6000 TL 144 Hz Monitörlü GTX 980 Ti Sistem Önerisi

Ayhan Dönmez

Kilopat
Merhabalar arkadaşlar. Biliyorsunuz yeni ekran kartları falan çıkacak lakin ben bu ay bir sistem toplamayı düşünüyorum. Yeni ekran kartlarına pek de ihtiyacım yok. 6000 TL bütçem var. Bu bütçeye şu anki olabilecek en iyi PC'yi almak istiyorum. Amacım sadece oyunları ultra ya da ultraya yakın ayarlarda oynamak. Başlıkta da belirttim zaten. 144 Hz monitör ve GTX 980 Ti olacak. Şimdiden teşekkürler, yanıtlarınızı beklemekteyim.

Bu sistem çok mantıklı değil ama siz bunu istiyorsunuz sanırım.

Bu sistem çok mantıklı değil ama siz bunu istiyorsunuz sanırım. Eki Görüntüle 152519

Neden mantıklı değil ? Overclock yapmazsam iyi bir gaming pc olmaz mı ?

6000 tl verip de gtx 970 li bir sistem almak bana saçma geliyor açıkçası. Sistem tavsiyelerinde 970 var.

Overclock yapmayacaksam ve sırf oyun oynayacaksam ekran kartına yüklenmek daha mantıklı değil mi sizce ?

Arkadaşlar cevaplarınızı beklemekteyim. 6000 tl ye en iyi sistem nasıl olur kafam karıştı biraz.

Her şeyden kısıp sadece ekran kartına yüklenmek saçma bence. 3000TL ekran kartına verip geri kalan 2000TL ye kasa almak bana mantıklı gelmiyor.

konuyla pek alakalı değil ama full hd 1ms (1920x1080) monitör yerine 2k 5ms (2560x1440) almanı tavsiye ediyorum.1-2 ms farkı sana çok yansımaz ama sende benim gibi kalite düşkünüysen tavsiyem 2k monitör alman.
NOT : Forumdaki çoğu kişi bu düşünceme karşıdır kesin ama benden söylemesi.

Her şeyden kısıp sadece ekran kartına yüklenmek saçma bence. 3000TL ekran kartına verip geri kalan 2000TL ye kasa almak bana mantıklı gelmiyor.

Size de hak veriyorum ama 6000 tlye toplanacak bir sisteme de 970 hiç yakışmıyor bence. Technopat'ın tavsiyelerine baktım da hiç aklıma yatmadı yani. Diğer bileşenlerden kısılan bir tek anakart oluyor, işlemci i5 6600 gayet yeterli bence. Siz ne düşünüyorsunuz ?

Sadece anakart değil. O ekran kartına 6600K OC yapmayacaksanız 6700 yakışır. İleride oyunlar daha da gelişeceğinden dolayı 6600 darboğaz yapabilir. Ben anca 6500 sığdırdım. Siz anakarttan kısıp 6600 mü koydunuz ? Bu sisteme 6700 güzel olur bütçenizi zorlarsanız eğer.

O zaman şöyle diyelim, 6000tl ye toplanacak en iyi oyun sistemi nasıl olur ? Toplarsanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…