Şu an kullandığım monitör AOC Q27G2 2K flat VA panel. Aynı özelliklerde IPS panel daha iyi bir monitör bakıyorum. Birkaç gün içinde satıp alacağım. Renk doygunluğu en önem verdiğim konu.
Bu monitör F/P anlamında çok iyi deniyor ama satıcı İtopya olduğu için çekiniyorum. Ölü piksel çıkması veya aşırı ışık sızması gibi mide bulandırıcı durumlarda iade edebileceğim bir yer olmalı. Her türlü tavsiyeye açığım.
Dell 27 S2721DGF 165Hz 1ms 2xHDMI DP HDR Nano IPS QHD FreeSync Premium Pro Pivot Gaming Monitör| ITOPYA.COM
Dell 27 S2721DGF 165Hz 1ms 2xHDMI DP HDR Nano IPS QHD FreeSync Premium Pro Pivot Gaming Monitör en iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile S2721DGF ITOPYA.COM'da seni bekliyor.www.itopya.com
Şu an kullandığım monitör AOC Q27G2 2K flat VA panel. Aynı özelliklerde IPS panel daha iyi bir monitör bakıyorum. Birkaç gün içinde satıp alacağım. Renk doygunluğu en önem verdiğim konu.
Bu monitör F/P anlamında çok iyi deniyor ama satıcı İtopya olduğu için çekiniyorum. Ölü piksel çıkması veya aşırı ışık sızması gibi mide bulandırıcı durumlarda iade edebileceğim bir yer olmalı. Her türlü tavsiyeye açığım.
Dell 27 S2721DGF 165Hz 1ms 2xHDMI DP HDR Nano IPS QHD FreeSync Premium Pro Pivot Gaming Monitör| ITOPYA.COM
Dell 27 S2721DGF 165Hz 1ms 2xHDMI DP HDR Nano IPS QHD FreeSync Premium Pro Pivot Gaming Monitör en iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile S2721DGF ITOPYA.COM'da seni bekliyor.www.itopya.com
Benim de fiyatından dolayı aklıma Dell yatıyor ama bilemedim. Siz hala kullanıyorsunuz galiba monitörden memnun musunuz? Renk doğruluğu, ghosting falan ne durumda?Linkteki Dell ürünü neredeyse tüm Türkiye'ye İtopya sattı. Ben de dahil olmak üzere çok kişi aldık İtopya'dan. Aldığım zamanlarda forumları sıkça takip ediyordum ve sadece bir adet hatalı gelen monitör gördüm. Onda da ölü piksel vs değil de direkt olarak boydan boya şerit vardı ekranda.
Onun dışında hiç ölü piksel hatasına şahit olmadım satın alanlar arasında. O yüzden sorunlu monitör alma olasılığınız düşük gözüküyor ama yine de siz bilirsiniz. Ürün başarılı bir model.
Ayrıca Dell'in ölü piksel garantisi var diye biliyorum. 1 tane bile çıksa değişim sağlıyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. Bunu bir araştırabilirsin.
Evet hâlâ kullanıyorum. Ghosting hiç yok diyebilirim. UFO testinde hiçbir şekilde izle karşılaşmadım. Renk doğruluğu normal kullanıcı için gayet yerinde fakat kutudan çıktığı halindeki ayarlamalar pek iyi değil. Belirli kalibrasyonlar var onu yapınca çok daha iyi oluyor bence kalitesi. Tabii profesyonel olarak tasarımla vb ilgilenmiyorum fakat göze daha iyi geliyor. Kendi profilleri bir tık yeşil gözükmeye başladı bana ayarlamadan sonra.Benim de fiyatından dolayı aklıma Dell yatıyor ama bilemedim. Siz hala kullanıyorsunuz galiba monitörden memnun musunuz? Renk doğruluğu, ghosting falan ne durumda?
1 Ölü piksel çıksa dahi değişim olayı her monitörde olmasa da çoğu monitöründe var galiba. Linkteki monitör de dahil ama karanlık alt piksel ve parlak alt piksel olarak ikiye ayırmışlar.
2 Bin lira daha pahalı monitörlerle kıyasladığımda onlardan geri kalır yanını göremedim, fiyat farkına değmeyeceğine karar verdim. Sanırım bu monitörü alacağım hocam yardımlarınız için teşekkürler.Evet hâlâ kullanıyorum. Ghosting hiç yok diyebilirim. UFO testinde hiçbir şekilde izle karşılaşmadım. Renk doğruluğu normal kullanıcı için gayet yerinde fakat kutudan çıktığı halindeki ayarlamalar pek iyi değil. Belirli kalibrasyonlar var onu yapınca çok daha iyi oluyor bence kalitesi. Tabii profesyonel olarak tasarımla vb ilgilenmiyorum fakat göze daha iyi geliyor. Kendi profilleri bir tık yeşil gözükmeye başladı bana ayarlamadan sonra.
Renk doğruluğunu profesyonel olarak test eden bazı siteler mevcut. Rtings bunlardan birisi. Kalibrasyondan önceki doğruluğu da gayet yüksek olsa da kendilerinin yaptığı kalibrasyon sonrası doğruluğu daha da yükseltmişlerdi. Rtings'in incelemesine bakmadıysan kesinlikle bakmalısın.
Attığınız makaleye baktım. Ölü piksel denilen şey karanlık piksel sınıfına giriyor sanırım. Onun için de 6 ve üzeri yazmışlar. Parlak pikselin 1 olması yetiyormus.
Bu monitöründe fiyatını hak ettiğini düşünmüyorum. Kapıştığı monitörler 4.250TL-5000TL civarındayken bu ise 6000TL'den düşmüyor.MSI 27" Optix MAG274QRF 1ms 165hz HDMI,DisplayPort,Type-C G-Sync 2K Gaming Monitör
MSI 27" Optix MAG274QRF 1ms 165hz HDMI,DisplayPort,Type-C G-Sync 2K Gaming Monitör fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr
Trendyolda 6K ya satan var ama sinerji bence daha iyi
Vakit ayırıp detaylı cevap yazdığın için teşekkürler hocam. Dell monitörü alıp geçecektim ama maalesef stoklar bitmiş. Şu anlık Dell monitörün stoklarının yenilenmesini bekleyeceğim gibi duruyor. Biraz araştırdığımda LG panele sahip olduğunu gördüm. Kendinden 2-3 Bin lira daha pahalı monitörlerle aynı paneli kullanıyor sanırım o yüzden F/P dengesi muazzam.Dell 27 S2721DGF 165Hz 1ms 2xHDMI DP HDR Nano IPS QHD FreeSync Premium Pro Pivot Gaming Monitör| ITOPYA.COM
Bu DELL monitörü alabiliyorsanız başka monitöre bakmanıza gerek yok fiyat aralığındaki en iyi monitör.
Aşağıda attıklarımın ilk ikisi ile üstteki DELL aynı klasman monitörler denilebilir.
Sonuncusu 1 tık daha iyi panele sahip fakat fiyatı yüksek.
M27Q alınmaz çünkü:
LG 27GL83A 27" 1ms QHD G-Sync Freesync Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz LG 27GL83A 27" 1ms QHD G-Sync Freesync Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! LG 27GL83A 27" 1ms QHD G-Sync Freesync Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 9.109,01 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com Gigabyte G27Q 27" 1 ms 2K 144 Hz Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Gigabyte G27Q 27" 1 ms 2K 144 Hz Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Gigabyte G27Q 27" 1 ms 2K 144 Hz Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 8.079,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com LG Ultragear 27GP83B 27" 1 ms QHD G-Sync FreeSync Pivot Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz LG Ultragear 27GP83B 27" 1 ms QHD G-Sync FreeSync Pivot Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! LG Ultragear 27GP83B 27" 1 ms QHD G-Sync FreeSync Pivot Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 12.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Benim mönitörümü de öneririm hem renk hem gecikme süresi hem ghosting olmaması gibi artılarından ötürü fakat onunda fiyatı çok pahalı şu an :
6.500-7000 TL arasına düşerse alınabilir.MSI Optix MAG274QRF-QD 27" 1 ms WQHD G-Sync Pivot Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI Optix MAG274QRF-QD 27" 1 ms WQHD G-Sync Pivot Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI Optix MAG274QRF-QD 27" 1 ms WQHD G-Sync Pivot Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 19.499,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Bu monitöründe fiyatını hak ettiğini düşünmüyorum. Kapıştığı monitörler 4.250TL-5000TL civarındayken bu ise 6000TL'den düşmüyor.