6000 TL TP-Link vs ASUS router

Bütçe
6000~ TL

OwerPovered

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D,
Anakart: MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI,
Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX GAMING OC WHITE 4090 24GB,
Ram: GSKILL 64GB (2x32GB) Trident Z5 Neo RGB 6000MHz CL30 DDR5 EXPO,
M.2 SSD: Kingston KC3000 1TB,
M.2 SSD: Samsung 990 Pro 4TB,
HDD: Western Digital 2TB BLUE WD20EZBX 3.5" 7200 Rpm SATA 3.0 Harddisk,
Monitör : PG27AQDP'nin çıkmasını bekliyorum, şimdilik XG2405.
Geçen pazartesi günü adresime Türk Telekom gigabit fiber internet geldi ancak Türk Telekom'un bana verdiği router gerçekten çok kötü, internet servis sağlayıcımdan kullanıcı adı ve şifremi aldım ve router arayışındayım.

Evimde halihazırda bir adet TP-Link RE305 menzil uzatıcı var ancak LAN portundan maksimum 100Mbps hız alabildiğim için dün TP-Link RE505X model bir menzil uzatıcı daha aldım. Asıl istediğim şey evin en ucunda olan odamda router bulunacak ve bu routerdan salona kadar bir Ethernet kablosu gidecek, RE505X Wi-Fi alıcıyı oturma odasına kablo ile bağlayacağım, diğer elimde olan RE305 Wi-Fi uzatıcıyı ise evin orta holüne mesh olarak görev yapması için takmak ve Wireless olarak bütün evde mesh olacak şekilde kesintisiz Wi-Fi kullanmak istiyorum. Buradaki asıl sorun router, ASUS bir router almak istiyorum ancak TP-Link cihazlarımla beraber tek bir ağ üzerinden mesh olarak bağlanmak için TP-Link bir router daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

Bu TP-Link router ile ASUS router arasında, eğer ASUS almazsan şu özellikten muzdarip kalırsın dediğiniz bir şey var mıdır? Almayı düşündüğüm 2 router modelini de aşağıya bırakıyorum.

ASUS router: Asus RT-AX58U Router
TP-Link router: TP-Link Archer AX6000 Router

Halihazırda elimde 2 adet TP-Link Wi-Fi uzatıcılar olduğu için TP-Link router alıp sürekli manuel ağ değiştirmeden mesh kullanmayı tercih ederim ancak eğer ASUS marka router çok daha üstünse düşünebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ne gerek var bu kadar para vermene bak ben 1 ay önce gittim vatan bilgisayardan 2.600 lira verdim ve tp link acher vx 1800 v AX1800 Çift Bantlı Wi-Fi 6 VDSL/ADSL Modem Router aldım cihaz canavar gibi maşallah o kadar para vermene gerek yok bu işini fazlasıyla görür harika bir modem router bu

Linkini verdiğiniz Asus'un çalışma modları arasında repeater var. Bu özellik diğer linkteki Tplink AX6000'de yok. Yani asusu evde merkezi bir yere koyup sadece repeater modunda çalıştırabilirsiniz. Dezavantajı ise kablosuz performansı Tplinke göre daha düşük.

Eğer elinizdeki diğer Tplink menzil genişleticileri de değerlendirmek istiyorsanız Tplink en doğru tercih olur. Hatta ben olsam hiç ufak tefek cihazları işin içine katmadan ilk önce sadece AX6000'i router modunda kurup bir süre o şekilde kullanıp gözlemlerim. Çünkü AX6000'in kablosuz bağlantısı Asus'un tam iki katı ve çok gelişmiş bir cihaz. Aşırı geniş bir alan ve çok kalın duvarlarınız yoksa tek başına yeterli olur diye düşünüyorum.

Linkini verdiğiniz ASUS'un çalışma modları arasında repeater var. Bu özellik diğer linkteki TP-Link AX6000'de yok. Yani ASUS'u evde merkezi bir yere koyup sadece repeater modunda çalıştırabilirsiniz. Dezavantajı ise kablosuz performansı TP-Link'e göre daha düşük.

Eğer elinizdeki diğer TP-Link menzil genişleticileri de değerlendirmek istiyorsanız TP-Link en doğru tercih olur. Hatta ben olsam hiç ufak tefek cihazları işin içine katmadan ilk önce sadece AX6000'i router modunda kurup bir süre o şekilde kullanıp gözlemlerim. Çünkü AX6000'in kablosuz bağlantısı ASUS'un tam iki katı ve çok gelişmiş bir cihaz. Aşırı geniş bir alan ve çok kalın duvarlarınız yoksa tek başına yeterli olur diye düşünüyorum.

Hocam TP-Link Router'i de, range extenderi de iade ettim. TP-Link ürünleri arasında Ethernet kablosu kullanarak mesh ağı kuramıyormuşuz tamamen SAÇMALIK. Gidip 2 tane ASUS router alıp bir tanesi AI mesh Node olarak kullanarak mesh network kullanmayı planlıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı