600 watt 85+ güç kaynağı RX 5700 XT'yi besler mi?

Bütçe
1000-1500

Dertlikundura28

Hectopat
Daha fazla  
600 watt 85 + Bronze sertifikalı High Power Bronze element 2 güç kaynağına sahibim ve daha yeni 2.el üzerinden aldığım RX 5700XT kartımı besleyemediğini fark ettim.
12 volt kanalında oyun ve FurMark testi esnasında 11.712 Volta düşüyor ve Alt Tab'ya da herhangi bir işlem yapmaya kalkıştığımda sistem kendini kitleyip hata veriyor.
Ne yapmam lazım güç kaynağınımı değiştireceğim değiştiriceksem ne önerirsiniz? Bütçem kısıtlı, 1000-1500 2.el bakacağım büyük ihtimalle.
Sistemim:
i7 3770.
H61M-LX ASUS anakart.
2x8 DDR3 1600 MHz RAM.
1 SSD 2 HDD.
RX 5700XT Sapphire Nitro +

Düzenleme: 12volt kanalı 45a güç kaynağı modelim High Power Bronze element 2

Düzgün markaysa evet, Rampage ya da Game Booster falansa her an patlayabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar dün gece son bir kontrol olarak güç kaynağının ana güç kablosunu tam oturmadığını fark ettim ve iyice yerine oturttum şu anda 11.500v yi görse bile sistem bir anda çökmüyor şu anlık bir problem yok uzun kullanımda tekrardan haber edeceğim.

Düzgün bir 650W Gold 9700XT için bile yeterli, 5700XT rahat olur ama PSU kaliteli ise.

Güç kaynağı modelimi belirttim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar dün gece son bir kontrol olarak güç kaynağının ana güç kablosunu tam oturmadığını fark ettim ve iyice yerine oturttum şu anda 11.500v yi görse bile sistem bir anda çökmüyor şu anlık bir problem yok uzun kullanımda tekrardan haber edeceğim.

Güç kaynağı modelimi belirttim.
Belirtmişsiniz de bilmediğim bir markanın o yüzden iyi kötü diyemem high power element diye bir marka.

Sakın High Power alma, psu seçiminde asla bilinmedik marka alınmaz. Psu yanarsa veya voltajda sorun çıkarırsa bilgisayarındaki parçalara elveda diyebilirsin

Technopat Haberler

Geri
Yukarı