60FPS video izlemek için GT 1030 vs 1050 Ti

asrinfindik

Kilopat
Yer
TR | DE
Daha fazla  
Meslek
3.Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Herkese merhabalar,

Daha önceden bu soruyla konu açıldığını biliyorum ama ekstra olarak sormak istediğim var. Masaüstü bilgisayarım yaklaşık 10 yaşında ve 10 sene sonra tekrar canlandırmak için ona parçalar aldım. Bilgisayarımda Gigabyte GA-EP43C-DS3 anakart var, yani DDR2+DDR3 bir anakart. 60 FPS olan hiç bir videoyu izleyemiyorum. Bunun için ekran kartını mı değiştirmem lazım? Mevcut ekran kartımın modeli ATI Radeon HD 4350. Bu ekran kartını 8-9 senedir kullanıyorum ve hala daha kullanmaktayım. Ama dediğim gibi 60FPS videoları donarak izliyorum.

Uzun ömürlü bir ekran kartı almak istiyorum. Performans açısından tabi ki GTX 1050Ti daha iyi ama bana birazda uzun ömürlü bir şeyler lazım. Masaüstünde oyun yeni oyunlar oynamıyorum. Oynadığım oyunların hepsi 2010 ve öncesine ait oyunlar. NVIDIA almak istememin sebebi de Hackintosh kurmak istemem. Yani alacağım ekran kartını oyun veya mining için almayacağım. Bunu göz önünde bulundurarak cevap vermenizi istiyorum. Tabi eğer bu anakarta bu ekran kartları değmez diyorsanız önerilerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler, iyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
En ucuzunu seçmeniz bütçeniz açısından en iyisi olacaktır.Neticede 1030 olduğu için overclock ve soğutma performansı anlamında fazla bir şey fark etmiyor.
Anladım. Dediğiniz gibi GT 1030 almak en mantıklısı olacak.

Xeon X5460, GTX 750 Ti 8 GB RAM 120 GB SSD sistem sadece 1050 Ti fiyatına satılıyor veya toplayabilirsiniz. Çok daha performanslı olur, CS:GO, LOL, Fortnite, PUBG çok rahat oynayabilirsiniz. Ve dediğim gibi 1050 Ti fiyatında.
Şuanki işlemcim zaten Xeon X5460 - 7GB DDR2 + 4GB DDR3 RAM takılı - 2TB HDD var yakında 250 GB SSD'de takacağım. Ben GTX 1050Ti'ı 900 TL'ye buldum o yüzden sordum. Ve yukarıda oyun oynamadığımı, Hackintosh amaçlı alacağımı belirttim. Oynadığım oyunlar 2010'dan önce çıkan oyunlar zaten. Onları şuan ki ekran kartımla bile oynayabiliyorum.

Galiba konuyu kapatmanın zamanı geldi, GT 1030 son tercih oldu. Yorum yapan herkese teşekkürler, iyi günler.

Şuanki işlemcim zaten Xeon X5460 - 7GB DDR2 + 4GB DDR3 RAM takılı - 2TB HDD var yakında 250 GB SSD'de takacağım. Ben GTX 1050Ti'ı 900 TL'ye buldum o yüzden sordum. Ve yukarıda oyun oynamadığımı, Hackintosh amaçlı alacağımı belirttim. Oynadığım oyunlar 2010'dan önce çıkan oyunlar zaten. Onları şuan ki ekran kartımla bile oynayabiliyorum.

Galiba konuyu kapatmanın zamanı geldi, GT 1030 son tercih oldu. Yorum yapan herkese teşekkürler, iyi günler.
GTX 1050 Ti, O işlemciye takılabilecek son ekran kartı bence kesinlikle GTX 1050 Ti alabilirsiniz. Hackintosh kurmanın bir gereği yok bence 20 TL'ye Windows 10 Pro 64 Bit alıp temiz kurulum yapıp KEY'i girin sonra da monitörü değiştirip 3 sene daha oyunlarda keyfinize bakarsınız.

O anakartta nasıl 11 GB RAM olacak şekilde 7 GB DDR2 ve 4 GB DDR3 kullanabiliyorsunuz? Benim bildiğim sadece tek platform kullanılabiliyordu. Yani DDR3 veya DDR2 aynı anda ikisi kullanılamıyordu.

O anakartta nasıl 11 GB RAM olacak şekilde 7 GB DDR2 ve 4 GB DDR3 kullanabiliyorsunuz? Benim bildiğim sadece tek platform kullanılabiliyordu. Yani DDR3 veya DDR2 aynı anda ikisi kullanılamıyordu.
Gigabyte GA-EP43C-DS3 link burada. RAM destekleme sistemini inceleyebilirsiniz. 4 tane DDR2 2 tanede DDR3 slotu mevcut.
GT 1030 işinizi görür.
GT 1030 yeterlidir fakat bu ürüne bakabaikirsiniz.

RX 570 şuan indirimde 60FPS içinse gayet yeterli. Performans farkı olarak az da olsa GTX 1050 Tİ'den üstün. İşlemcinizin modelini bilmediğim için böyle bir öneri yaptım.

Sapphire Nitro+ Amd Radeon RX 570 4GB 256Bit GDDR5 (DX12) Fiyatı
Video için daha fazla artırmaya gerek yok. GT 1030 yeterli. Hem de fazlasıyla yeterli.
En ucuzunu seçmeniz bütçeniz açısından en iyisi olacaktır.Neticede 1030 olduğu için overclock ve soğutma performansı anlamında fazla bir şey fark etmiyor.
Yeni bir konu açmak istemediğim için buradan alıntılayarak sormak istiyorum. Bende biri HDMI'lı diğeri VGA'lı 2 monitör var. GT 1030'un üstünde HDMI ve DVI-D portları bulunmakta. Ben VGA'lı monitörümü takmak için bu DVI-D yi VGA Aktif Dönüştürücü adaptörü ile bağlayabilir miyim? Okuduklarıma göre aktif bir dönüştürücü olmadan görüntü gelmiyormuş. Bu linkini verdiğim adaptör işime yarar mı acaba? Sonra tabiri caizse şey gibi ortada kalmayalım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı