6000 TL Masaüstü Sistem

Alpkan

Kilopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler arkadaşlar. Uzun süredir oyunları gaming laptopumda oynuyorum ve kabak tadı vermeye başladı. Yer yer sıkıntılar çıkarmaya başladı. Kendime şöyle bir sistem düşündüm. Aşağı yukarı aynı fiyat aralıklarında önerebileceğiniz daha iyi bir parça varsa duymaktan memnuniyet duyarım.

İşlemci: İntel i7 6700k 8MB4.0
Anakart: MSI Z170A G M9
Ekran kartı: MSI GTX 1060 G 6 GB
RAM : Corsair Vengeance Kırmızı 16 GB kit 3000 MHZ
HDD : Seagate 3.5'' 2 TB Barracuda
SSD : Kingston HyperX Savage 240 GB
Soğutma: Corsair Hydro HS 322 / Silverstone Tundra TDO3
Ekran: Viewsonic VX2457 23.6'' 1 ms Freesync 75 hZ
Kasa + PSU : Zalman N11 Neo+700w psu / Cooler Master mastercase pro 5 + 700/750W

Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemin güzelmiş şimdiden hayırlı olsun. Kasada Sıvı soğutma kullanacaksın görünüşe göre onun için kasayı pro 5 istersen maker5 al derim. Seçtiğin anakart güzel M.2 desteği var onun için ssd yerine M.2 ssd alabilisin. Soğutma konusunda gelince sana önerim CoolerMaster Masterliquid Pro 240 olacaktır. Yook ben bu ikisini alacağım dersen önerim Corsair Hydro HS 322 olacaktır.

Oyun pc si alacaksan herşeyden kıs ekran kartına aban çünkü gaming pc de en önemli donanım ekran kartı senin ekran kartı aşırı düşük kalmış

Msi Z170A Gaming M9 anakartı güzel lakin sisteme bakınca anakart biraz abartı olmuş onun yerine gaming m5 yada Pro Carbon işini fazlasıyla görür, açıktaki parayla Msi Gtx 1070 Gaming X 8G almanı tavsiye ederim, 1070 ekran kartı 1080 nin çok az kısılmış bir ekran kartı ama 1060 ile 1070 arasında dağlar kadar fark var. Kasa konusuna gelirsek ikiside birbirinden güzel kasa ama benim tercihim Cooler Master Mastercase 5 olurdu. Bana başka bir kasa önerir misin dersen eğer "Aerocool Xpredator 2" kasasına bakmanı tavsiye ederim.

Çok güzel noktaya değinmişsiniz teşekkür ederim. Biraz araştırma yaptım dediğiniz de haklısınız, m5 veya pro carbon gayet iş görür. Ekran kartına yatırım yapmakta fayda var.

M.2 ssd ile benim yazdığım ssd farkı nedir acaba ? Bilmediğim için soruyorum yanlış anlamayın.

Öncelikle sizin dediğiniz SSD Sata 3 portundan bağlanan 2.5 inç lik disklerdir. Bu disklerin okuma yazma hızı 600 mb kadar ulaşabiliyor, şahsen iyi bir değer.

M2 SSD'ler ise normal SSD'lere göre biraz küçük ve arada kablo bulunmadan direkt olarak anakarta PCI slotlarına oturtularak takılır. Dediğim gibi biraz küçük ama okuma hızı 2500mb yazma hızı 1500mb kadar çıkabiliyor(Tabiri caizse uçuyor). Tabi bu SSD'ler boyutları ve okuma/yazma hızları sebebiyle fiyatı yüksek kalıyor. Örneğin ek olarak Samsung 950 evo 512GB M2 SSD'si almak istesen 1400 TL daha ilave etmen gerekecek. Şahsi fikrim almaya gerek yok. HDD ve SSD işini kat kat iyi görecektir.

Peki 300-400 tl arasında HyperX'den daha verimli bir m.2 ssd önerebilirmisiniz ?

Peki 300-400 tl arasında HyperX'den daha verimli bir m.2 ssd önerebilirmisiniz ?

Hepsiburada.com üzerinden Samsung 850 Evo 240 GB M2 SSD'si 429 TL'ye bulunuyor. Ama bu fiyata ancak 500mb okuma/yazma değeri veriyor, yani normal SSD ile hiçbir farkı yok. Eğer isterseniz elinizdeki Hyperx Savage SSD'sini yanlızca 300 TL ilave ederek 240GB yerine 480GB'a yükseltebilirsiniz. Bu şekil daha verimli olabilir.

i7 6700
gtx 1070
b150m bazooka
8gb ram
1tb hdd 120gb ssd
z3 plus 600w
asus 144 hz 1080p monitör

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…