Rtx 3080 ve i5 12400f kombinasyonunda bir sistemim var.
Haliyle en az 2k çözünürlükte bir monitör kullanmam lazım ve genellikle FPS oyunları oynuyorum Squad, csgo, escape from tarkov vb.
100Hz-200hz arası 2k ve 27 inç curved monitörleri araştırdığımda (Samsung Odyssey G5, asus tuf gaming vg27vq vb.) insanların çok fazla ghostingten yakındığını ve bunun VA panel kaynaklı olduğunu öğrendim bu nedenle kavisli ekrandan vazgeçtim fakat düz ekranların daha pahalı olduğunu fark ettim ve 6000TL olan bütçemi aşıyorlar. Sonuç olarak curved ekran araştırmama devam ediyorum fakat hiçbirini test etmeden emin olamam ve test etme şansımda yok.
Kısaca:
6K bütçede 100Hz üstü 1ms 2K çözünürlükte minimum ghostinge sahip monitör önerilerinize açığım.
Eğer aradaki farka değeceni düşündüğünüz bir model varsa bütçeyi 7000'e de çekebilirim
Ips ve va arasında fiyata oranla benzer ghosting sorunu elbette var. Rekabetçi oyunlar için Hz değeri önemli olduğu için renk doğruluğu konusuna takılmazsanız 6-6.5k civarı Asus, LG, MSI arasında modeller sizi uzun süre idare edecektir. Fiyatı makul tutmak adına pivot, sağa sola döndürme gibi özellikleri; USB gibi giriş çıkış portlarından feragat ederek fiyatı düşük tutabilirsiniz.
Bir link paylaşıyorum, az da olsa yabancı diliniz varsa istediğiniz özellikleri sağda açılan menüden seçerek gerekli listeye ulaşabilir, modelleri Google üzerinden aratarak ülkemizde satılan modelleri inceleyebilirsiniz. Unutmayın ki bu bir inceleme sitesi ve hiç bir zaman makul olan en mükemmeli bulamayacaksınız. Burada önemli olan nokta ülkemizde satılan modellerde kullanıcı yorumları okuyarak seçmek.
Benim memnun olduğum model genel anlamda giriş seviyesi de olsa beni tatmin ederken, orta-üst seviye bir modele sahip olan biri bunu yere batırıp kendininkini yüceltebilir ya da sahip olduğundan bile memnun olabilir.
Stok durumuna göre fiyatlar aşırı yükselmiş durumda şuan ben de 3080 13600 sistem için monitör bulmakta zorlanıyorum.
Nacizane MSI 274qrf (-qd olan değil) modelini popüler olması ve nispeten makul fiyat olması sebebiyle önerebilirim. Ancak stok konusu problem olduğunu düşünüyorum, fiyatlar şuan çok yüksek.
Ghosting olayı ilk önce panel sonra marka ve model sonra şans meselesi. Şimdi size önerilen monitörü kullanan 5 kişide ghosting yoktur fakat size denk gelebilir.
Tavsiyelere gelirsek. Cooler M bu monitörü takip et. Eğer Sinerji indirim patlatırsa kaçırma. Asus Monitör renk ve siyahlarda biraz sınıfta kalsa da işini görür.
Umarım yardımcı olur. 6-7 Bin TL civarı, belki bu ay indirimler ile daya uyguna da bulunabilir. Dediğim gibi kendim için iyi olmayan bir şeyi başkasına da öneremem.
Ayrıca şu model şuan az da olsa indirimde olduğu için değerlendirilebilir:
En ucuz Asus TUF Gaming VG27AQZ 27" 1 ms WQHD IPS Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus TUF Gaming VG27AQZ 27" 1 ms WQHD IPS Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 10.699,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Viewsonic XG270QC 27” 165Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!