Yunus YENER
Megapat
Daha fazla
@Tesla Bobini Tavsiye için teşekkürler. Zaten şu an ilk sırada attığınız beyaz Corsair RM850'nin, RM850X modeli var bende fakat sonradan 4070 TI ekran kartına yönelmek istediğim için güç kaynağını kullanmadan direkt PCIe 5.0'e yönelmek istedim.Hocam bu her türlü işinizi görecektir ama siz bilirsiniz yine de;
Corsair 850W RM White Series RM850 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
Corsair 850W RM White Series RM850 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr
PCI-e 5.0 istiyorsanız eğer o zaman bunu alın;
CORSAIR RM850x Shift 850W 80+ Gold PCI 5.0 ATX 3.0 Siyah Full Modüler 135mm Fanli PSU | ITOPYA
CORSAIR RM850x Shift 850W 80+ Gold PCI 5.0 ATX 3.0 Siyah Full Modüler 135mm Fanli PSU En iyi fiyat seçenekleri ile CP-9020252-EU ITOPYA'dawww.itopya.com
@Sir Benjamin Tavsiye ve uyarınız için teşekkürler. En son Loki'yi incelediğim için ASUS TUF Gaming 850G ATX 3.0 modeli yerine Loki'yi yazmışım dalgınlıkla.Loki'nin form faktörü SFX-L olduğu için onu elemeniz gerekecek.
FSP Hydro PTM PRO ATX3.0 PCIe5.0 1200W 80+ Platinum Tam Modüler Güç Kaynağı
1200W, 80+ Platinum, ATX 3.0, PCIe 5.0, Tam Modülerwww.qp.com.tr
GamersArena güvenilir mi bilmiyorum ama öyleyse orada daha uygun:
FSP Hydro PTM PRO ATX3.0 GEN-5 (PCIe5.0) 1200W 80+ Platinum 120mm Fan Modüler Power Supply « Gamers Arena - İntegra Teknoloji A.Å.
Gamers Arena, BiliÅim (Gaming) sektörüne yeni bir perakende zinciri ve güçlü e-ticaret anlayıÅı ile sektöre farklılık kazandıracak güçlü adımlar ve tecrübeli personeller ile müÅteri memnuniyeti odaklı çalıÅmayı prensip edinmiÅtirwww.gamersarena.com.tr
PCIE5 olmayan sürümü ile olan sürümünün iç yapılarını karşılaştırınca aynı platform olduklarını fakat iç yapıda minimal farklar olduğunu görmekteyim, performansın çok farklı olacağını sanmam ancak biraz fark olabilir. @Andar Han aynı modelin tüm ATX3.0 yükseltmeleri aynı iç yapı değilmiş bunu da gördük böylece, ama aynı platform olarak kaldığını kabul edebiliriz hala.
Fiyat olarak daha uygun ve verebildiği güç daha fazla. O seviyede psular zaten belli bir standartın üzerinde oluyor.@Tesla Bobini Tavsiye için teşekkürler. Zaten şu an ilk sırada attığınız beyaz Corsair RM850'nin, RM850X modeli var bende fakat sonradan 4070 TI ekran kartına yönelmek istediğim için güç kaynağını kullanmadan direkt PCIe 5.0'e yönelmek istedim.
Burada esas merak ettiğim 850W veya 1000W PCIe 5.0 modellerinde özellikle yurtdışı kullanıcıların ve yapılan incelemelerin hangi doğrultuda olduğu ve bununla alakalı edinilen bilgilerden faydalanmak. Nitekim bir yandan bende araştırmaya devam ediyorum. İçimden bir ses yeni güç kaynaklarında da tercihimin Corsair'den yana olacağını söylüyor ama önce yine de bilgi edinmekte fayda var.
@Sir Benjamin Tavsiye ve uyarınız için teşekkürler. En son Loki'yi incelediğim için ASUS TUF Gaming 850G ATX 3.0 modeli yerine Loki'yi yazmışım dalgınlıkla.
Açıkçası FSP ürünlerine karşı ön yargılı birisi değilim fakat muadillerine nazaran yük altında bir tık daha sıcak çalıştığını okumuştum. Nitekim eski Corsair RMx iç yapısıyla, güncel PTM Pro iç yapısını karşılaştırdığımda FSP'nin daha az ve ufak soğutma blokları kullandığını görüyorum. Yeni Corsair Shift serisinin iç yapısını kontrol etme fırsatım ise olmadı henüz. Bilmiyorum belki gözden kaçırdığım başka bir nokta olabilir bu konuyla ilgili.
Her ne kadar 1200W ihtiyacım olmasa da, platinum sertifikaya sahip olması bir yanda da FSP'yi tercih edilebilir hale getirmiyor değil.
Neden bir Corsair Shift, MSI, Thermaltake GF3 veya TUF Gaming yerine FSP Hydro PTM Pro tercih edilmeli sizce?
Daha büyük soğutucular çok önemli değil, CWT'nin çoğu PSU'sunda imza hareketi büyük soğutucu kullanmamasıdır ama pek ısındığını göremezsiniz yine devre elemanlarının. Sıcak çalışma mevzusu modelden modele değişir, zaten standart olan 40-50 derece arası bir sıcaklıkla çalışır neredeyse tüm PSU'lar.Açıkçası FSP ürünlerine karşı ön yargılı birisi değilim fakat muadillerine nazaran yük altında bir tık daha sıcak çalıştığını okumuştum. Nitekim eski Corsair RMx iç yapısıyla, güncel PTM Pro iç yapısını karşılaştırdığımda FSP'nin daha az ve ufak soğutma blokları kullandığını görüyorum. Yeni Corsair Shift serisinin iç yapısını kontrol etme fırsatım ise olmadı henüz. Bilmiyorum belki gözden kaçırdığım başka bir nokta olabilir bu konuyla ilgili.
Ben tercihimi PTM Pro'dan yana kullanırdım. Corsair RMx Shift düz RMx kadar iyi değil ona baktım, A-G pek iyi değil bu seçenekler arasında, TUF Gold serisinin incelemesi yok, GF3 850'de sekonder kapasitör kalitesi düşük ve performans meh. Ripple harici diğer konularda o kadar da iyi bir performansı yok.Neden bir Corsair Shift, MSI, Thermaltake GF3 veya TUF Gaming yerine FSP Hydro PTM Pro tercih edilmeli sizce?
Anladım, teşekkürler. Özellikle PSU karşılaştırmaları yaparken hwbusters incelemelerinden yararlanıyorum. Benimde gördüğüm kadarıyla genel anlamda PTM Pro bir adım önde. Tabi yeni çıkan PTM Ti Pro'yu saymazsak.Daha büyük soğutucular çok önemli değil, CWT'nin çoğu PSU'sunda imza hareketi büyük soğutucu kullanmamasıdır ama pek ısındığını göremezsiniz yine devre elemanlarının. Sıcak çalışma mevzusu modelden modele değişir, zaten standart olan 40-50 derece arası bir sıcaklıkla çalışır neredeyse tüm PSU'lar.
Ben tercihimi PTM Pro'dan yana kullanırdım. Corsair RMx Shift düz RMx kadar iyi değil ona baktım, A-G pek iyi değil bu seçenekler arasında, TUF Gold serisinin incelemesi yok, GF3 850'de sekonder kapasitör kalitesi düşük ve performans meh. Ripple harici diğer konularda o kadar da iyi bir performansı yok.