6000 TL'ye bisiklet önerisi

ShinobiNaku

Hectopat
Motor alıncaya kadar beni idare edecek en baba ön kaldıracağım bisiklet arıyorum bütçemde 6000 TL civarı. Yani bu devirde artık giriş seviyesi bile alamayacak bütçeler olduğunu diğer konularda okudum fakat 2. el kısmında gördüğüm kadarıyla bisiklet piyasasının en azından Konya'da yavaş olduğundan ki bu kanıya örneğin ' https://www.sahibinden.com/ilan/iki...p-5.3-sifir-ayarinda-satilik-1147449748/detay ' bu ilanın 7 aydır satılmamasından vardım tabiri caizse kelepir bir fiyata denk getirebileceğime inanıyorum. Boyum 1.80 kilom 70. bacağımın uzunluğunu filan bilmiyorum gerek de yok sanırım :)

Attığım ilandaki adam 5250 TL'ye kadar düştü fakat kadrosu hariç pek iyi bileşenlere sahip olmadığını öğrendim özellikle maşa ve hidrolik disk frenlerin beni tatmin etmeyeceğini düşündürdü gerek inceleme videoları gerek konulardaki hocalarım.

vertech bisiklet 26 jant bu ilandakinin ise bir tane inceleme videosu hariç bilgi edinemedim ama çoğu parçasının Shimano olması bir düşündürdü.

bisiklet kron garajda kullanılmıyor bunu ise 'bu fiyata alacaksan Kron'dan şaşmayacaksın agaa' diyen tayfa için ekledim.

Daha farklı önerilerde alabilirim. Fiyatı arttırmak istemiyorum çünkü başta dediğim gibi motor alana kadar 2 yıl diyelim. Şimdiden teşekkür ederim.

@Bateman_P

@BilgisayarKurdu saygılar hocam eski konularda çokça isminize denk geldiğim için sizi rahatsız ettim kusura bakmayın. Giriş seviyesine harcanan paraları israf olarak gördüğünüzü söylemişsiniz bir konuda, benim düşüncem başlangıçta 8000 TL gibi bir bütçeyle almak bir süre kullandıktan sonra hevesim geçmez ise küçük kardeşime verip daha iyi bir model almak.
Araştırmalarım sonucu 3 model arasında kaldım.
1) https://www.sahibinden.com/ilan/iki...siklet-update-mosso-wildfire-1172699406/detay

2) https://www.sahibinden.com/ilan/iki...hi-aspid-49-29-cant-bisiklet-1176610723/detay

3) https://www.sahibinden.com/ilan/iki...ris-spor-bisiklet-kron-xc150-1186946908/detay

1. ilandaki satıcı bazı Update'ler yaptığını ve aynakol dişlisinin yamuk olduğunu bu yüzdende değişmesi gerektiğini belirtmiş.
2. ilandaki satıcı ön arka fren balatalarının Shimano ile değiştiğini ve tüm bakımlarının yapıldığını belirtmiş.
3. ilandaki satıcı ise bisikletçiden aldığını ve bakımlarının yapıldığını belirtmiş.

Hangisi mantıklıdır veya önerebileceğiniz başka bisiklet var mı?

Son düzenleme:
Merhabalar mesajın bildirimi geç gördüm kusura bakmayın, ayrıca fikir istediğiniz için teşekkür ederim.
Yazdıklarınızı inceledim ve ön kaldırma,atlama,zıplama gibi hareketlerde bulunmak için 3 şeye çok dikkat etmek gerekiyor:
1-Bisikletin jantları(jant göbekleri dahil)
2-Bisikletin gidonu (malzemesi, uzunluğu, öncesinde ne amaçla kullanıldığı)
3-Bisikletin maşası
Genel olarak akrobasi hareketlerinde direkt bir kuvvete maruz kalan parçalar bunlar. Belirtilen fiyata elbette ki iş görecek bisikletler bulunabilir. Piyasadaki fiyatlar göze fazla geliyor çünkü epeyce fazla yazılıyor, sonucunda ise piyasa aşağı doğru çekiliyor. Benim de bir yol bisikletim var yaklaşık 3 aydır ilanda hurda parasına verdiğim halde yine satamadım.

