6000 ₺ Bilgisayar Toplama

Makaleler
3
Daha fazla  
Daha önce bir konu açmıştım fakat malum kurun oynaması falan filan. Bütçem bu kadar az da olsa aşabilirim. Monitör dahil değildir. Parça olarak GTX 1080, i5 8600 ve 16GB RAM kullanılmasını istiyorum fakat AMD tarafında fiyat düşüşü 500-600 ₺leri bulacaksa ona da dönebilirim. Sistem sadece oyun odaklı olacak, herhangi bir geliştirme yapmayacağım. 4 yıl süre ile kullanacağım.

Daha önce bir konu açmıştım fakat malum kurun oynaması falan filan. Bütçem bu kadar az da olsa aşabilirim. Monitör dahil değildir. Parça olarak GTX 1080, i5 8600 ve 16GB RAM kullanılmasını istiyorum fakat AMD tarafında fiyat düşüşü 500-600 ₺leri bulacaksa ona da dönebilirim. Sistem sadece oyun odaklı olacak, herhangi bir geliştirme yapmayacağım. 4 yıl süre ile kullanacağım.
O fiyata dedikleriniz gerçekten zor 6150tl ye şöyle bir sistem alabilirsiniz max:

Ekran Kartı: https://dogusavm.com/urun/asus-rog-...-256bit-strix-gtx1080-a8g-gaming-ekran-karti/
(2800tl)

İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz 16MB L3 Box İşlemci YD2600BBAFBOX - Nanokatalog
(1150tl)

Ram: G.Skill Aegis 16GB DDR4 3000Mhz RAM F4-3000C16D-16GISB - Nanokatalog
(820tl)

Anakart: Gigabyte GA-AX370M-Gaming 3 AMD X370 Soket AM4 mATX Anakart GA-AX370M-GAMING 3 - Nanokatalog
(480tl)

Kasa: PHANTEKS P300 TEMPERED GLASS ECLIPSE P300 (PH-EC300PTG_BK) Mid-Tower Pencereli Güç Kaynaksız Siyah Kasa - inventus
(375tl)

PSU: High Power 600W 85+ Bronze 45A Single Rail Aktif PFC Siyah Fiyatı
(300tl)

SSD: ADATA SU650 240 GB 520/450MB/s 3D NAND Sata3 2.5'' SSD Fiyatı
(300tl)

Toplam 6200tl. Ryzen 2600 seçtim çünkü ileriye yönelik bir kart 8400 e göre.

Doğuşavm'deki ekran kartının aynısı yine aynı sitede 3800 TL. O ürün muhtemelen yanlışlıkla koyulmuş unutulmuş ya da stokta kalmamıştır. Bir arayıp sorun.

Geleceğe yönelikten kastınız nedir? 2 sene sonra oyunlar çoklu çekirdek falan mı kullanacak ? SSD'ye gerek yok bu arada. Dediğim gibi 4 yıl kullanıp bir kenara atacağım. Ekran kartımı da nanokatalogdan almayı düşünüyorum şu anki piyasada alınabilecek en iyi fiyatları sunuyor.

Geleceğe yönelikten kastınız nedir? 2 sene sonra oyunlar çoklu çekirdek falan mı kullanacak ? SSD'ye gerek yok bu arada. Dediğim gibi 4 yıl kullanıp bir kenara atacağım. Ekran kartımı da nanokatalogdan almayı düşünüyorum şu anki piyasada alınabilecek en iyi fiyatları sunuyor.
Geleceğe yönelik derken ileriki yıllarda sistemdeki parçaları falan yükseltebilirsiniz.

Lütfen yanlışım varsa düzeltin. 😊

Hocam konuyu okumuştum.Ben sadece geleceğe yönelikten kastınız nedir? Sorunuza cevap vermek istedim.Sanırsam yanlış anlaşıldım veya ben yanlış anlamışta olabilirim.
Yanlış anladıysam özür dilerim.☺
Yok ben yanlış anlamışım kusuruma bakmayın.
@Pantheon hocam siz de toplayabilir misiniz? Size güveniyorum. :)

Doğuşavm'deki ekran kartının aynısı yine aynı sitede 3800 TL. O ürün muhtemelen yanlışlıkla koyulmuş unutulmuş ya da stokta kalmamıştır. Bir arayıp sorun.
Onun gibi düşük fiyatlı kartlar zaten var sitede. Doğrudur muhtemelen.
Yok ben yanlış anlamışım kusuruma bakmayın.
@Pantheon hocam siz de toplayabilir misiniz? Size güveniyorum. :)
Geleceğe yönelik dediğim, örneğin videolarda izlersen i5 8400 ün cpu kullanımı daha fazla ryzen a göre. İlerideki oyunlar daha fazla cpu kullanımı isteyeceği için (ayrıca i5 8400 6 thread, ryzen 12) onu koydum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı