Hocam teşekkürler mesajın için, aklımdaki sıkıntıları dile getireyim bende o zaman.
Bütçem çok yüksek değil, yükseltme veya değiştirme yapmaya karar verdiğim zaman pc'yi 2.500 TL gibi bir fiyata satmayı ( yani 3000-3500 TL bütçem var şuanki bilgisayarıma ek olarak ) düşünüyorum. AOC FullHd monitörüm kalacak onla devam edicem. Şuanki pc ile PUBG orta ayarlarda 60-90 fps droplu oynuyorum buda beni tatmin etmiyor maalesef. Bunun dışında APEX Legends, GTA V, DOTA 2, Witcher gibi oyunları oynamayı severim. Yani yüksek performans gerektirecek oyunlarıda oynuyorum.
Şuan 2133 mhz 8 gb ram var sistemde fakat ramleri aynı hızda dual yapmam benim performansımı arttırır mı? Anakartım i7 7700k destekliyor fakat yaptığım güncelleme gene 2 seri düşük olmuş olacak bulunduğumuz zamana göre (birde k serisi için ayrı soğutucu almam gerekecek ki anakart sökme takma işindende çok anlamam ). Ekran kartımda RX 480 fakat çokta memnun değilim bildiğiniz gibi 1060 seviyesinde bir ekran kartı. Bu arada kasadanda çok memnun değilim Aerocool GT modeli fakat kasa içerisinde fan yok, sadece ekran kartı ve işlemci stok fanı var. Daha ısınma problemi yaşamadım allaha şükür, fakat ilk mesajımda belirttiğim bilgisayarın kasası daha dolu gözüktü ve sıvı soğutmaya sahip. 1070 TI ekran kartı olmasıda avantaj olduğunu düşünüyorum 1080p için, 1 sene belki darboğaz yaşarım, 2020-2022 yıllarında ise yeni oyunlarda Full-HD için üst seviye ekran kartım olmuş olur diye düşünüyorum.
Önerdiğim pc’nin pahalı olduğunu falan mı düşündünüz, yoksa şuanki sistemimden daha performanslı olmayacağından dolayı mı öyle söylediniz merak ettim. Çünkü şuan kullandığım pc’nin nerdeyse her ekipmanını upgrade etmem gerektiğini düşünüyorum kasa dahil
ama belirttiğim pc’de en azından 1600x işlemci, sıvı soğutma ve 1070Tİ ekran kartı mevcut.