6000 TL notebook önerisi

nikoplotis

Centipat
Makaleler
2
Yer
sitolpokin
Daha fazla  
Yakın zamanda notebook almayı düşünüyorum. Dell'in 2 modelini gözüme kestirdim. Ama kararsız kaldım. i7 işlemci için 1000 TL farka değer mi?
Not: Notebook'u Photoshop, Premiere Pro ve yazılım için kullanacağım. Premiere Pro'da 1080P video editlemeyi düşünüyorum.

i7 işlemcili notebook:
.

i5 işlemcili notebook:
.

Farklı notebook önerileriniz varsa yazarsanız sevinirim. İyi forumlar dilerim.

X1 Carbon al.
Yakın zamanda notebook almayı düşünüyorum. Dell'in 2 modelini gözüme kestirdim. Ama kararsız kaldım. i7 işlemci için 1000 TL farka değer mi?
Not: Notebook'u Photoshop, Premiere Pro ve yazılım için kullanacağım. Premiere Pro'da 1080P video editlemeyi düşünüyorum.

i7 işlemcili notebook:
.

i5 işlemcili notebook:
.

Farklı notebook önerileriniz varsa yazarsanız sevinirim. İyi forumlar dilerim.
Dell alma. Dell'den şikayet edenlerin hepsi anakart yanıyor diyor 2 sene sonra.

Bence HP OMEN X 17 alması daha mantıklı. Yeni moda galiba bütçenin 2 katı laptop önermek.

Notebook sürekli yanınızda bulunması gerekiyor ise sizin için ekran kartı ve işlemcisi güçlü bir laptop almak mantıklı olacaktır.

Attığım linkteki bilgisayarın işlemcisi 9.nesil fakat performans olarak diğer işlemciden daha performanslı ve ekran kartı da daha iyi. Attığınız link ile benim önerdiğim laptop arasındaki farkları şöyle;

Dell Inspiron 5490
  • 4 Core 8 Thread
  • TN Panel
  • GeForce MX230 2 GB
Abra A5 V15.4.3
  • 6 Core 12 Thread
  • IPS Panel
  • GeForce GTX1050 3 GB

Bütçenizi aşıyor ise şöyle bir laptop gördüm. Core i5 8300H işlemcili, 4 core 8 thread, IPS ekran ve GTX 1050 TI ekran kartına sahip bir laptop. Fakat soğutması vs. hakkında bir bilgim yok.

X1 Carbon al.

Dell alma. Dell'den şikayet edenlerin hepsi anakart yanıyor diyor 2 sene sonra.

X1 Carbon ne kadar farkında mısınız? Dell'in öyle bir sorununu hiç duymadım.

Bence HP omen X 17 alması daha mantıklı. Yeni moda galiba bütçenin 2 katı laptop önermek.

Notebook sürekli yanınızda bulunması gerekiyor ise sizin için ekran kartı ve işlemcisi güçlü bir laptop almak mantıklı olacaktır.

Attığım linkteki bilgisayarın işlemcisi 9.nesil fakat performans olarak diğer işlemciden daha performanslı ve ekran kartı da daha iyi. Attığınız link ile benim önerdiğim laptop arasındaki farkları şöyle;

Dell Inspiron 5490
  • 4 Core 8 thread.
  • TN panel.
  • GeForce MX230 2 GB.
Abra A5 v15.4.3
  • 6 Core 12 thread.
  • IPS panel.
  • GeForce GTX1050 3 GB.

Bütçenizi aşıyor ise şöyle bir laptop gördüm. Core i5 8300H işlemcili, 4 Core 8 thread, IPS ekran ve GTX 1050 Ti ekran kartına sahip bir laptop. Fakat soğutması vs. hakkında bir bilgim yok.

1050 artık çok eskidi. Ayrıca bazı nedenlerde dolayı Monster'dan soğudum. Zaten çok hantal bir bilgisayar. Attıklarım gibi ince ve güzel görünümlü bir bilgisayar benim için daha iyi olacaktır.

X1 Carbon ne kadar farkında mısınız? Dell'in öyle bir sorununu hiç duymadım.

1050 artık çok eskidi. Ayrıca bazı nedenlerde dolayı Monster'dan soğudum. Zaten çok hantal bir bilgisayar. Attıklarım gibi ince ve güzel görünümlü bir bilgisayar benim için daha iyi olacaktır.
Hocam X1Carbon eski nesil alabilirsiniz. Ben eski aldım çok memnunum.

Yeni bir kart değil 1050 evet, ama gösterdiğiniz laptop' un ekran kartından daha iyi. Nesil olarak eski ama daha performanslı ürünler bulabilirsiniz.
Hocam X1Carbon eski nesil alabilirsiniz. Ben eski aldım çok memnunum.

Keşke eski nesil olduğunu söyleseydiniz. X1 Carbon 6. nesil 6 bin TL ye gördüm. Garantili de satılıyor, ama arkadaş render alacağım diyor, artık bilemiyorum yani içindeki ekran kartı yok gibi bir şey eski nesillerin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı