Arkadaşlar selamlar öncelikle uzun bir yazı olacak uyarayım
Bilgisayarımı değiştirmenin artık vakti geldiği için yeni bir sistem toplamaya karar verdim en son 9 sene önce bilgisayar almıştım hala onu kullanmaktayım. Genel olarak özellikleri ;
intel core 2 duo 1.8 işlemci
ati radeon hd 2600 pro ekran kartı
ecs 945gct-m2 anakart
2x 1gb kingston ddr 2 ram
500gb hdd
Bugüne kadar beni çok iyi idare etti hala en düşük ayarlarda sorunsuz world of warcraft oynayabiliyorum 20-40fps arası, ara sıra bilgisayarımı yenilemek aklıma geldi ama her zaman alacaksam iyi bir şey alayım kafasında olduğum için bütçemi aşan fiyatlar çıkartıp erteledim bu olayı. Overwatch isimli oyunun çıkmasıyla beraber kemerleri biraz sıkıp bütçe ayırdım yeni bilgisayar için.
Bilgisayarın kullanım amacı, World of warcraft, overwatch, diablo 3 gibi oyunlarda yüksek performans verebilecek. Youtube kanalı için kayıt yapmak ve twitch'de canlı yayın'da yapmak istiyorum.
Bütçem 6000TL ben aşağıdaki sistemi topladım önerilerinize açığım
bu arada gtx 1070'i beklemeyi düşünmüyorum en kısa zamanda overwatch'da arkadaşlarıma katılmam lazım bilgisayarı 2gün içerisinde alacağım. Ve alacağım bilgisayar beni en az 4-5 sene götürsün istiyorum
öyle bilgisayarıma çok dosya indiren birisi değilim, oynadığım 2-3 oyun belli, o yüzden HDD almadım sadece 500gb ssd yeterli gördüm.
Toplam : 5524 TL ediyor artan 400-500TL ile de monitör almayı düşünüyorum.