İlanlara gelecek olursak 26 jant bisikletleri çok tavsiye etmiyorum hem kullanış zevki açısından hem de alım-satın kolaylığı konusunda zorluk çıkarabiliyor. Özellikle 1.80 boyunda biri için büyük bir kadro gerekecek( Önemli bir not belirteyim, alacağınız bisikletin kadro boyu 18' veya 46 cm veya L kadro olması gerekiyor en basit ölçüm yöntemi aynakol orda vidasının orjininden sele borusu kelepçesenin en üst kısmına kadar metre ile ölçüldüğü zaman 45-46-47 cm gelmesi gerekiyor.) büyük bir kadroda 26 jant biraz garip bir görüntü oluşturabiliyor. Tabiki bu zevk meselesi illaki 26 olacak diyorsanız karışamam. İlandaki bisikletlerin açıkcası hepsi akrobasi hareketlerine gelecek bisikletler değil 1. sefer olmaz 2. sefer olmaz 3. seferde sıkıntı açma ihtimali muhakkak ki var.

Parça tercihinde ise elbette ki Shimano, Sram çok hoş olur; ilandaki bisikletlerde en fazla aktarma kısmında tercih edilmiştir muhtelemen ( arka aktarıcı, aynakol, ön aktarıcı, vites/fren kolları). Onun dışında genel olarak donanım kalitesi bu markalarda aynı veya çok yakın ayarlarda diyebilirim.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...p-5.3-sifir-ayarinda-satilik-1147449748/detay bu paylaşmış olduğunuz ilandaki bisikletin arka göbeği değişmiş orjinali bu şekilde değil muhtemelen daha önceki dağılmış. Fiyatı ise fena değil.
Bianchi Aspid (2.ilandaki) tavsiye edebilirim fena durmuyor gibi. 3. İlandaki Kron mekanik disk frene sahip bu da pek tercih edeceğim bir şey olmazdı açıkçası bu sebepten ötürü.

Yani sonuç olarak Bianchi Aspid kadro boyu ölçüsü ve bisikletin genel durumu kontrol edildikten sonra alınabilir gibi duruyor.

Merhaba mesajın bildirimi geç gördüm kusura bakmayın, ayrıca fikir istediğiniz için teşekkür ederim.
Yazdıklarınızı inceledim ve ön kaldırma, atlama, zıplama gibi hareketlerde bulunmak için 3 şeye çok dikkat etmek gerekiyor:
1-bisikletin jantları(jant göbekleri dahil)
2-bisikletin gidonu (malzemesi, uzunluğu, öncesinde ne amaçla kullanıldığı)
3-bisikletin maşası.
Genel olarak akrobasi hareketlerinde direkt bir kuvvete maruz kalan parçalar bunlar. Belirtilen fiyata elbette ki iş görecek bisikletler bulunabilir. Piyasadaki fiyatlar göze fazla geliyor çünkü epeyce fazla yazılıyor, sonucunda ise piyasa aşağı doğru çekiliyor. Benim de bir yol bisikletim var yaklaşık 3 aydır ilanda hurda parasına verdiğim halde yine satamadım.

İlanlara gelecek olursak 26 jant bisikletleri çok tavsiye etmiyorum hem kullanış zevki açısından hem de alım-satın kolaylığı konusunda zorluk çıkarabiliyor. Özellikle 1.80 boyunda biri için büyük bir kadro gerekecek( önemli bir not belirteyim, alacağınız bisikletin kadro boyu 18' veya 46 cm veya l kadro olması gerekiyor en basit ölçüm yöntemi aynakol orada vidasının orjininden sele borusu kelepçesenin en üst kısmına kadar metre ile ölçüldüğü zaman 45-46-47 cm gelmesi gerekiyor.) Büyük bir kadroda 26 jant biraz garip bir görüntü oluşturabiliyor. Tabii ki bu zevk meselesi illaki 26 olacak diyorsanız karışamam. İlandaki bisikletlerin açıkçası hepsi akrobasi hareketlerine gelecek bisikletler değil 1. sefer olmaz 2. sefer olmaz 3. seferde sıkıntı açma ihtimali muhakkak ki var.

