6000 TL PC Toplama önerisi

Bütçe
6000TL

Efehan Çetiner

Femtopat
Beyler 6000 TL ile PC toplayacağım. Benim aklımda bir PC var:

Ryzen 5 2600 işlemci
MSI A520 anakart
Corsair 1x16 ram
RX 550 ekran kartı
Toshiba 1TB HDD
Kingston HyperX 240GB SSD
Kasa Frisby 650W PSU'lu
Philips DVI HDMI monitor

Netten klavye-mouse-mouse pad mikrofonlu kulaklık seti var toplam 5952 TL yapıyor sizce nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ryzen 5 2600 işlemci
MSI A520 anakart
Corsair 1x16 ram
RX 550 ekran kartı
Toshiba 1TB HDD
Kingston HyperX 240GB SSD
Kasa Frisby 650W PSU'lu
Philips DVI HDMI monitor

Netten klavye-mouse-mouse pad mikrofonlu kulaklık seti var toplam 5952 TL yapıyor sizce nasıl?
Tek kelimeyle berbat.

A520 chipsetini ileride güncelleme yapmak için seçtiğinizi düşünüyorum. Aynı şekilde RAM'i tek kanal seçme sebebiniz de bu olabilir. Ana kart B450'ye çekilip daha kaliteli kasa ve PSU alınabilir.

Ryzen 5 2600 işlemci.
MSI A520 anakart.
Corsair 1x16 RAM.
RX 550 ekran kartı.
Toshiba 1TB HDD.
Kingston HyperX 240GB SSD.
Kasa Frisby 650W PSU'lu.
Philips DVI HDMI monitör.

Netten klavye-mouse-mousepad mikrofonlu kulaklık seti var toplam 5952 TL yapıyor sizce nasıl?

Hazır sistem al bence bu bütçede parça parça toplaman zor olur.
Neden güldünüz anlamadım.

O sistemi almakla parayı çöpe atmak arasında hiçbir fark yok. Şu şekil bir sistem topladım ve klavye-mouse-mousepad-kulaklığı eklemedim. Kendi zevkinize göre seçebilirsiniz onları.

1601990669034.png

Hangi kasanın daha iyi hava sirkülasyonu sağladığına bakamadığımdan ve sizin ne tip bir kasa sevdiğinizi bilmediğimden kasayı eklemedim. Hava sirkülasyonunu araştırarak zevkinize göre alın. Ancak bu fiyat bandında kasayı 2.el almanızı önerebilirim çünkü bütçe kısıtlı, malum dolar uçuyor.

Öneri: HDD'yi de isteğe bağlı çıkartabilir ve sonra alabilirsiniz, onun yerine RAM takviyesi yapabilir, kasayı 0 alabilir veya işlemciyi mümkünse Ryzen 3 3300x yapmayı deneyebilirsiniz.

2.öneri: Eklemiş olduğum monitörün bir TN bir de IPS panel olan türü var. Sanırım TN panele sahip olanı ekledim. Bulabilirseniz IPS panele sahip olan modeli almanızı öneririm.

O sistemi almakla parayı çöpe atmak arasında hiçbir fark yok. Şu şekil bir sistem topladım ve klavye-mouse-mousepad-kulaklığı eklemedim. Kendi zevkinize göre seçebilirsiniz onları.

Eki Görüntüle 692865
Hangi kasanın daha iyi hava sirkülasyonu sağladığına bakamadığımdan ve sizin ne tip bir kasa sevdiğinizi bilmediğimden kasayı eklemedim. Hava sirkülasyonunu araştırarak zevkinize göre alın. Ancak bu fiyat bandında kasayı 2.el almanızı önerebilirim çünkü bütçe kısıtlı, malum dolar uçuyor.

Öneri: HDD'yi de isteğe bağlı çıkartabilir ve sonra alabilirsiniz, onun yerine RAM takviyesi yapabilir, kasayı 0 alabilir veya işlemciyi mümkünse Ryzen 3 3300X yapmayı deneyebilirsiniz.

2.öneri: Eklemiş olduğum monitörün bir TN bir de IPS panel olan türü var. Sanırım TN panele sahip olanı ekledim. Bulabilirseniz IPS panele sahip olan modeli almanızı öneririm.

Hocam sistemde kasa yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı