>ssd : Kingston 240GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD 350
>hdd : Seagate Desktop SSHD 1TB 3.5" 7200RPM 251
>güç kay: CORSAIR RM SERİSİ 80PLUS GOLD 750W FULL MODÜLER GÜÇ 458
>kasa : CORSAIR GRAPHITE SERİSİ™ 780T FULL TOWER SİYAH 619
>işşlemci soğutucusu: Corsair Hydro H75 Sıvı Soğutma 314
Toplam 5971 Tl.
Evet arkadaşlar tavsiyelerinizi almak isterim. Şunu şunu değiştir, böyle olsa daha iyi olur dedikleriniz varmı ? fiyat limitim 6 bin tl. 100-200 lira oynama olabilir.
Bu işlemcinin ghz si düşük fakat seçtiğim işlemci kadar performans verirmi ?
Kasa konusuna gelicek olursak estetik açıdan bu kasayı seçtim fiyatı sıkıntı değil, full tower kasalar 500 liradan başlıyor zaten.
Dediğim gibi biraz geleceğe yönelik bir kasa olucak bu, o yüzden 16 gb ram seçtim.
Gelecege yonelik olacak tamam fakat gunumuz DDR4 RAM'leri cok pahali, umarim anlamissindir. 400TL'den 8GB RAM al, elinde 500TL'lik butce ile rahat et. Ardindan fiyatlar dusecek ve bir 8GB sansi daha olacak.
Haklısın teşekkür ederim. işlemci soğutucusu hakkında ne düşünüyosun. onda oldukça kararsız kaldım. Ucuz bir sıvı soğutma sistemi seçtim ama sıkıntı yaratır mı ?
Ddr 4 almak şu anda çok gereksiz çünķü hem fiyatlar doların yüksekliği sebebiyle çok yüksek, hem de Ddr 4 sistem toplanıldığı zaman çok da büyük bir performans artışı olmayacak .En fazla 3 5 fps için o uçurum fiyat farkına değmez. Ddr3 Ramler alıp mükemmel düzey ekran kartlarına yüklenmek çok daha mantıklı. www.hepsiburada.com: Asus Nvidia GeForce GTX 980 4GB 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E Fiyatı örneğin buna.
Ben 6000 tl'ye sistem kuracak olsam Z97 tabanlı kurardım.DDR4 ramlere,ve pahalı işlemcilerine vereceğim parayı GTX 980'e ayırırdım ve sıvı soğutmayı daha üst model seçerdim gene corsair marka.SSD'leride 2 adet 120 GB alıp raid(0) yapardım okuma ve yazma hızları dehşet olurdu.X99'lu ve GTX 970'li sistemi cebinden çıkaran bir sistem olurdu.
Şu an gereksiz olabilir fakat 2 sene sonra ddr3lerin hepsi ddr4'e imrenecektir merak etme bu arada işlemcini 5820K yap. PSU içinde olan bir kasa seç, ve ram'i 8'e düşür. SSD'yi 850 evo yap, tertemiz.