6000 TL'ye 1080p IPS monitör önerisi

Woizen

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba. Önceki AOC 24G2SPU/BK modeli monitörüm arızalanmıştı. Garantiye göndermiştim, para iadesi yapıldı. Şimdi ise 6000 TL bütçe ile 1080p IPS monitör arayışındayım. Öncelik olan görüntü kalitesi canlılığı ön planda benim için genel olarak hikayeli oyunlar oynarım, film izlerim, arada rekabetçi de oynarım. Önerilerinizi bekliyorum.:)

Merhaba. Önceki AOC 24G2SPU/BK modeli monitörüm arızalanmıştı. Garantiye göndermiştim, para iadesi yapıldı. Şimdi ise 6000 TL bütçe ile 1080p IPS monitör arayışındayım. Öncelik olan görüntü kalitesi canlılığı ön planda benim için genel olarak hikayeli oyunlar oynarım, film izlerim, arada rekabetçi de oynarım. Önerilerinizi bekliyorum.:)
İade etmek yerine araştırarak değişim ile AOC 25G3ZM'i alsanız daha mantıklı olurmuş. Üst seviye 1080P monitör ve kaliteli VA panele sahip. VA panel olmasına rağmen gayet iyi gecikme ve ghosting performansı sunuyor, renk gamutu yüksek ve kontrast oranı VA olduğu için çok yüksek hikayeli oyunlarda keyif verir idi.

Bunu alabilirsiniz

İade etmek yerine araştırarak değişim ile AOC 25G3ZM'i alsanız daha mantıklı olurmuş. Üst seviye 1080p monitör ve kaliteli VA panele sahip. VA panel olmasına rağmen gayet iyi gecikme ve ghosting performansı sunuyor, renk gamutu yüksek ve kontrast oranı VA olduğu için çok yüksek hikayeli oyunlarda keyif verir idi.

Bunu alabilirsiniz.

Hocam ceza aldığım için yazamadım kusura bakmayın. İtopya mağduriyet yaşattı değişim/iade raporum çıkmasına rağmen öncesinden, (2 Temmuz'da çıkmış). Bunun öncesindede 2 günde bir arıyordum. Müşteri hizmetlerini biz sizi bilgilendircez arayarak ta bilgi alabilirsiniz diyorlardı. Her aradığımda da "tecpro'da işlemleriniz sürüyor" dendi. 2 Temmuz'dan 10 Temmuza kadar da 3 defa falan aradım rapor çıkmasına rağmen hala işlemleri sürüyor tecpro'da dendi. Bende 20 iş gününü aştığı için ve şüphelendiğim için tecproyu aradım seri numarasını İtopya'dan öğrenerek söyledim ve tecpro değişim/iade raporu 2 Temmuz'da çıktı deyince şaşırdım kaldım. Sonra tekrar İtopya'yı arayıp durumu belirttim onlarda bizim sistemlerimize düşmemiş mail atın faturanızla değişim yapılır dendi. Mail attım, oradaki temsilci ise 2 Temmuz'da mail attık bakmadınız iade işlemi başlattım dedi. Ama bana mail ile dönüş sağlanacak vs. denmedi. bende ondan dolayı mail kutumu kontrol etmedim. Her seferinde biz sizi bilgilendireceğiz,dediler. Aradığımda her seferinde daha işlemleriniz sürüyor dediler. Kısaca bundan dolayı değişim olmadı hatta şikayet edecektim fakat 1000 TL daha ekleyip başka monitör almak istedim uğraşmayıp. Tekrardan durumu anlatarak dedim ama dönüş sağlamadılar maile bu şekilde mağdur etti İtopya herkesin bilgisine.

Arkadaşlar Samsung Odyssey G4 alsam mantıklı olur mu öğrenci indirimi ile? Hem 240 Hz pivot falan da var.

Son düzenleme:
Arkadaşlar Samsung Odyssey G4 alsam mantıklı olur mu? Hem 240 Hz pivot falan da var.

Renk gamutu ve kontrast olarak kötü bir model. Rekabetci oyun icin aliyorsan evet mantikli, ancak karma kullanim icin cok daha iyi olur AOC 24G42E. Renk gamutu ve kontrast olarak uçuk şekilde daha iyi.

Renk gamutu ve kontrast olarak kötü bir model. Rekabetci oyun icin aliyorsan evet mantikli, ancak karma kullanim icin cok daha iyi olur AOC 24G42E. Renk gamutu ve kontrast olarak uçuk şekilde daha iyi.

Hocam tekrardan panel konusunda aynı şeyi yaşarım diye korkuyorum AOC'den açıkçası. sRGB oranı daha yüksek olması benim için çok büyük avantaj aslında hikayeli oyun ve film için. Kararsız kaldım.

Hocam tekrardan panel konusunda aynı şeyi yaşarım diye korkuyorum AOC'den açıkçası. sRGB oranı daha yüksek olması benim için çok büyük avantaj aslında hikayeli oyun ve film için. Kararsız kaldım.

24g42E inceleme verileri:
Desktop Screenshot 2025.06.13 - 18.53.17.26.png
Desktop Screenshot 2025.06.13 - 18.53.38.46.png

%147 sRGB ve 1500:1 kontrast olmasi mukemmel renkler ve cok iyi siyahar vermesini sagliyor.

G4 ise elimde suan direkt verisi yok ama %120 sRGB ve 800:1 kontrast veriyor. Fark cok buyuk.

Arkadaşlar Vatan Computer'dan ASUS ROG STRIX XG259CS satın aldım. 10 bit ve HDR 400 olduğu renkler aşırı canlı ve güzel, kontrast oranıda çok iyi, siyahlar güzel gözüküyor. En sevdiğim ise dış görüntüsü agresif bir duruşu var ve malzeme kalitesi çok iyi. Pivot falan olsun ihtiyaçlarımı karşıladı. Alacak olanlara tavsiye ederim fiyatı biraz pahalı fakat kalitesi segmentine göre çok iyi. %126 sRGB orani vardı eski AOC monitörümün gözle görülür fark var çok daha canlı ve kontrastlı bir görüntüsü var ROG STRIX'in.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı