6000 MHz CL26 RAM'e yapılan overclock ayarı sizce uygun mu?

kwAhjs

Kilopat
Merhaba, G.Skill CL26 6000MHz RAM'lerime EXPO açıp 1:1 moda alıp FCLK 2000MHz yaptım herhangi bir problem yaşar mıyım? Voltaj değeri otomatik 1.45v aldı EXPO.

Test görseli attım herhangi bir problem var mı? Gecikme değerleri iyi mi?

İşlemci - Ryzen 7 9800x3d
Anakart - Asus ROG Strix B850-E Gaming.

Dosya Ekleri

• cachemem.png
    309,1 KB · Görüntüleme: 34
Hiçbir şey olmaz şahsen 6400 MHz CL 26 gdm disabled 1 2 1 Nitro'da sıkı timinglerde 1.61v ile kullanıyorum. Timing ayarı yapmadığın için fena değil denebilir.

Eki Görüntüle 2615730

Yaptığım ayarlar sizce doğru mu? Çok fazla detay bilmediğim için EXPO açıp 1:1 moda alıp FCLK değerini 2000MHz yaptım.

Hocam vallahi bu manuel OC işine hiç girmedim fakat RAM'lerine dikkat et. DDR5 32 GB RAM'in fiyatı 25k olmuş aman diyeyim.

Evet bende bu yüzden konu açma gereksinimi duydum 16k civarına almıştım RAM'leri bir anda fırladı , Yarım manuel diyebiliriz aslında gecikme değerleriyle pek oynamadım.

Sadece yanmasından ve uzun dönem kullanımdan sonra zarar görmesinden korktuğum için sizlere danışmak istedim.

CS2 Anlık FPS değeri ( BOŞ ALAN )

Hemen etki etmez en önemli şeyleri ayarlamamışsın zaten. RAM'lerin Hynix'a die ise günlük 1.6 civarı safe soğutabildiğin sürece. RAM'leri öyle ayar değiştirerek patlatamazsın fazla voltaj vermen gerekli.

6400'e alıp CL24'lere çekmeyi hedefledim kendimce ama korktum açıkçası, birkaç video da izledim pek anlamadım, sanırım böyle kalması iyi.

Hemen etki etmez en önemli şeyleri ayarlamamışsın zaten. RAM'lerin Hynix'a die ise günlük 1.6 civarı safe soğutabildiğin sürece. RAM'leri öyle ayar değiştirerek patlatamazsın fazla voltaj vermen gerekli.

Bir de BIOS'ta Core Performance Boost ayarı Auto'da, sizce Enabled yapmalı mıyım?

6400'e alıp CL24'lere çekmeyi hedefledim kendimce ama korktum açıkçası, birkaç video da izledim pek anlamadım, sanırım böyle kalması iyi.

RAM'lerin CL26 olduğu için direkt Hynix'a die diyebiliriz. Manual olarak ayarlarsan o aradaki uçurum hız farkını hissedebilirsin. Şunu söyleyeyim zaten bu zamanlamaları değiştirip ramine zarar veremezsin.componentlere zarar veren fazla voltajdır. Zentimings indirip bana atabilirsen daha iyi yardımcı olabilirim.

Bir de BIOS'ta Core Performance Boost ayarı Auto'da, sizce enabled yapmalı mıyım?

PBO açıp Curve Optimizer kısmına gel orada all Core negative -10 ver. Sonra PBO sayfasında override modundan da +100 ver. Tekrarlıyorum işlemciye voltaj vermediğin için ona da zarar gelmez.

İşlemciye bu ayarı yaptığımızda gecikme düşüyor mu ?

Bios güncelleyip geliyorum yeni sürüm çıkmış.

AI optimized sizce açmalımıyım?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    110,4 KB · Görüntüleme: 17
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…