Parça tercihinde ise elbette ki Shimano, SRAM çok hoş olur; ilandaki bisikletlerde en fazla aktarma kısmında tercih edilmiştir muhtelemen ( arka aktarıcı, aynakol, ön aktarıcı, vites/fren kolları). Onun dışında genel olarak donanım kalitesi bu markalarda aynı veya çok yakın ayarlarda diyebilirim.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...p-5.3-sifir-ayarinda-satilik-1147449748/detay bu paylaşmış olduğunuz ilandaki bisikletin arka göbeği değişmiş orijinali bu şekilde değil muhtemelen daha önceki dağılmış. Fiyatı ise fena değil.
Bianchi aspid (2.ilandaki) tavsiye edebilirim fena durmuyor gibi. 3. ilandaki Kron mekanik disk frene sahip bu da pek tercih edeceğim bir şey olmazdı açıkçası bu sebepten ötürü.

Yani sonuç olarak Bianchi aspid kadro boyu ölçüsü ve bisikletin genel durumu kontrol edildikten sonra alınabilir gibi duruyor.

Hocam gerçekten teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için Mosso wildfire ile ilgili görüşünüzü alabilir miyim başka bir forumda Mosso'yu al demişlerdi bende adamla buluşma ayarladım. Ön jantta 3 tel eksik olduğunu söyledi eğer hayır gelmez diyorsanız Bianchi'ye yöneleceğim dediğiniz gibi. Ha birde biraz çorba oldu sizi etiketlediğim yerin altındakilerini görün bütçeyi arttırdımda.

Merak etmeyin kadro boyunu vs. Onlara dikkat edeceğim.

Hocam gerçekten teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için Mosso wildfire ile ilgili görüşünüzü alabilir miyim başka bir forumda Mosso'yu al demişlerdi bende adamla buluşma ayarladım. Ön jantta 3 tel eksik olduğunu söyledi eğer hayır gelmez diyorsanız Bianchi'ye yöneleceğim dediğiniz gibi. Ha birde biraz çorba oldu sizi etiketlediğim yerin altındakilerini görün bütçeyi arttırdımda.

Merak etmeyin kadro boyunu vs. Onlara dikkat edeceğim.
Hocam şahsen bana soracak olursanız ben Mosso'ya bakmaya dahi gitmezdim, görüntüsü hoş duruyor kadro açısından epey hoşuma gitti peki neden gitmeyecek olduğumu belirtecek olursam: Başta 26 Jant olması ve bisiklet biraz hırpalanmış gibi özellikle jant teli kırık diyorsunuz, arka jantta normalde kullanımda dahi tel kırılabilirken, ön janttan tel kırılması da ancak sert bir kullanımda oluşur. Komik bir şekilde ön fren kolunun olmamasına ,sele borusunun bu kadar dip olmasına, ön vites kısmının aktarıcı kısmının olup da kol kısmının olmamasına( atlayıp zıplarken zinciri sabit tutabilmek için muhtelemen sökülmemiş) ,iki lastiğin farklı olmasına dayanarak bu arkadaş bisikleti dirt jump ve benzeri(bisikletin üretilme amacı dışında) bir amaçla kullanmış %99 ihtimal. Yani hasar gören tek yer jant olmayabilir( Görünüşte olmasa dahi daha sonradan sorun çıkarma ihtimali olan gevşemeler,kılcal çatlaklar mevcut olabilir.) Yani sırf görüntüsüne aldanıp bulaşmayın derim diğer forumdaki öneren arkadaşlar da belki kadrosunun yapılı olmasından ve mosso markasının iyi bir izlenim vermesinden( halbuki mosso bianchi kron vs gibi markalar 3 aşağı 5 yukarı aynı kalitededir) ötürü bu kanıya varmış olabilirler.
Bianchi ona göre daha diri ve yıpranmamış duruyor açıkçası ben yine tercihimi bianchi yönünden kullanırdım.
Ayrıca hocam siz yeni ilanlar ekledim olarak belirtmişsiniz fakat ben bulamadım.

Eyvallah hocam üşenmeden bu kadar şey yazdınız. Dediklerinizi bende düşündüğüm için gitmedim ve sizde aynı fikirde olunca rahatladım. Nasipse Bianchi'ye bir bakacağım. Sağ olun kendinize iyi bakın.

Eyvallah hocam üşenmeden bu kadar şey yazdınız. Dediklerinizi bende düşündüğüm için gitmedim ve sizde aynı fikirde olunca rahatladım. Nasipse Bianchi'ye bir bakacağım. Sağ olun kendinize iyi bakın.
Ne demek hocam yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, kazasız belasız sürüşler dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00