6000 TL telefon önerisi

Alicem Doğan

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600, Asus GTX 650Ti Boost 2GB, Corsair Vengeance 16GB (2x8), Biostar M700 500GB M2 SSD, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Seagate Barracuda 1TB HDD, Windows 10 Home SL 21H2

Laptop: (HP Vitcus 15.6") i7 12700h , RTX 3050Ti, 16GB DDR4, 1TB WD M2 SSD, W11 Home SL
Merhaba. 6 yıldır kullandığım LG stylus 2 telefonum artık son dakikalarını oynuyor. Çok sık telefon değiştiren birisi değilim takdir edersiniz. Yine 6 yıl ya da daha fazla kullanabileceğim uzun ömürlü Android bir telefon aramaktayım. Marka takıntım yok. En büyük kriterim hafıza çünkü stylus 2'nin 16 GB'lik hafızasından çok çektim.

Bir de aklıma takıldı. Bu dönem telefon almak için uygun bir zaman mı? Daha yeni modelleri beklemeli miyim? Acelem yok açıkçası, en uygun zaman ne zamansa o zaman telefon alabilirim.

Son düzenleme:
A33 alabilirsin. 2022 Mart ayında çıktı, diğerlerine göre daha yeni bir telefon. Samsung'un açıklamasına göre Android 16'ya kadar güncelleme alacak. Kamerasında OIS desteği var. IPX7 ve stereo hoparlörde mevcut. Ben daha önce üç kez M52 alıp iade ettim kronik ekran sorunu var kimseye de önermem. İşlemci hariç malzeme kalitesi çok kötü.

Galiba M52 ve A33 arasında kaldım. Ancak ikisinde de benim için büyük sorun teşkil eden bir durum var. O da ikisinde de 3.5mm jak girişi olmaması. Zira kullandığım kulaklıkların hepsi kablolu. Orijinal type-c dönüştürücü alsam bütçe tam uyuyor. Sizce orijinal dönüştürücü almalı mıyım? Çünkü okuduklarıma göre başka marka dönüştürüceleri telefon tanımıyormuş.
A33 alabilirsin. 2022 Mart ayında çıktı, diğerlerine göre daha yeni bir telefon. Samsung'un açıklamasına göre Android 16'ya kadar güncelleme alacak. Kamerasında OIS desteği var. IPX7 ve stereo hoparlörde mevcut. Ben daha önce üç kez M52 alıp iade ettim kronik ekran sorunu var kimseye de önermem. İşlemci hariç malzeme kalitesi çok kötü.
Hocam kronik ekran sorunundan kastınız nedir? Hafif sarı gösterme problemi mi yoksa başka bir problem mi? Eğer oysa bunu göze alarak M52 seçebilirim. Zira işlemci üstünlüğü bana daha cazip gelmekte.

Galiba M52 ve A33 arasında kaldım. Ancak ikisinde de benim için büyük sorun teşkil eden bir durum var. O da ikisinde de 3.5mm jak girişi olmaması. Zira kullandığım kulaklıkların hepsi kablolu. Orijinal Type-C dönüştürücü alsam bütçe tam uyuyor. Sizce orijinal dönüştürücü alınır mı? Çünkü okuduklarıma göre başka marka dönüştürüceleri telefon tanımıyormuş.

Hocam kronik ekran sorunundan kastınız nedir? Hafif sarı gösterme problemi mi yoksa başka bir problem mi? Eğer oysa bunu göze alarak M52 seçebilirim. Zira işlemci üstünlüğü bana daha cazip gelmekte.

Düşük ışıkta akşam veya gece telefon parlaklığını otomatik olarak düşürdüğünde ya da sen parlaklığı azalttığında ekranda dikey çizgiler ortaya çıkıyor birçok kullanıcıda aynı durum söz konusu. Hiçbir incelemede bundan bahsedilmemiş. Farklı bir telefon forum sitesinde bir sürü aynı sorunu yaşayan kişi var. Aynı zamanda Samsung forumda da öyle. Sorunun tek çözümü telefonu orta veya yüksek parlaklıkta kullanmak. Düşük ışıkta ya da akşamları orta veya yüksek parlaklıkta kullanmakta göz ağrıtıyor. Aksi halde bu manzarayla karşılaşıyorsunuz ve emin olun kamerada azı gözüküyor. Gözle daha da feci bir durum söz konusu. İlkte Hepsiburada'dan aldığımda bana böyle denk gelmiştir. Teknoloji şans işidir dedim. Hepsiburada iade almamasına rağmen servisle uğraştım. Servisten sla/doa raporu alarak iade ettim bir şekilde. İkinciyi aldım Amazon'dan yine aynı çıktı üçüncüde Amazon değişim yapalım dedi yine aynı şekilde. Aşağıya kendi çekmiş olduğum resimleri ekledim. Satın alma tarihlerim falanda gözüküyor. Eğer çok almak istiyorsan da Amazon'dan al iade konusunda kutuyu açsan hat taksan bile sorun çıkarmıyor. Ama ben önermiyorum ekranı bence Samsung üretmiyor bu kalitede böyle kötü bir ekran ilk kez gördüm. Ayrıca telefon genel malzeme olarak da iyi değil. Arka kapak falan plastiğimsi dandik. Telefonun başka bir sorunuda kamerasından ses geliyor üçünde de vardı bu durum. Samsunga sordum OIS'tendir dediler. Komik ama telefonda OIS yok. Kısacası işlemcisi iyi telefon akıcı ona diyecek bir lafım yok ama bu kura rağmen çıktığı fiyat bandında kalması fiyatının artmaması diğer düşük işlemcili ve özellikli telefonlar en az 7 bin TL civarına satılırken bunun 5 bin TL civarında olmasının tek açıklaması malzeme kalitesizliğidir. Tercih senin ama ben üç kez alıp iade etmiş biri olarak önermiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG-20220513-WA0018.jpg
    IMG-20220513-WA0018.jpg
    39,3 KB · Görüntüleme: 66
  • 831e250d4c69ba53b3150cdb86598882.jpeg
    831e250d4c69ba53b3150cdb86598882.jpeg
    72,6 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG-20220513-WA0011.jpg
    IMG-20220513-WA0011.jpg
    61,9 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG-20220513-WA0013.jpg
    IMG-20220513-WA0013.jpg