6000₺'ye RTX 2060 + i5 9400F + 16GB RAM Sistem Alınır mı? Vatan Bilgisayar

Crixbesa

Centipat

Bu sistemi satın almayı düşünüyorum. Link'e bakamayacaklar için özellikleri yazdım.

Ekran Kartı: ASUS Dual RTX 2060 EVO 6GB GDDR6 192Bit DX12
İşlemci: i5 9400F 9. Nesil 2.9 GHz 14nm Intel
Anakart: ASUS PRIME B365M-K Intel DDR4 2666MHz M.2 Anakart
Kasa ve PSU: RAMPAGE AZOR 4x120mm RGB Fanlı 600W 80Plus Bronze MidT ATX Gaming Kasa
RAM: Kingston 16GB (2x8) HyperX Fury Black DDR4 2666MHz CL16 1.2v
SSD: WD 500GB Blue Sata III 560 Okuma / 530 Yazma 3D-NAND SSD Disk

Sistem fiyatı toplam'da 6021₺

Bugün sipariş vermeyi düşünüyorum, sizce uyumsuz veya sorun olan bir şey var mı?

Not:

Ailemi ikna edemediğim için bir tek Vatan'dan sipariş vermeme izin verdiler. Diğer sitelere güvenmiyorlar her ne kadar mantıksız olsa da.

Sistemi Hazır OEM olarak gördüğüm için fiyatı budur. Parçaları tek tek hesaplayınca Vatan'da 8.000₺ Küsür çıkıyor.

AMD Sistem isterdim fakat fiyat bakımından Hazır OEM sistemler'de (Vatan) R5 3600 olan sistem 300₺ daha fazla ve ailem 6.000₺'yi geçmesine izin vermiyor.

RTX 2060 ile i5 9400F darboğaz yapar mı? Bu işlemci bu kartı besleyebilir mi?

PSU'yu değiştirmeni tavsiye ederim. Ayrıca R5 3600 alabilirsen bu sistemden çok daha performanslı ve stabil olacaktır. Yüzlerce saat i5 9400F+RTX 2060 oyun tecrübem var hiçbir zaman FPS drop vs yaşamadım. Rahat rahat besler merak etme.

Değiştirmem mümkün değil, hazır oem sistem olarak alıyorum. Yoksa ben de AMD işlemci tercih ederdim fakat onun olduğu sistem 300₺ fazla ve ailemi 6.000₺ den fazla olmayacak diye zor ikna ettim PSU neden değiştirmeliyim? 80 Plus Bronze var, 6-7 ay idare ederse zaten iyi bir PSU alırım.

PSU Rampage olmasaydı önerebilirdim.
6-7 ay idare eder mi beni? 80 Plus Bronze var. Önümüzdeki zamanlarda yeni PSU alırım fakat şu an sistemi değiştiremem parçalarını hazır oem sistem olduğu için vatan'da.

Şansına bağlı, yıllarca kullanıp hiç sorun yaşamayanda var. Acelen yoksa Vatan Bilgisayar KDV indirimlerini bekle daha iyi sistemler dizilir.

Şansına bağlı, yıllarca kullanıp hiç sorun yaşamayanda var. Acelen yoksa Vatan Bilgisayar KDV indirimlerini bekle daha iyi sistemler dizilir.

1 Haziran'da mağazalarını açacaklarını duyurdular, KDV indirimi de olacakmış açılışa özel eğer olursa belki daha uyguna gelir. Fakat Hazır OEM sistemlerinin parçalarını değiştiremiyorum. Parçaları tek tek vatan'dan topladığımda 8.000₺ çıkıyor. İncehesap vb. yerlerde minimum 7.500₺ çıkıyor buna göre 6.000₺'ye böyle bir sistem toplamak çok avantajlı.

İstediğim şey beni 6-7 ay idare etsin, sonra yeni kaliteli bir PSU ve iyi bir İşlemci Soğutucu ekleyeceğim.

PSU Hariç lokum gibi.

Neden herkes PSU kötü diyor, açıklar mısınız acaba? Sebebini anlayamıyorum bilgim olmadığından.

6-7 Ay idare eder mi beni? sonra yeni PSU alacağım.

Diğer sitelerde 7.500₺ minimum çıkarken bu sistem burada 6.000₺'ye alabiliyorum.

Alabilirsiniz hocam sonuçta Vatan garantili olacak sorun çıkarsa dayanırsın kapılarına garanti etiketi varsa sökme yeter.

O fiyata bu özellikte bir bilgisayarı özellikle bu kur seviyesinde görebileceğimizi pek sanmıyorum. Bence alınabilir. Ama bu kadar paraya biraz güven vermesi gerek diye düşünüyorum. O güveni sarsanlar da:
  • Rampage PSU. Aslında 80 Plus Bronze var ama markası güven vermiyor. Yani sisteme güç veren bir parçadan bahsediyoruz.
  • Bir de 9400F işlemci. Bu arkadaşın online açık dünya veya normal açık dünya oyunlarında sıkıntı yaratacağını düşünüyorum. Oyun oynarken arka planda Chrome, Discord veya herhangi bir işlem yapan uygulama açık bırakıyorsanız bence 3600 daha sağlam bir tercih olur derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…