Bütçe nedir? 80+ olayı sadece güç tasarrufunu gösterir. Mesela 80+ White bir güç kaynağı en düşük %80 verimli iken 80+ Bronze güç kaynağı en düşük %85 verimlidir. Elektrik faturası cebimde kalsın diyorsanız AeroCool 650W 80+ Gol Yeşil LED öneririm. Everest, Frisby ,Boost, Dark gibi markalardan uzak durun.
Bütçe nedir? 80+ olayı sadece güç tasarrufunu gösterir. Mesela 80+ White bir güç kaynağı en düşük %80 verimli iken 80+ Bronze güç kaynağı en düşük %85 verimlidir. Elektrik faturası cebimde kalsın diyorsanız AeroCool 650W 80+ Gol Yeşil LED öneririm. Everest, Frisby ,Boost, Dark gibi markalardan uzak durun.
Verimlilik farkı var. Standart arttıkça verimlilik artar. Düz +80 PSU'larda bu değer %80 oluyor, Bronze sertifikalı PSU'lar da ise %85'e kadar çıkabiliyor. Daha üst kademeleri de var tabii. Ama asıl önemli olayı kısaca anlatayım. Mesela sisteme gereken güç 500W diyelim, %80 verimliliğe sahip bir PSU, prizden 500W/0.8 = 625W güç çekmiş oluyor. Yani gereği kadar güç çekmiş olmuyor, fazladan 125W güç çekmiş oluyor. Bu da direkt uçup kaybolmuyor tabii, sana ısı enerjisi olarak geri dönüyor Eğer %90 verimliliğe sahip bir PSU olsaydı, prizden 500W/0.9 = 555W güç çekmiş olacaktı. Yani verimlilik arttıkça prizden çekilen güç azalır, daha az ısı ortaya çıkar ve PSU'nun fanı daha sessiz çalışır. Aynı zamanda elektrik faturası da daha tutarlı gelir. Olayı da budur.
Önerim bu PSU. Neden diye sorarsan Youtube'de üretim videoları var FSP bu işi yapıyor diyebilirim. Yarı otomatik makinelerle her aşamada gözle kontrol yapılıyor. Beni etkileyen kısım bu. Siparişini verdim aceleniz yoksa denedikten sonra size değerlendirme yapabilirim.