Çözüldü 60A Erdil akü tesisatı kaldırır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aykutsert

Kilopat
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Araç 98 model polo 1.4 Comfortline, üzerinde 60 amperlik erdil marka akü var, LPG kullanıyoruz.

Yapılacak tesisat:
  • Ön kapılara 1 takım mobass kolon.
  • Arka cama 1 takım mobass midrange.
  • 1 adet JBL 1000 watts subwoofer.
  • 1 adet for-X 4x60 amfi.
  • 1 adet Pioneer teyp.

Not:
Tesisatı yapacak kişi akü kaldırır diyor, bir başkası kaldırmaz diyor.
Bir de teyp e anahtar koydurmamı söyledi, tesisatı çekecek kişi doğan mı şahin mi bu diyor, kontağa bağlayacağım diyor.

Gerçekten bu işten anlayan arkadaşlar bilgi verebilir mi?
Bütçe ancak yukarıdakilere yettiği için sonradan ekstra bir şey çıkmasını istemiyorum.
Teşekkürler.

Çözüm

Kullandığınız amfinin ve hoparlörlerin toplam çektiği gücü hesaplarsanız en mantıklısı olur. Mesela 60A'lik bir akü 12*60 = 720W ise sizin amfiniz de 1440W çekse, o akü sizi yarım saat götürecektir. Tesisatın kaldırmaması için sürekli olarak 3000W gibi bir değer çekerseniz anca o zaman akünüz çok hızlı boşalır ve buna kaldırmıyor diyebilirsiniz. Ona bakacak olursak marş motorları anlık olarak 200a gibi değerler çekebilir ama anlık olarak çektiği için bunu göz ardı edersiniz.
60A'lik akü ve 3000W 5 kanal soundmax amfi daha fazlasını kaldırıyordu.

O zaman düşünmeme gerek yok sanırım. Araba şu an anahtarcıda, akşam da tesisat için götürecekler yarına çıkacak, 1 hafta önceden randevu ayarladık. Yarın akşam göreceğiz bakalım nasıl bir şey olacak.
Aküyü 2 3 yılda bir değiştiriyoruz, en son geçen sene değiştirdik, olmadı bir daha ki sefere 72 amperlik takarız.

Kullandığınız amfinin ve hoparlörlerin toplam çektiği gücü hesaplarsanız en mantıklısı olur. Mesela 60A'lik bir akü 12*60 = 720W ise sizin amfiniz de 1440W çekse, o akü sizi yarım saat götürecektir. Tesisatın kaldırmaması için sürekli olarak 3000W gibi bir değer çekerseniz anca o zaman akünüz çok hızlı boşalır ve buna kaldırmıyor diyebilirsiniz. Ona bakacak olursak marş motorları anlık olarak 200a gibi değerler çekebilir ama anlık olarak çektiği için bunu göz ardı edersiniz.

Çözüm

Anladım hocam teşekkürler.

Tesisat takıldı, şimdilik beğendim sorunsuz. Konu kilitlenebilir.

Son düzenleme:
hocam sana bi sorum var
benim evde 2 oval hoparlör dynamat 900watt rs6911 + 30 amper adaptör +4*40 wattlık teyp var prize takıp kullanıyorum sıkıntı yok
şimdi ben bu hoparlör ve teybi bisiklete takmak istiyorum kaç amperlik bir akü almam lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…