6000 TL'ye sistem önerisi

Mihrakı

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba. 5000 TL bir bütçem var. Şu aralar bu parayla 1.el toplamak zor o yüzden 2. el bir sistem toplayacağım fakat donanım konusunda pek bir bilgim yok. Zorlarsak 6000 TL de olabilir. Hangi sistem parçaları beni mutlu eder bir tavsiyeniz var mıdır? Bu dolar kuru iyice artacağı için ve çip krizi de olduğundan erkenden bir PC toplamak istiyorum. Fakat bu çip krizinin ya da dolar kurunun daha iyi hale geleceğini düşünüp 4,5 ay beklememi tavsiye eden varsa onlarında yorumlarını beklerim... Bir de apu sistem tavsiye eder misiniz ?

Son düzenleme:
Merhaba. 5000 TL bir bütçem var. Şu aralar bu parayla 1.el toplamak zor o yüzden 2. el bir sistem toplayacağım fakat donanım konusunda pek bir bilgim yok. Zorlarsak 6000 TL de olabilir. Hangi sistem parçaları beni mutlu eder bir tavsiyeniz var mıdır? Bu dolar kuru iyice artacağı için ve çip krizi de olduğundan erkenden bir PC toplamak istiyorum. Fakat bu çip krizinin ya da dolar kurunun daha iyi hale geleceğini düşünüp 4,5 ay beklememi tavsiye eden varsa onlarında yorumlarını beklerim...
Parça parça bulmak yerine 2.el hazır sistemler var onlara bakabilirsiniz.
Gerekli testleri yapıp alın

Merhaba. 5000 TL bir bütçem var. Şu aralar bu parayla 1.el toplamak zor o yüzden 2. el bir sistem toplayacağım fakat donanım konusunda pek bir bilgim yok. Zorlarsak 6000 TL de olabilir. Hangi sistem parçaları beni mutlu eder bir tavsiyeniz var mıdır? Bu dolar kuru iyice artacağı için ve çip krizi de olduğundan erkenden bir PC toplamak istiyorum. Fakat bu çip krizinin ya da dolar kurunun daha iyi hale geleceğini düşünüp 4,5 ay beklememi tavsiye eden varsa onlarında yorumlarını beklerim...

Nerede oturuyorsun? Ona göre hazır 2.el sistemlere bakalım.

İstanbul'da bol bol bulabilirsin Facebook'ta gruplara gir ben sana bir tane önereyim bildiğim kadarıyla en iyi grup o modart PC ailesi 2. el alım satım grubu burada mesela fiyat pahalıysa gönderi onaylanmıyor benim 3-4 gün önce sattığım sistemi yazayım ona göre kafanda bir fiyat oluşsun. Rampage RM344 144Hz 1ms monitör ASUS GTX 780 dcuıı i3 7100 120GB SSD 1TB HDD ASUS Prime B250M-K anakart 500W 80+ Xigmatek PSU 4X ARGB fanlı camlı mesh kasa bu sistemi 5100 TL'den verdim yanında ucuz bir hoparlör ve klavye hediye ettim sonra üstüne 1900 koydum 10400F 240GB SSD GTX970 Galax Black ex OC ve MSI Optix MAG275r topladım.

İstanbul'da bol bol bulabilirsin Facebook'ta gruplara gir ben sana bir tane önereyim bildiğim kadarıyla en iyi grup o modart PC ailesi 2. el alım satım grubu burada mesela fiyat pahalıysa gönderi onaylanmıyor benim 3-4 gün önce sattığım sistemi yazayım ona göre kafanda bir fiyat oluşsun. Rampage RM344 144Hz 1ms monitör ASUS GTX 780 dcuıı i3 7100 120GB SSD 1TB HDD ASUS Prime B250M-K anakart 500W 80+ Xigmatek PSU 4X ARGB fanlı camlı mesh kasa bu sistemi 5100 TL'den verdim yanında ucuz bir hoparlör ve klavye hediye ettim sonra üstüne 1900 koydum 10400F 240GB SSD GTX970 Galax Black ex OC ve MSI Optix MAG275r topladım.

Evet gerçekten özellikle Facebook marketplace de fiyatının biraz altında bulmak mümkün.

İstanbul/Esenler Avrupa Yakasında

Evet gerçekten özellikle Facebook marketplace de fiyatının biraz altında bulmak mümkün.

Sıfır olarak da en uygun bu gibi Dark Teknobiyotik AMD Ryzen 3 1200 8GB 240GB SSD RX560 Freedos Masaüstü Bilgisayar (DK-PC-A2.5) : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Son düzenleme:

Sıfır olarak da en uygun bu gibi Dark Teknobiyotik AMD Ryzen 3 1200 8GB 240GB SSD RX560 Freedos Masaüstü Bilgisayar (DK-PC-A2.5) : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Sağolun bir de 2. el alırken nelere dikkat etmem gerek söylerseniz çok yardımınız dokunur <3

Sağolun bir de 2. el alırken nelere dikkat etmem gerek söylerseniz çok yardımınız dokunur <3
Kasada kırık vs. var mı diye bakabilirsin.
Tüm portları dene USB vs.
Sistem testleri yap. Userbenchmark, Furmark gibi testleri yap.
Furmark da 15 dakika test sürsün. Test ilk başta düşük sıcaklık ile başlayıp 10. dakikada sabitlenir.
15.dakika ya kadar max 1-2 derece çıkar fazla çıkar ise dereceler sakın alma derim.
Sonra oyunlarda FPS testi yaparsın
Daha detaylı test ister isen AIDA64 vs. yap
Furmark testinde 16x e al ve 1920x1080 yap
Fan seslerine dikkat et.
Sistemin içine vs. bak, CPU-Z ile parçalara bak
Ve önerim faturasız cihazı alma.
Garantisi devam ederse biraz daha iyi olur.
Ben böyle işlemleri yaparak aldım cihazı ve maşallah iyi kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı