6000 TL İle Oyun Bilgisayarı Toplama

@Nameless44 6000 TL butceye 1080 sıkıstirmak yanlis olur ve onaylayacagim bir sistem degil asla...

6000 TL'ye 1080 koymaya calisinca diger bilesenlerden kismak zorunda kalirsin. Oyle bir sey yapmak sacma olur, @Neko hocamizin sistemi gayet iyi...
Zaten yanlış olur ama acaba ne kadar kısılarak olur. A320 anakart ile ryzen 5 1400 ucuz kasa xigmatek psu ile hdd konmadan sırf ssd ile sıkışır bence. Merak ettim bi bakayım ne yapınca sığıyor uğraşıp bir toplayayım.

Edit I: Şaşırtıcı biçimde bu kısmayla bu kadar düşük bir fiyata erişeceğimi beklemiyordum. Tahminimce bu sistemde, işlemci darboğaz yapabilir. Ekran kartı kasaya sığar mı ayrı bir mevzu. PSU konusunda yeterli gelecektir sanırım. Birazdan montiöre 1300tl bütçe ayırarak en yüksek hangi işlemci konacağını deneyeceğim. Koyduğum ram sepete girmemiş ondan ucuzmuş.:D
Ekran Resmi 2017-05-15 17.12.16.png

Edit II: Şimdi düzgün bir sistem topladım kasa biraz kalitesiz olsada pek darboğaz olmadan çalışacağını düşünüyorum. Monitöre 1040Tl para kaldı. Sisteme HDD sonradan eklenebilir veya boyut önemli diyen SSD yerine Toshiba p300 1TB 185TL'ye alır 57TL artırır. anakart Asus B350 Prime Plus olursa 50 TL artar. Monitör için 107TL daha eklenir. 103TL de cebinden eklese 1250TL'ye gayet iş görür bir monitör alınır 6103TLye mal olur.
Ekran Resmi 2017-05-15 17.52.34.png

Son düzenleme:
Boyle bir sisteme iyi dememizi beklemiyorsun herhalde :D.
Bence son düzenlediğim hali gayet iş görür. Ryzen 5 1600 GTX 1080'i gayet iyi çalıştırır. Sadece kasa biraz dandik kalıyor ancak içine sığdığı müddetçe iş görür. Sonuçta 6100TL ye monitör dahil GTX1080 sistem toplanacaksa kasadan feragat etmekte sorun olmaz.

Herşey olsun bütçemi 6447TL'ye zorlarım derse bunu öneririm oyunlarda sorun yaşamadan en çok fpsi alacağı sistem bu sanırım. Zaten 4K olduğu için işlemcininde etkisi azalıyor. Sadece kasası giriş seviyesi geri kalan parçalar orta psu 50Tl daha eklenip EVGA'nın yarı modüler modelleriyle değişebilir. İyi bir indirimlerle parçaların bir kısmını Nanokatalogtan alarak daha ucuza getirilebilir, amacım sadece potansiyelleri göstermek.
Ekran Resmi 2017-05-15 18.14.10.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı