6000 TL'ye AM5 anakart önerisi

Bütçe
6000
Yer
İzmir
RAM
6000 MHZ 32 GB
İşlemci
Ryzen 5 7600
Arkadaşlar Ryzen 5 7600 aldım, buna bir anakart almak istiyorum. 6000 TL bütçem var, siz ne önerirsiniz? Bütçe 6000 TL’ye kadar çıkabilir ama 5000 TL olursa çok daha iyi olur. mATX veya ATX önemli değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Ryzen 5 7600 aldım, buna bir anakart almak istiyorum. 6000 TL bütçem var, siz ne önerirsiniz? Bütçe 6000 TL’ye kadar çıkabilir ama 5000 TL olursa çok daha iyi olur. mATX veya ATX önemli değil.
Bütçe artarsa:

Hocam bu bütçeye çıkarım çıkmasına fakat bu bütçeye çıktığım da üstüne 500 daha ekleyip ATX bir kart almak daha mantıklı mı sizce?

MSI B650 pro serisine çok ısınıyor diyorlar ama doğru mu acaba?

Hocam bu bütçeye çıkarım çıkmasına fakat bu bütçeye çıktığım da üstüne 500 daha ekleyip ATX bir kart almak daha mantıklı mı sizce?
B650M-E kalitesinde bir ATX anakart yok o paraya. Belki B650 Gaming X AX V2 alınabilir ama stokları yok şuan. Normalde 7000 bandındaydı. Fakat yine TUF daha iyidir.

B650M-E kalitesinde bir ATX anakart yok o paraya. Belki B650 Gaming X AX alınabilir ama stokları yok şuan. Normalde 7000 bandındaydı. Fakat yine TUF daha iyidir.
Şu an bilgisayarımda da Asus TUF B450 Plus-Gaming var. mATX ve ATX arasında ki tam fark nedir peki bir dezavantaj yaratır mı? Ekran kartı olarak da Asus Prime RX 9060XT 16 GB aldım.

Şu an bilgisayarımda da Asus TUF B450 Plus-Gaming var. mATX ve ATX arasında ki tam fark nedir peki bir dezavantaj yaratır mı? Ekran kartı olarak da Asus Prime RX 9060XT 16 GB aldım.
En temelinden boyut farkı olur. Port sayısı farkı olur ve kallavi bir kule tipi takacaksan ATX anakartta daha kolay takarsın.
Herhangi bir performans farkı olmaz.

Bütçe çıkarsa kesinlikle Eagle AX öneririm:
Bütçe çıkmıyorsada bunlara bakabilirsin:
Bu iksisinden şahsen Gigabyte Gaming modelini öneririm BIOS'u diğer markalardan daha iyidir (ASrock hariç)
Eğer wi-fi & Bluetooth olmasını çok önemsemiyor isen bunada bakabilirsin:

En temelinden boyut farkı olur. Port sayısı farkı olur ve kallavi bir kule tipi takacaksan ATX anakartta daha kolay takarsın.
Herhangi bir performans farkı olmaz.

Sizce Eagle AX mi daha iyi yoksa ASUS TUF Gaming B650M-E mi? Ve sizce X AX v2'nin stokları ne zaman gelir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…