6000 TL LoL ve Normal Kullanım için PC Toplama

Salome

Decapat
Merhaba arkadaşlar foruma daha yeni kayıt oldum, forumların aktifliğinin kalmadığını sanıyordum buradaki yardımlaşmayı görene kadar :)
Benim derdim şu arkadaşlar bende Lenovo Z580 var bilen bilir çok eski bir laptop, LoL oynarken en düşük ayarlarda oynuyorum 3 kişi ekranda olunca acayip FPS düşüşü yaşıyorum hele takım savaşlarında ağır çekimde oynamaya çalışıyorum bu da kendimi geliştirme şansımı yok ediyor. Şöyle takım savaşında herkes ulti attığında her yer animasyon olduğunda bile 100 FPS dolaylarında gezecek bir kasayı kaça toplayabilirim?

Bütçem kasa+monitör için 6 bin, bunu parça parça alarak iki ayda yapabilirim. Ama sadece normal internet kullanımı ve LoL gibi bir oyunu oynamak için kullanacağım kasaya da 4-4.5 bin TL para ödemek istemiyorum, yukarıda bahsettiğim isteğim daha ucuza mal olabilir diye düşünüyorum tavsiyesi olan var mıdır? :)
Daha sonra yükseltmek istersem bana sıkıntı çıkarmayacak bir sistem olursa daha iyi olur bu arada.

Bir de işim Online, internet üzerinden yapıyorum yani gün içinde çok fazla monitöre bakıyorum, emektar laptop sağ olsun göz möz kalmayacak yakında. Tavsiye edebileceğiniz göz yormayacak 1500-2000 TL arasında 144 Hz 1 ms monitör varsa o da lazım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben size harika bir sistem toplayacağım. LoL'ü Full ayarlarda 120 FPS oynatacak ve aynı zamanda gelişime açık olacak.

GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram | ITOPYA 2 adet.

Monitör; Asus VP249QGR 23.8" 144 Hz 1 ms (Analog+Display+HDMI) FreeSync Full HD IPS Monitör Fiyatları ve Özellikleri

İhtiyaçlarınızı hayli hayli karşılayan hem de daha ucuz bir sistem. Ryzen 5 3400G'nin içindeki ekran kartının oyun performansını görebilirsiniz.

Son düzenleme:
Attım hocam fiyatı olabildiğince düşürdüm.
Nedense şu an n11e 'e bağlanamıyorum bakmaya çalışıcam ip falan oynayıp
Attım hocam fiyatı olabildiğince düşürdüm.
3.5 yapmışsınız teşekkür ederim emin misiniz fps drop yaşatmaz değil mi daha önce orta-alt seviye laptop dışında pc kullanmadığım için bilmiyorum da :)
Edit: hdd çıkarınca 3.5 yapıyor ssd bana yeterli olacağı için onu saymadım.

Son düzenleme:
Monitör dahil 5250TL tutuyor hocam haberiniz olsun. En kaliteli parçalardan seçtim. Ama fazla gelirse düşürebilirim fiyatı. Eğer harici ekran kartlı istiyorsanız söyleyebilirsiniz.
Harici ekran kartına gerek var mı bilmiyorum işte sadece lolde bilgisayarın benim oyunumu bozmamasını istiyorum neredeyse hiç bilgim yok donanımlar hakkında. Toplanmış kasa satan sitelerde genelde işlemci daha alt seviye kullanılıp yanına harici ekran kartı koyulmuş, sıkıntı çıkarmaz değil mi benim dahili kullanmam? İlerleyen zamanda bi ekran kartı alıp ekleyebilirim gerçi bu şekilde vakit kaybetmeden kullanmaya başlamış olurum daha iyi gibi geldi dahiliyle iyi lol oynatacaksa.

Harici ekran kartına gerek var mı bilmiyorum işte sadece LoL'de bilgisayarın benim oyunumu bozmamasını istiyorum neredeyse hiç bilgim yok donanımlar hakkında. Toplanmış kasa satan sitelerde genelde işlemci daha alt seviye kullanılıp yanına harici ekran kartı koyulmuş, sıkıntı çıkarmaz değil mi benim dahili kullanmam? İlerleyen zamanda bir ekran kartı alıp ekleyebilirim gerçi bu şekilde vakit kaybetmeden kullanmaya başlamış olurum daha iyi gibi geldi dahiliyle iyi LoL oynatacaksa.

Bende dahili grafikle oynuyorum şu ana kadar hiçbir sıkıntı olmadı. Benim işlemcim Ryzen 3 2200G, RAM'im tek kanal olmasına rağmen LoL'de 1080P orta ayarlar 60 FPS alıyorum. Sizin hem Ryzen 5 hem çift kanal RAM olacak. APU işlemcilerde çift kanal çok önemli hocam. İleri de de darboğaz olmadan RX 5600XT'ye kadar ekran kartı takabilirsiniz. O yüzden PSU'yu güçlü seçtim. Şu anki dahili ekran kartınız yani Vega 11, GTX 1050 gücünde.

Benim açıklamadaki sistemim LOL'de 85-260 FPS arasında değişiyor. Genel olarak 125 FPS civarı alıyorum. LOL işlemciye yükleniyor.İşlemciye öncelik ver. 8 GB ram yeterli olur.

Bende dahili grafikle oynuyorum şu ana kadar hiçbir sıkıntı olmadı. Benim işlemcim Ryzen 3 2200G, RAM'im tek kanal olmasına rağmen LoL'de 1080P orta ayarlar 60 FPS alıyorum. Sizin hem Ryzen 5 hem çift kanal RAM olacak. APU işlemcilerde çift kanal çok önemli hocam. İleri de de darboğaz olmadan RX 5600XT'ye kadar ekran kartı takabilirsiniz. O yüzden PSU'yu güçlü seçtim. Şu anki dahili ekran kartınız yani Vega 11, GTX 1050 gücünde.
Bi kenara not ediyorum hocam dediklerinizi teşekkür ederim :)
Benim açıklamadaki sistemim LOL'de 85-260 FPS arasında değişiyor. Genel olarak 125 FPS civarı alıyorum. LOL işlemciye yükleniyor.İşlemciye öncelik ver. 8 GB ram yeterli olur.
Arkadaşın bahsettiği sistem iyi mi yani sence de?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı