6000 TL'ye Oyun Sistemi Önerisi

Hangi GeForce Gtx 980

• Oy verenlerin toplamı
    13

OktayGurur

Hectopat
Yer
isvec / Stockholm
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim üzere 6000 TL'ye kadar bir oyun bilgisayarı toplamak istiyorum. Biraz araştırıp kendime bir liste yaptım. Oradan yola çıkarak bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Değiştirmem gereken parçayı ve nedenini söylerseniz sevinirim.

200.png

Not: ( :- ) işareti İsveç para birimi olan Kron'dur. 1: - = 0,30 TL'ye tekabül eder.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba

- Öncelikle pc için bir tane kasa seçmeni öneririm. Cooler Master CM690 iii modeli gayet çok güzel geniş bir kasadır.
- 8 GB DDR3 Ram yeterli olacaktır. 1600 Mhz CL9 olması daha iyi olur.
- Ekran Kartında ise MSI GTX 980 tabii ki iyi ama fazla para vermen gerekmez. MSI GTX 970´de gayet çok çok iyidir. Bence aralarında ki fark sadece fiyati.
- Harddiskinde RPM sayısını göremedim. 7200 ise sorun yok.

Son düzenleme:
İlgin için teşekkürler. Arkadaşlar açıkçası donanımdan anlamam. Kulaktan dolma ve biraz araştırma sonucu bu listeyi yaptım.

-32 GB seçmemin sebebi 2400 MHz DDR3 RAM sadece bu vardı. Kit halinde olduğu için attım sepete. CL 9 ne oluyor biraz açar mısın ?
-GTX 980 ve 970 kıyaslamasını izlemedim açıkçası.
- Harddisk'e bir öneri yapabilir misiniz ? Sayfada RPM = IntelliPower bu şekilde yazıyor. Anlamadım bende :D

Komplett.se - HyperX Savage DDR3 2400MHz 8GB bunu buldum ama CL 11 diyor.

RPM = IntelliPower ihtiyaca göre dönüş hızını belirliyor ve 7200 RPM" den daha düşük performans sağlıyor. Bu ürünü silip yerine 7200 RPM olan bir harddisk almanı öneririm.
Bir de Kingston SSD yerine Samsung marka SSD almanı öneririm. Rakiplerine göre daha hızlı ve uzun ömürlüdür.

Komplett.se - Crucial DDR3 BallistiX Sport 1600MHz 8GB

Bu ürün daha da uygun alabilirsin.

Harddisk kısmını anladım Halil bey. SSD'yi birazdan gözden geçireceğim. RAM'i araştırdığın için ayrıca teşekkür ederim. CL olayını biraz araştırdım. CL 7, 9, 10 ve 11 diye değişiyor. Bir gecikme değerinden bahsediliyor. CL düşük MHz'i yüksek RAM ideal RAM oluyor yanlış anlamadıysam. Ama olmuşken 16 GB olsun. Zararı olmaz herhalde :D Ne hikmetse CL 9 olan RAM'ler 4 GB'ı geçmiyor. 4x4 yapmam gerekecek. Bir dezavantaji var mı bu şekilde olmasının?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı