6000 TL sistem önerisi

Bütçe
6000TL
3600X almaya gerek yok. Stok soğutucu CBP kapatırsanız yeter kapatmazsanız biraz ısınır işlemci. İleride bütçe olunca kule tipi bir soğutucuya geçersiniz.
 
3600X almaya gerek yok. Stok soğutucu CBP kapatırsanız yeter kapatmazsanız biraz ısınır işlemci. İleride bütçe olunca kule tipi bir soğutucuya geçersiniz.
Sistemin son hali:
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 ---1677TL

Anakart: B450m S2H ---538TL

Ekran Kartı: Gigabyte Geforce 1660S GAMING ---2500TL

Ram: G-Skill Ripjaws 3600Mhz 2x8gb ---600TL

Kasa + PSU Corsair Spec Delta 550w 80+ ---880TL

Toplam: 6200TL

Son olarak 3600Mhz 18 CL ram ile 3200Mhz 15CL ram arasında bir fark var mı? Benim sistemimde hangisini kullanmak mantıklı olur?
Ayrıca monitör olarak 144 Hertz fiyat performans ürünü bir öneriniz var mı? Tüm cevaplar için çok teşekkürler.
 
@Quboy
Sistem gayet güzel olmuş. Bu arada depolama birimi almayacak mısınız? Elinizde var anladığım kadarıyla, elinizdeki depolama birimi nedir?
yardımlarınız için teşekkür ederim.
Elimde samsung 860 evo 250gb var. Kısa süre sonra 1tb'lık bir HDD ekleme yapacağım.
 

Yerimizde olsam G.Skill 3200MHz CL16 RAM alıp 2600 liraya Gaming X 1660S alırdım hem görünüm hem performans olarak çok güzel kart.
 
Yerimizde olsam G.Skill 3200MHz CL16 RAM alıp 2600 liraya Gaming X 1660S alırdım hem görünüm hem performans olarak çok güzel kart.
Ben bunu almayı düşünüyorum. Gigabyte Gtx 1660 Super Gaming Oc 6gb Gddr6 192bit Dx12 Nvidia Geforce Ekran Kartı Gv-n166sgamıng Oc-6gd | Trendyol
Sizin öneriniz de bu sanırım. MSI NVIDIA GeForce GTX 1660 Super Gaming X 6 GB 192 Bit GDDR6 Ekran Kartı Fiyatları ve Özellikleri
Yazımın başında parçaların görüntülerinin benim için önemsiz olduğunu söylemiştim. Sizce bu iki parça arasında 200TL edecek bir performans var mıdır? Ayrıca birisi 3 fanlı. Diğeri 2 fanlı.
 
@Quboy
Gaming X QP Bilişim'in kendi sitesinde 2.659 TL. Bu arada Gigabyte olanın soğutması daha iyi diye biliyorum. En azından YouTube testlerinde öyle görmüştüm.
 
Soğutma olarak neredeyse aynılar 3 fanlının fanları 92mm iki fanlının 120mm diye biliyorum bu yüzden çok fark yok arada. Gaming X tip olarak bence daha şık ama tipe önem vermiyorsanız Gigabyte alın.
 
@Typhon18 @Batu Z Tüm yorumlarınız için tek tek teşekkür ederim gerçekten kafamdaki bazı soru işaretlerinden kurtuldum. Sistemin son haline karar verdim sanırım. Yukarıda yazdığım gibi olacak ve 6200TL gibi bir bütçe gerekiyor. Peki sizce bu bütçeyi 7000 TL ye yükseltme şansım olsa sistemi oyunlarda gözle görülür biçimde fps artışı yapacak parçalarla güçlendirebilir miyim? Biraz fazla soru sordum kusura bakmayın. İnsan sonuçta her gün bilgisayar almıyor )
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…