bu konularda daha iyisi olduğunu düşünmediğim için onu kullanıyorum. Razer'ın Deathadder'dan başka faresine elimi sürmem, güvenmiyorum. Hele Mamba'ya, kimden duyduysam elinde kaldı.

Konudan sapmamak gerekirse bence bu bütçeye G900 güzel bir tercih olur. Kablosuz alabiliyorsanız hiç kablolu topuna girmeyin derim. 107g ağırlığı var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…