Merhaba mesajın bildirimi geç gördüm kusura bakmayın, ayrıca fikir istediğiniz için teşekkür ederim.
Yazdıklarınızı inceledim ve ön kaldırma, atlama, zıplama gibi hareketlerde bulunmak için 3 şeye çok dikkat etmek gerekiyor:
1-bisikletin jantları(jant göbekleri dahil)
2-bisikletin gidonu (malzemesi, uzunluğu, öncesinde ne amaçla kullanıldığı)
3-bisikletin maşası.
Genel olarak akrobasi hareketlerinde direkt bir kuvvete maruz kalan parçalar bunlar. Belirtilen fiyata elbette ki iş görecek bisikletler bulunabilir. Piyasadaki fiyatlar göze fazla geliyor çünkü epeyce fazla yazılıyor, sonucunda ise piyasa aşağı doğru çekiliyor. Benim de bir yol bisikletim var yaklaşık 3 aydır ilanda hurda parasına verdiğim halde yine satamadım.
İlanlara gelecek olursak 26 jant bisikletleri çok tavsiye etmiyorum hem kullanış zevki açısından hem de alım-satın kolaylığı konusunda zorluk çıkarabiliyor. Özellikle 1.80 boyunda biri için büyük bir kadro gerekecek( önemli bir not belirteyim, alacağınız bisikletin kadro boyu 18' veya 46 cm veya l kadro olması gerekiyor en basit ölçüm yöntemi aynakol orada vidasının orjininden sele borusu kelepçesenin en üst kısmına kadar metre ile ölçüldüğü zaman 45-46-47 cm gelmesi gerekiyor.) Büyük bir kadroda 26 jant biraz garip bir görüntü oluşturabiliyor. Tabii ki bu zevk meselesi illaki 26 olacak diyorsanız karışamam. İlandaki bisikletlerin açıkçası hepsi akrobasi hareketlerine gelecek bisikletler değil 1. sefer olmaz 2. sefer olmaz 3. seferde sıkıntı açma ihtimali muhakkak ki var.
Parça tercihinde ise elbette ki Shimano, SRAM çok hoş olur; ilandaki bisikletlerde en fazla aktarma kısmında tercih edilmiştir muhtelemen ( arka aktarıcı, aynakol, ön aktarıcı, vites/fren kolları). Onun dışında genel olarak donanım kalitesi bu markalarda aynı veya çok yakın ayarlarda diyebilirim.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...p-5.3-sifir-ayarinda-satilik-1147449748/detay bu paylaşmış olduğunuz ilandaki bisikletin arka göbeği değişmiş orijinali bu şekilde değil muhtemelen daha önceki dağılmış. Fiyatı ise fena değil.
Bianchi aspid (2.ilandaki) tavsiye edebilirim fena durmuyor gibi. 3. ilandaki Kron mekanik disk frene sahip bu da pek tercih edeceğim bir şey olmazdı açıkçası bu sebepten ötürü.
Yani sonuç olarak Bianchi aspid kadro boyu ölçüsü ve bisikletin genel durumu kontrol edildikten sonra alınabilir gibi duruyor.