Bütçe
6000 - 7000

Mrs Senna

Hectopat
Merhabalar, başlıkta da gördüğünüz üzere bilgisayar toplamak istiyorum ama çok arada kaldım. İnternetten toplamak istiyorum. Ryzen işlemci ve RX 5700 XT model bir ekran kartı olursa iyi olur. Epic [Donanım Arşivi] | R5 3600 RX 5700 8G 16GB DDR4 480GB SSD Gaming PC - incehesap.com bu bilgisayar hoşuma gitti ama RX 5700 olduğu için bilemiyorum. Sizce nasıl olur?

Bir de başka bilgisayar var. Ohm 2757X [FrekansTV] | R5 3500X RX 5700 XT 8G 16GB DDR4 480GB SSD Gaming PC - incehesap.com bu bilgisayar neredeyse aynı gibi ama bazı değişikler yaptım üzerinde ve 7000 TL'ye bayağı yaklaştı fiyat olarak. Yaptığım değişiklikler şunlar:

RAM'i 8 GB'ye düşürdüm. Corsair marka (daha sonra 16 yaparım)

Ekran kartını XFX RX 5700 XT'nin 3 fanlı modeli yaptım.

SSD'yi XPG SX8100NP modeli yaptım. (512 GB)

Ama aklıma şu takıldı. XFX markası galiba fazla ısınıyormuş. Ama kasa iyi soğutur diye düşündüm. Bu konuda kafam karıştı. Ankara'da yaşıyorum yani hava sıcaklığı belli.

Biliyorum parçaları indirimli şekilde tek tek almak daha mantıklı fakat ben parçaları birleştirmeyi bilmiyorum. Videolardan izlesem de anlamam. Bir bilgisayarcıya gidip parçaları birleştirtmekten de korkuyorum. Malum hem parçalar pahalı hem de bayağıdır para biriktirdim. Parça çalınma olayı falan olursa ben biterim.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…