6000 TL Sistem Toplama

Furkankuslu

Megapat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci (makine mühendisliği)
Üniversite için laptop alıcaktım ancak laptop fiyatlarının verdiği özellikleri karşılamadığını düşünerek kasa toplamaya karar verdim. Bütçe en fazla 500 TL artabilir.

Bilgisayarda daha çok çizim programları kullanılacaktır. Attığım sistem 6250 TL Full HD çözünürlükte ekran kartının beni iki sene götüreceğini düşünüyorum.

Ayrıca attığım sistemdeki işlemciyi Intel Core i5 8600 olarak düşünün çünkü işlemciyi başka yerden alıcam sadece gözükmesi için koydum. Yeni yılı bekleme şansım yok derslerden dolayı birde elimde SSD mevcuttur.

Daha çok temel parçaları yüksek tuttum ekran kartı ileride değiştirilebilir olduğundan yoksa bu fiyat bandında GTX 1060 modele sahip sistemde toplanabileceğinin farkındayım.

Screenshot_20180930-010334_Vatan.jpeg
Screenshot_20180930-010322_Vatan.jpeg

Bu fiyat bandında kendi topladığınız sistemleri atarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM' i nanokatalog' dan alabilirsiniz orada G.Skill 16 gb 3000 mhz 930 lira.
Ek olarak işlemciyi o kadar güçlü tutup ekran kartı düşük tutmanız kötü ilerde ekran kartı değiştirirsiniz fakat kolay değil değiştirmek hadi değiştirdiniz diyelim teknoloji hızlı gelişiyor bir bakmışsınız 8600 ekran kartını besleyemeyecek durumda olabilir. En azından RAM' i oradan alırsanız artan 500 lirayı GTX 1060' a tamamlarsınız.

Sistemde 1080p oyun oynarım birde daha çok render amaçlı toplayacağım. Kullanacağım programlar Autocad, Solidworks gibi tasarım ve çizim programları olduğundan ekran kartı fazla olmasına gerek yok daha çok işlemci yüksek olursa iyi olur ayrıca ramde 16 gb olmasını istiyorum.

Sistemde 1080p oyun oynarım birde daha çok render amaçlı toplayacağım. Kullanacağım programlar Autocad, Solidworks gibi tasarım ve çizim programları olduğundan ekran kartı fazla olmasına gerek yok daha çok işlemci yüksek olursa iyi olur ayrıca ramde 16 gb olmasını istiyorum.
2. nesil Ryzenler gerçekten performanslı işlemci gayet güçlü ihtiyacınızı tam anlamıyla karşılayacaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı