Arkadaşlar merhaba. Yeni bilgisayar topladım kronik sorunlu SSD almışım, iade ettim onu. Neyse SSD arayışı içerisindeyim. Buradaki rehberleri falan okudum, alabileceğim SSD'leri sıraladım liste yaptım ama kafam iyice çorba oldu; iki üç gündür uğraşıyorum çıkamadım işin içinden. Oluşturabildiğim liste şu.
Fiyatlar hep Amazon Türkiye bazlı fakat değişiyor tabii sürekli.
Windows kuracağım, oyun yüklerim, yaklaşık 100GB da ıvır zıvır dosyalarım olur. 500GB civarı yeterli olur diye düşünüyorum. Başka bir depolama -HDD, başka SSD- kullanmayacağım bu arada.
Amazon Türkiye tarafından satılan en fazla 600 TL'lik 5000GB civarı -480 512 arası oluyor sanırım genelde SSD'ler, baktılarım öyleydi- SSD önerir misiniz? M.2 veya SATA önerebilirsiniz, hızlı olması tercihimdir -uzun süredir şikayetçiyim çünkü şu anki sekiz yıllık bilgisayarımın yavaşlığından
- ama karar da veremedim SATA mı M.2 mi diye, bu bütçeyle alınabilen M.2 NVMe'ler çok iyi olmuyor galiba. Dediğim gibi kafam karışık bayağı
.
Özellikle sizlerin - @Rambo Okan Güler @teresamendoza @PossibleTurco - değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Fiyatlar hep Amazon Türkiye bazlı fakat değişiyor tabii sürekli.
Windows kuracağım, oyun yüklerim, yaklaşık 100GB da ıvır zıvır dosyalarım olur. 500GB civarı yeterli olur diye düşünüyorum. Başka bir depolama -HDD, başka SSD- kullanmayacağım bu arada.
Amazon Türkiye tarafından satılan en fazla 600 TL'lik 5000GB civarı -480 512 arası oluyor sanırım genelde SSD'ler, baktılarım öyleydi- SSD önerir misiniz? M.2 veya SATA önerebilirsiniz, hızlı olması tercihimdir -uzun süredir şikayetçiyim çünkü şu anki sekiz yıllık bilgisayarımın yavaşlığından
Özellikle sizlerin - @Rambo Okan Güler @teresamendoza @PossibleTurco - değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: